Miksi ranskalaisilla leivoksilla on outoja nimiä?

Muita tunnettuja ranskalaisia leivoksia ovat esimerkiksi pyöreä, manteleilla koristeltu Paris-Brest, joka on saanut nimensä Ranskan ympäriajon edeltäjästä Paris-Brest-Paris -pyörilykilpailusta. Eräs Durand-niminen leipuri näki kilpailun pyöräilijöiden ajavan leipomonsa ohitse ja kehitti heidän kunniakseen pyörän muotoisen leivoksen.

Toinen tunnettu leivos on kermatäytteinen La religieuse (nunna), jonka nimi johtuu suklaakuorrutuksesta, joka muistuttaa (minusta kyllä aika etäisesti...) nunnien asua.

Illalla leipomosta ostetaan taas patonkeja illallista varten. Tarjolla on toki myös muita leipiä täysjyväleivästä, oliivileipään.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat