Terrorismin uhka on Pariisissa tällä hetkellä huipussaan - miten siihen pitäisi suhtautua?

Pari päivää sitten uutisoitiin  isosti Irakin tiedustelupalvelun saaneen tietää, että ISIS-järjestö suunnittelee terrori-iskuja Pariisin metroon.

Vaikka Ranskan hallitus ilmoittikin välittömästi, ettei ole tietoinen mahdollisesta uhasta, on tunnelma uutisen - ja etenkin ranskalaisen vuoristo-oppaan Hervé Gourdelin keskiviikkoisen mestauksen jälkeen muuttunut Pariisissa melkoisesti. Metrossa ja ostoskeskuksissa pyörivät uhkaavan näköiset, aseistetut armeijan edustajat, ja asiakkaiden laukut tarkistetaan järjestelmällisesti isoimpien kauppojen ja museoiden ovilla.

Ystävien ja puolituttujenkin kanssa terrorismin uhka on ollut viime päivinä yleinen puheenaihe. Miten siihen oikein pitäisi suhtautua? Metrolla kulkeminen kun voi jo ilman pommiuhkiakin olla ruuhka-aikaan aika ahdistavaa.

Monet tutuistani ovat muuttaneet esimerkiksi työreittiään, ja valitsevat metron sijaan mieluummin (huippuhitaan) bussin tai Vélib-vuokrapyörän. Jotkut jopa kävelevät töihin välttääkseen metrossa stressaamisen. Itse saan onneksi tehdä töitä kotoa käsin, enkä joudu useinkaan käyttämään metroa ruuhka-aikaan. Mutta kieltämättä välillä täydessä metrotunnelissa voi muutama kauhuskenaario käydä mielessä...

Toisaalta suurin osa pariisilaisista alkaa olla jo tottunut kaikenlaisiin uhkailuihin ja jatkaa elämäänsä aivan kuten ennenkin. Ja ehkä se onkin paras tapa suhtautua tilanteeseen. Jos haluaa rauhaa, on elettävä rauhassa, vai miten se meni. Pelon lietsomisella omassa - ja toisten - mielessä ei kai sinänsä ole mitään järkeä, eikä se varmasti suojele meitä yhtään miltään. Jos joku todella haluaa alkaa päättömästi tappaa viattomia ohikulkijoita, ei sitä kai voida koskaan täysin estää.

Ja jos oikein filosofisiksi heittäydytään, voidaan ajatella, että joka päivähän täällä  - Pariisissa tai missä tahansa - eletään luottamuksen varassa. Emme koskaan tiedä, minkalaiset mutkat tiessä seuraavan kulman takana odottavat, voimme vain luottaa siihen, että tuli eteen sitten mitä tahansa, kaikesta selvitään.

Rauhallista viikkoa sinulle!

PS. Jos muuten osallistuit 8. elokuuta Deepak Chopran järjestämään rauhan meditaatioon, voit nyt alkaa kertoa ystävillesi päässeesi Guinnessin ennätystenkirjaan: tuolloin järjestetty nettitapahtuma oli maailman laajin netin kautta järjestetty meditaatiotilaisuus! Jos rauhan puolesta meditoiminen kiinnostaa, käy vilkaisemassa tätä linkkiä: http://unify.org/

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla