Jossain vaiheessa veden lipittäminen voi raskaana ollessa käydä tylsäksi. Millä alkoholittomalla drinkillä skoolataan kesän kunniaksi?

Olen raskauden aikana saanut juhlia 40-vuotissynttäreitä, vappua, juhannusta, Ranskan fudismaajoukkueen onnistumisia MM-kisoissa ja helteiden saapumista Pariisiin. Ei sillä, että juhlat ilman alkoholia olisivat teeskentelyä, heh, mutta välillä alkoholittomiin juomiin kaipaa vaihtelua.

Kaikenlaista on tullut kokeiltua, tässä muutama esimerkki.

Pääkuvassa näkyy näyte Pariisin République-aukion Café du monde et medias -kahvilan smoothie-valikoimasta. Oma valintani oli vihreä Green -smoothie - mukana omenaa, kurkkua, inkivääriä, minttua ja soodavettä. Maku ei ollut erityisen makea, mutta kivan raikas, sitä juodessa sai myös tuntea itsensä tosi terveysintoilijaksi.

Ystävieni valitsemat smootheissa oli makeampia makuja, mansikkaa, appelsiinia ja ananasta.

Vappuna keskityin Suomessa juomaan täysin alkoholitonta Mehukatti-simaa, jota voin kyllä suositella kuohuviininin korvikkeeksi etenkin, jos ei vielä halua paljastaa olevansa raskaana...

40-vuotissynttäritä skoolailin Ranskassa "lasten samppanjalla" Champomylla, jota en ollut ennen maistanut. Maku oli suoraan sanottuna ällön makea, suomalaista Pommacia tuli ikävä...

 Suomessa maistoin myös Pepsi Next -juomaa, jossa ei ole kohuttua aspartaamia, jonka olen onneksi onnistunut jättämään vuosien light-limsojen lipittämisen jälkeen nyt kokonaan pois. Makeutusaineena Nextissa on terveellisempi stevia sekä tavallinen sokeri, jota on mukana kuitenkin 30% vähemmän kuin tavallisessa kolassa. Maku oli hyvä, vaikka liiallista kofeiniin käyttöä pitääkin varoa raskauden aikana.

 Alkoholittomia cocktaileja on myös tullut maisteltua. Alkoholiton Pina colada oli Pariisin rue de Rivolilla erityisesti happy hourin aikana hyvä valinta.

 Suosikkijuomani ovat kuitenkin olleet ehdottomasti Starbucksin tuorepuristettu appelsiinimehu sekä aidosta menevä alkoholiton Virgin Mojito, nam! 

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla