Pariisia on helppo hehkuttaa, mutta kivointa täällä on arki.

Pariisia voi kehua ja suitsuttaa hyvinkin monesta syystä, on Eiffeliä ja Riemukaarta, on museota museon perään ja kaunista katua kauniin kadun jälkeen. Mutta kivointa Pariisisissa on omasta mielestäni ns. vie de quartier, korttelielämä, siis ihan tavallinen arkielämä omassa korttelissa.

Kuten Pariisia tuntevat tietävät, täältä löytyy hyvinkin erilaisia kulmia: on huippu chicejä muotilikkeitä pursuavia avenueita ja Pohjois-Afrikkalaisia basaareja muistuttavia kujia, on likaisia yksinäisten asunnottomien sillanalus-koteja ja äärimmäisen rikkaiden perheiden omistamia superkauniita kerrostaloja. Ääripäät tulevat tutuksi, jos vähänkin liikkuu turistialueiden ulkopuolelle. Oma kortteli kertookin täällä siis paljon myös omasta elämästä.

Itse asun Pariisin 11. kaupunginosassa, joka on nykyään rikkaan ja köyhän välissä, vähän taiteellinen, vähän hipster, täynnä kivoja kahviloita ja ravintoloita. Aurinkoisena päivänä en Pariisissa tiedä mitään mukavampaa kuin mennä hyvän ystävän kanssa lounaalle terassille johonkin lähellä olevista kahvilaravintoloista. Lounaiden hinta-laatusuhde on yleensäkin Pariisissa loistava, ja voin suositella ihan tavallisia brasserie-lounaita.

Viimeksi valitsin Le Bidule -lähikahvilassamme italialaisen salaatin, johon kuului mm. parman kinkkua ja mozzarelle-juustoa.

Yksi parhaista vinkeistä turisteille (ja muillekin heh) Pariisissa on valita jälkiruoaksi ns. café gourmand, jälkiruokakahvi, johon kuluu pari minikokoista makeaa palaa (ranskakasi mignardise). Kruunaa lounaan kuin lounaan, ja olo jää silti suht kevyeksi.

Lisätietoa Le Bidule -kahvilaravintolasta täällä

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla