Sinisilmäinen bebe kerää ihailua

Siniset silmät ovat Ranskassa harvinaisuus, ja niitä ihaillaan samaan tyyliin kuin Suomessa ruskeita suklaa- tai nappisilmiä. Esimerkiksi mainoksissa tuntuu lapsilla usein olevan täällä juuri siniset silmät.

Tyttäreni on saanut toistaiseksi (ikä nyt siis lähes 7 kk) pitää vaaleansiniset silmänsä, vaikka isän, ja isän suvun, silmät ovat ranskalaisittain kauniin ruskeat. Siniset silmät tuntuvat herättävän huomiota esimerkiksi puistokeikoilla täällä jatkuvasti.

Viimeksi viime viikolla saimme puistonpenkille kaveriksemme vanhan leidin, joka pysähtyi varta vasten ihmettelemään beben vaaleita silmiä. Hetken jutustelun jälkeen nainen kysyi yhtäkkiä, kuinka vanha ajattelin hänen olevan. Vastasin, että arvelin hänen olevan 80, vaikka mielessäni pyörikin luku 85.

"Olen 97-vuotias", nainen ilmoitti. "Minulla on vielä kuusi vuotta elinaikaa. Eräs selvännäkijä sanoi minun kuolevan 103-vuotiaana. Mutta muistini toimii hyvin. Opettelin 80-vuotiaana erään Jean de la Fontainen eläinsadun ulkoa. Sen nimi on Les animaux malades de la peste. Voin lausua sen teille ääneen."

Niinpä kuuntelimme beben kanssa, kuinka ruskeasilmäinen leidi lausui ulkomuistista meille koko La Fontainen rutto-sadun. 

Aurinko paistoi, mutta ei ollut liian kuuma.

"C'est agréable", "Tämä on mukavaa", sanoi leidi lopuksi ennen kuin lähti pois.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla