Itsenäisyyspäivän kunniaksi ihaillaan Pariisiakin juhlavalaistuksessa

Joulu ei Ranskassa ehkä ole ihan yhtä suuri juhla kuin Suomessa, missä koko maa hiljenee kolmeksi päiväksi kokonaan ja kokonainen kuukausi on nimetty joulun mukaan. Ranskassa ollaan jouluaattona vielä ihan pokkana töissä ja viimeiset ostoksetkin tehdään aattoiltana, tapaninpäivästä tai pikkujouluista taas ei ole kuultukaan. 

Jouluvalot kuitenkin kuuluvat kuvaan, vaikka niiden väritys voi suomalaiseen silmään tuntua välillä vähän kirjavalta. Tässä muutama kuva Printemps-tavaratalon jouluvaloista ja Galeries Lafayetten jouluikkunoista. Galeries Lafayetten jouluteemana on tänä vuonna Noël Monstre - hirviömäinen joulu... No, teema kai se on siinä missä muutkin, heh heh. Jouluikkunoita on Boulevard Haussmannilla vaikka kuinka monta ja ihailijoita riittää.

Champs-Elyséesin jouluvalot ovat tänä vuonna täynnä tähtiä. Maailman kauneimman avenuen päässä on myös perinteiset joulumarkkinat sekä nyt jo 21. kerran joulua juhlistava maailmanpyörä.

Vaikka lunta on turha Pariisiin jouluksi toivoa, on kaupunki siitä huolimatta ehdottomasti täynnä joulun taikaa, kun kaikki lähikahvilatkin koristautuvat jouluvaloin.

Kommentit (2)

3/2 | 

Hei Kira Poutanen!

Minä olen myös Ranskassa, mutta Etelä-Ranskassa. Olen ollut täällä vuodesta 1999.

Täällä oli leuto alkutalvi. Satoi ihan kauheasti tänä vuonna, yhtenään oli säävaroituksia meidänkin Gardin alueella. Onneksi nyt on tullut kuivempaa ja talvisempaa.

Minulla on myös blogi:

http://museopaivakirja.blogspot.fr/

Jos liikut täällä päin, Nîmesistä 35km Sevenneille Anduzeen, tervetuloa käymään!

Minulla on kotimuseo:

http://myoldbear.free.fr/

Hyvää joulun aikaa Pariisiin!

Terveisin,

Ulla-Maija Suonpää

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla