11. kaupunginosan "komissio" päättää seimipaikoista kesäkuun alussa

Pariisi on jaettu 20 arrondissementiin eli kaupunginosaan, joista jokaisella on oma mairie, kaupungintalo, ja oma maire, "kaupungin"johtaja. Mairiessa päätetään mm. kaupungin seimien hoitopaikoista, paikkoja ei ole kaikille kaupunginosan lapsille, jotan kilpailu arvostetuista seimipaikoista on kovaa.

Seimipaikan saamiseen vaikuttavat mm. vanhempien tulot sekä se ovatko molemmat vanhemmat töissä, milloin lapsi on ilmoitettu jonotuslistalle (yleensä jo raskauden aikana) sekä moni muu mystinen syy. Olemme lähettäneet mairieen, hoitopaikkojen valinnasta vastaavalle madamelle nyt jo useamman kirjeen, joihin olemme tietysti liittäneet myös beben hymyilevän kuvan. Lisäksi olemme soittaneet  itkien mairieen ja kertoneet yksityiskohtaisesti "toivottomasta" tilanteestamme. Ilman tällaista draamaa ja pommitusta seimipaikasta voi kuulemma vain unelmoida.

10. kesäkuuta päätös sitten lopulta tehdään. Vain myönteisistä päätöksistä ilmoitetaan hakijoille, eli jos puhelin ei kesäkuun alussa soi, on edessä taas ihan uudenlainen rumba, jos joudumme etsimään tytölle lastenhoitajaa.

On croise les doigts, sormet ristiin ja peukut pystyyn.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla