Yleisön pyynnöstä kirjoitan vähän kuulumisia bebestämme, josta on kasvanut itse asiassa jo pieni tyttö, 14kk tuli täyteen jouluna.

Päiväkodissa (Ranskan crèche) on oltu nyt siis jo syyskuusta lähtien, ja kaikki on mennyt hienosti. Viemme tytön 5 minuutin kävelymatkan päässä olevaan päiväkotiin 9.30 maissa ja haemme hänet pois n. klo 16.30. 

Ranskassa lapset syövät neljä ateriaa:

Aamupala herätessä n. klo 7 maissa: 240 ml maitoa, jossa mukana jauhoa, eräänlaista velliä siis

Lounas päiväkodissa n. klo 11: vihannessosetta (pinaattia/perunaa/porkkanaa/parsakaalia/sieniä jne) ja lihaa tai kalaa, jälkiruoaksi hedelmäsosetta. 

Välipala n. klo 15: maustamaton jugurtti / hedelmäsosetta / keksiä

Illallinne n. klo 18: vihannessosetta, 270 ml maitoa (velliä), jäliruoaksi hedelmäsosetta

Päiväkodin ruoat valmistetaan päiväkodin keittiössä luomuvihanneksista ja -hedelmistä.

Unikuviot ovat lomilta paluun jälkeen selkiintyneet: nykyisin tyttö nukkuu yhdet parin tunnin päiväunet lounaan jälkeen ja menee nukkumaan n. klo 19 -19.30 ja herää aamulla n. klo 7.

Tyttö on nukkunut omassa huoneessaan 6-kuisesta lähtien paikallisten lastenlääkärien suositusten mukaan. Ja oikeastaan siitä lähtien nukkunut 12-tuntisia öitä, ellei ole ollut kipeänä tai hammasta kasvattamassa :)

Joulun sairastelujen jälkeen on nyt kiva nauttia taas (koputan puuta) taas terveestä ja innostuneesta bebestä. Meno on kova, vielä ei kävellä, mutta karhukävelylläkin pääsee näköjään aika nopeasti paikasta toiseen. "Lukeminen" on suosikkiharrastus, vanhemmatkin osaavat Pupen erinäiset seikkailut puistoissa ja maatiloilla ulkoa. Puhetta tulee myös paljon, sanavarastosta löytyy niin ranskaa kuin suomeakin: kakka, caca (ihanaa, että juuri tämä molemmissa kielissä samaa tarkoittava sana on opittu ensimmäiseksi heh), äiti, papa, ei, au revoir, kukkuu ja tänään uutuutena lamppu.

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla