Saastehiukkasten määrä on taas ollut koholla Pariisissa.

Eilisen joogapostaukseni jälkeen huomasin, että urheilua suositellaan välttämään lähipäivinä Pariisin alueella korkean ilmansaastetilanteen takia.

Julkisilla liikennevälineillä liikkuminen on nyt viikonloppuna ilmaista, ja jos tilanne jatkuu samanlaisena, maanantaina vain autot, joiden rekisterikilven luku on parillinen, saavat liikkua kaupungin alueella, jotta autoilua saataisiin vähennettyä edes hetkeksi.

Noin vuosi sitten ilmansaastetilanne oli Pariisissa aivan yhtä paha, aurinkoiset, lämpimät päivät ja kylmät yöt kuulemma pahentavat saastehiukkastilannetta. Viime vuonna muistan tunteneeni ilman saastuneisuuden selvästi raskaana ollessani: väsytti entistä enemmän ja oli vaikea hengittää. Tällä kertaa en ole suurta eroa huomannut, vaikka olen kyllä käynyt vaunulenkillä vauvan kanssa ihan samaan tapaan kuin yleensä...

Huoli ympäristöstä ja ilmanlaadusta on kyllä usein täällä mielessä, vaikka Pariisi onkin kehittänyt viime vuosina ekologisia liikennevälineitään: Vélib-pyörät ovat edullinen ja todella kätevä tapa liikkua kaupungissa, ja pari vuotta sitten sen rinnalle kehitetty sähköautojen Autolib on loistava keksintö sekin: omaa autoa ei Pariisissa todellakaan tarvita, kun lähitolpalta voi vuokrata pariksi tunniksi oman sähköauton.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla