Onko ottamisen ja antamisen flowsi ystävänpäivänä tasapainossa?

Usein ajatellaan, että parisuhteen ongelmat johtuvat siitä, että jompikumpi tai molemmat osapuolista eivät osoita tarpeeksi rakkauttaan toiselle. Annetaan neuvoja siitä, mitä lahjoja pitäisi ostaa, mitä kohtaa kropassa hieroa ja mitä kehua, että toisen saisi rakastamaan itseään. Joskus ainakin naisten kohdalla tuntuu, että rakkaudesta on tullut jonkinlaista outoa suorittamista.

Mutta entä jos ongelma olisikin useammin se, ettei osata ottaa rakkautta vastaan? Että tuputetaan omaa rakkautta ja rakkaudenosoituksia niin tiukasti toiselle, ettei hänelle jää  tilaa tai mahdollisuutta osoittaa omaa rakkauttaan? Että ei osata ottaa kohteliaisuuksia, lahjoja tai apua iloisesti ja kiitollisena vastaan, vaan käännetään ne kyynisiksi ja typeriksi pakon edessä tehdyiksi eleiksi? Tai mikä pahinta, ajatellaan jollain syvällä tasolla, ettei tätä rakkautta, hellyyttä ja apua ole ansaittu, ja siksi reagoidaan kireästi ja torjuvasti toisen vilpittömiin rakkauden tekoihin?

Rakkaudenhan pitäisi kai olla kuin vapaana soljuva vesi, joka virtaa iloisesti ja varmasti mihin haluaa. Rakkauteen voisi siis vain laskeutua kuin lämpimään veteen ja rentoutua. Voisi ottaa lämmön ja rentouden vastaan ja toimia luontevasti niiden mukaan. Jättää tilaa myös toiselle ja hänen rakkaudelleen.

Rakastaa myös itseään.

Uskoa olevansa kaiken sen rakkauden arvoinen.

Hyvä ystävänpäivää - Bonne Saint Valentin!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla