Auttaako akupainanta tai shiatsu-hieronta supistuksiin?

Perjantaina pääsimme kolmannelle synnytysvalmennustunnille Diaconnesses-synnytyssairaalaamme.

Synnytysvalmennus ei muuten ole Ranskassa mikään itsestäänselvyys, kaikki sairaalat eivät tunteja järjestä, ja meidänkin sairaalassamme jokaiselle tunnille pitää muistaa tarkkaan ilmoittautua erikseen. Tunteja vetävät sairaalan kätilöt, joista jokaisella on vähän oma tyylinsä ja erikoisalansa.

Perjantain valmennustunnin vetäjä oli erikoistunut akupunktioon ja shiatsu-hierontaan, ja tunti olikin tuleville äideille varsin mukava: koko puolentoista tunnin sessio harjoiteltiin erilaisia selkähierontatekniikoita, joilla puolisot voivat helpottaa supistusten aiheuttamaa kipua. Hieronnan ideana on lähinnä lämmittää ristiluun ja alaselän aluetta supistusten aikana pyörivillä kämmenen liikkeillä. Jos hierojan käsi väsyy, jo se, että lämmintä kättä pitää ristiluun päällä, auttaa.

Meille näytettiin myös muutama akupainantapiste, joiden avulla voi joko parantaa energiatasoa tai helpottaa jännityksiä kropassa.

Tämä piste tuo lisää energiaa.

Varpaiden välissä oleva piste auttaa rentoutumaan.

Viimeisen raskauskuukauden aikana kätilö suositteli myös käymään kolmisen kertaa akupunktiossa, sen avulla kohdunkaulaa valmistetaan synnytykseen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla