Vauvan seimipaikkaa varten täytyy valmistautua hyvissä ajoin.

Bebemme sai siis kuin saikin paikan läheisestä crèchestä ja saa aloittaa siellä ikätovereidensa kanssa syyskuun alusta. Tänään saimme käydä tutustumassa seimen tiloihin  - ja tuliaisiksi mukaan kasan papereita.

Noin seitsemän minuutin kävelymatkan päässä kodistamme oleva seimi vaikuttaa kivalta ja siistiltä. Siihen kuuluu isompien lasten alakerta sekä vauvaikäisten yläkerta, varjoisa puutarha ja pieni terassi. Tyttömme aloittaa isojen vauvojen "grands bébés" -ryhmässä, jossa jokaista hoitajaa kohden on neljä pientä tyyppiä. Tutustuimme omaa bebeämme hoitavaan Anne-Marieen, joka vaikutti ystävälliseltä osaavalta. Kaikki crèchen hoitajat ovat lastenhoidon ammattilaisia. Lasten ruoan valmistavat paikan päällä samoin erityisesti lasten ravintoon erikoistuneet ammattilaiset, ruoka kun on ranskalaisille kaikki kaikessa.

Seimeen totuttelu alkaa pehmeällä laskulla, jolloin siellä vietetään joka päivä aikaa vähän pidempään, aluksi tietenkin vanhempien tai ainakin toisen vanhemman kanssa.

Ennen seimen alkamista, hoitajille on toimitettava kaikenlaisia papereita: lääkärintodistus, nimet henkilöistä, jotka voivat tulla hakemaan lapsen (jos joku muu kuin vanhempi tulee hakemaan lasta, hänen on esitettävä hoitohenkilökunnalle henkilöllisyystodistus), suostumus lapsen toimittamisesta tarvittaessa sairaalahoitoon, jne. Lisäksi lapsen rytmi (uni-ja ruoka-ajat) merkitään ennen hoidon alkamista kahden viikon ajan ylös, jotta seimessä tiedetään lapsen tottumukset, samoin täytetään pieni esittelyvihkonen, jossa kerrotaan perheestä, suosikkileluista- ja leikeistä, jne.

Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä tuntuu, että seimi on tytölle nyt (syyskuun alussa hän on lähes 11kk) juuri oikea paikka.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla