Kaksikymmentä vuotta sitten olin kesän au pairina Pariisissa. Ennen kuin oikea (nelilapsinen!) au pair-perhe löytyi, olin hetken vapaaehtoistyössä Pariisin luterilaisessa kirkossa Marais'ssa. Luterilaisia kirkkoja ei Pariisissa ole kuin pari hassua, ja tämä Marais'n kirkko sijaitsee upean vanhan luostarin Cloître des Billettesin yhteydessä.

Cloître des billettes on Pariisin ainoa vanha luostarirakennus ja nykyisin siellä järjestetään taidenäyttelyitä ja muita tapahtumia. Vuonna 1995 istuin juuri luostarin ovella ottamassa vastaan ilmaisiin näyttelyihin tulevia vieraita.

Olikin hauska sattuma huomata, että brasilialainen ystäväni Ricardo Fernandes järjestää oman galleriansa uuden näyttelyn juuri Cloître des Billettesissä. Esillä on mm. brasilialaisen kuvataiteilija Lilian de Bomenyn veistoksia.

Lisätietoa Ricardon näyttelyistä tällä: https://www.facebook.com/Galerie-Ricardo-Fernandes-208236265883939/

Kävin eilen kurkistamassa Cloîtrea ja muistelin samalla, millaista oli olla 20-vuotias suomalainen tyttö Pariisissa...

Lisätietoa Cloître des Billettesistä: http://www.evous.fr/L-eglise-des-Billettes-et-le-dernier-cloitre-de-Paris-dans-le-Marais,1134301.html

Luostarissa kannattaa piipahtaa, ovet ovat lähes aina auki ja sisäänpääsy vapaa.

Cloître des Billettes

24, rue des Archives, 4e

Metro: Hôtel de Ville

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla