Tänään tyttö oli kahdeksatta päivää seimessä ja ekaa kertaa siellä ilman vanhempia kuusi tuntia putkeen. Aamulla hän jäi innostuneena leikkimään matolle hoitajille leveästi hymyillen. Vilkaisi kyllä nopeasti minua kun lähdin, mutta sen kummempaa reaktiota ei lähtöni aiheuttanut.

Lounaalla oli tänään vasikanlihaa ja papumuhennosta, josta oli kuulemma syöty puolet. Päiväunet seimen unihuoneessa - jossa jokaisella lapsella on oma sänky -  olivat menneet hyvin, ja bebe oli nukkunut kaksi tuntia. Välipalajugurtti ja hedelmäsosekin syötiin iloisesti.

Beben ruokavalio ja -rytmi on tällä hetkellä suunnilleen tämä:

Aamupala klo 7-8: 270ml maitoa (äidinmaidonkorvike 2) + 3-4rkl gluteenitonta murotyylistä jauhoa

Lounas klo 11-12: n. 200g kasvissosetta (peruna-papu-porkkana tai vastaava) jossa seassa lihaa tai kalaa, jälkiruoaksi hedelmäsosetta

Välipala klo 15-16: maustamaton jugurtti ja hedelmäsosetta

Illallinen klo 19-20: n. 200g kasvissosetta, josta puolet hiilihydraatteja (riisiä, pastaa, perunaa), jälkiruoaksi puolikas maustamaton jugurtti tai maustamaton, rahkamainen petit suisse -juusto

Hain kotiin iloisen tytön, joka kuitenkin väsähti illalla täysin ja painui pehkuihin tuntia tavallista aikaisemmin...

PS. kuvassa seimen ihana puutarha

 

Kommentit (1)

Reippaiden lasten äiti
2/1 | 

Onnea hienosti sujuneesta hoidon aloituksesta! Mahtaa olla melkoinen helpotus. Hyvin sujuva päivähoidon aloitus on muutenkin sellainen pieni suuri asia. Siinä vedetään karkealla pensselillä ensimmäistä kuvaa lapsen luonteesta. Eli onko hän reipas selviytyjä vai arka äitiriippuvainen. Takapakkeja voi yhä tulla, mutta ne lienevät lyhyitä ja ohimeneviä.

Sinäkin olet nyt "reippaan lapsen äiti" : - )

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla