Muuttaminen superhelteellä suurkaupungissa vauvamahan kanssa vaatii todellista zen-asennetta.

Mahtavaa, pääsen heti testailemaan omia meditaatiovinkkejäni stressin hallinnassa, heh!

Hyvä uutinen on tietenkin se, että olemme vihdoin monien kuvioiden jälkeen löytäneet uuden asunnon. Pariisin asuntomarkkinat ovat nimittäin aika kiemuraiset etenkin, jos ei täytä ns. normivaatimuksia vakituisesta työsopimuksesta ja on esimerkiksi kirjailija tai kääntäjä tai muuten vain "epäilyttävä" freelanceri... Paperisodan luvatussa maassa Ranskassa vuokrahakemukseen on liitettävä mm.kolme viimeistä palkkakuittia, edellisvuosien verotodistukset ja todistettava kaikin mahdollisin keinoin, että tuloja on kolme kertaa vuokran hinta, muuten hakemusta ei edes käsitellä. Parasta onkin siis yleensä turvautua ystävä- ja tuttavaverkostoon ja heidän suosituksiinsa, muuten asuntoa voi hakea vaikka kuinka kauan.

Haasteellisempi uutinen on se, että omat kamat on jollain keinolla muutettava edellisestä asunnosta uuteen  - joka, vaikka onkin kaikin tavoin ihana, sijaitsee viidennessä kerroksessa ilman hissiä. Haasteellisuutta lisää Pariisiin pari päivää sitten pamahtanut superhelle (varjossakin mittari näyttää iloisesti 34 helleastetta). Sekä  tietenkin oma kasvava vauvamahani, joka vie kummasti energiat täysin jo parin pahvilaatikon pakkaamisen jälkeen...

No, kyllä tästäkin varmasti taas selvitään avuliaiden ystävien, vesisumuttimen, tyylikkään viuhkan, puolentoista litran vesipullojen ja meditaation tuoman zen-asenteen voimin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla