Toimiiko ranskalainen kasvatusmetodi vauvan nukuttamiseen?

Pamela Druckermanin kirja Kuinka kasvattaa bébé (Siltala, 2013, suomennos: Terhi Vartia) kertoo ranskalaisista kasvatusmetodeista, jotka hänen mukaansa ovat tehokkaampia kuin esim. amerikkalaiset; lapsista tulee kohteliaampia, kärsivällisempiä ja he oppivat nukkumaankin jo muutaman kuukauden ikäisinä.

Monet ovat kyselleet, mitä mieltä olen Druckermanin ajatuksista. En ole aiemmin oikein voinut vastata kysymykseen, kun oma bebe on ollut vielä niin pieni, ettei erilaisia ruokalajeja ole päästy maistelemaan tai kohteliaisuussääntöjä opettelemaan. Mutta nyt on ensimmäinen etappi saavutettu: bebe fait ses nuits! Kolmikuinen vauva siis nukkuu läpi yön, vähintään kahdeksan tuntia putkeen.

En tiedä, onko tämä ranskalaisen kasvatuksen ansiota vai vain onnea, mutta olemme kyllä toimineet täkäläisten suositusten mukaan:

- Vauvalle selitetään syntymästä lähtien, että yöllä nukutaan (muutenkin siis vauvalle selitetään kaikki asiat täysin asiallisesti, ajatus on että hän ymmärtää kyllä)

- Päiväunet nukutaan valoisassa huoneessa tai ulkona, melua ei yritetäkään vähentää: pesukone tai televisio voi olla päällä, jne, Tämä on meillä ainakin toiminut hyvin: Bebe nukkuu nyt päiväunet vaikka sohvalla kavereiden vieraillessa keskellä päivää.

- Beben yö alkaa aina samaan aikaan , silloin on pimeää ja hiljaista, yösyötön aikana lapselle ei puhuta. Iltarituaalit ovat aina samat: kylpy,pyjama, iltapala, soittorasia

- Tärkein pointti on kuitenkin Druckermanin mukaan se, että lapsen annetaan oppia rauhoittumaan itse. Ei siis hyökätä paikalle heti, kun vauva vähänkin inahtaa. Tietenkään pienen beben ei anneta huutaa tuntikausia, mutta hetki pitää aina odottaa. Lapsen annetaan siis nukahtaa itse, vaikka hän vähän kitiseekin ennen unen tuloa.

- Kun vauva nukkuu ensimmäisen kerran kahdeksan tunnin pätkän, hänet kehutaan maasta taivaaseen, heh

Nyt juuri ennen 3kk-synttäreitään oma bebemme nukkuu siis jopa yhdeksän tuntia putkeen... Pourvu que ça dure, sanoisi ranskalainen, toivottavasti jatkuu samaan malliin...

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla