Pariisissa tapahtuu jatkuvasti kaikenlaista.

Pariisissa asumisessa on huonojakin puolia, mutta ohjelmatarjonnan ja tapahtumien puute ei ole yksi niistä.

Ajattelin näin sateisen sunnuntain kunniaksi listata tähän pari nettisivustoa/sovellusta, josta löytyy tietoa valon kaupungin tapahtumista.

Que faire à Paris -sivusto on Pariisin kaupungin ylläpitämä sivusto, jonne voi myös itse ehdottaa tapahtumia. Kätevän hakutoiminnon avulla kiinnostavat kuviot löytyvät nopeasti. Eri kategorioita on esimerkiksi pyörällä  tai lasten kanssa liikkuville. Myös eri kortteleiden kirpputorit löytyvät helposti.

Pariisissa vierailleet muistavat varmasti Pariscope-lehden, johon on kerätty mm. kaikki kaupungin tärkeimmät näyttelyt, konsertit ja elokuvat. Pariscope löytyy toki edelleenkin paperiversiona, mutta kätevimmin sitä käyttää nykyisin sovelluksena.

Oma suosikkini Pariisi-sivustoista on kuitenkin ehdottomasti My Little Paris. Sivuilta löytyy valtavasti ideoita ja hauskoja hipster-tyylisiä vinkkejä ajanviettoon Pariisissa. My Little Paris vinkkaa paikat, joita ei turistioppaista löydy ja näyttää, miksi Pariisi todella on maineensa veroinen.

Terveiset Pariisin keväästä!

Kommentit (1)

2/1 | 

Hei,

Pakko sanoa, että itse boikotoin kyseistä sivua. Syynä harjoittelijoiden räikeä hyväksikäyttäminen. Ranskassa nyt stage on ihan eri juttu kun Suomalainen suhteellisen hyvin valvottu harjoittelu, mutta my little Paris on mennyt ihan nextille levelille.

Tästä oli paikallisissa tiedotusvälineissä juttua. Kyseisen puljun noin viidestäkymenestä työntekijästä 40 on harjoittelijoita!!! jos nyt ihan oikein muistan luvut. Eli ihan röyhkeästi korvaamassa maksettua työvoimaa - ja osakkeenomistaja luonnolisesti korjaavat voitot kotiin....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla