Ranskalainen lääkäri määrää leikkimään ruoan kanssa.

Kävimme beben kanssa neljän kuukauden tarkastuksessa lastenlääkärillä pari päivää sitten. Tyttö on kasvanut hienosti, osaa kannatella päätä, punnertaa, hymyillä ja tehdä kaikkea muutakin mukavaa - ääneen nauramista tosin pitää vielä harjoitella (ehkä äidin vitsit eivät toistaiseksi ole olleet tarpeeksi hauskoja...).

Käynnin jännittävin uutinen oli kuitenkin se, että saamme aloittaa kiinteän ruoan tarjoamisen bebelle parin viikon sisään. Ensimmäisenä listassa ovat pavut, pinaatti, herneet, artisokka, kesäkurpitsa, porkkana, kurpitsa ja peruna. Hedelmistä taas omena, päärynä, banaani, aprikoosi, persikka, luumu ja kvitteni.

Ruokaa tarjotaan 1- 10 lusikallista ennen lounastuttipulloa. "C'est un jeu", lääkäri korosti, kyseessä on leikki, ruokaa ei saa missään tapauksessa tuputtaa lapselle. Mutta toisaalta kaikkea pitää maistaa: jos joku maku ei aluksi tunnu kivalta, sitä tarjotaan seuraavalla aterialla uudestaan, kunnes vauva tottuu eri makuihin.

Lääkärin antamissa ohjeissa korostuvat jo nyt ranskalaiset ruoka-ajat. Lapset oppivat siis jo vauvasta syömään aamupalan klo 8, lounaan 12.30, välipalan klo 16.30 ja illallisen klo 20. Ilta- tai aamututtipulloon voidaan 4kk eteenpäin lisätä riisi- tai maissijauhoa (gluteenittomia), että vauva jaksaa nukkua koko yön.

Innolla odotamme täällä yhteisiä ruokaleikkihetkiämme...

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla