Toimiiko Tapping - EFT -tekniikka todella?

Olen parin viime vuoden aikana kuullut usein puhuttavan Tapping-tekniikasta, joka tunnetaan myös nimellä EFT - Emotional Freedom Technique. Tekniikka vaikuttaa todella kummalliselta ja näyttääkin hassulta, se perustuu kiinalaisesta lääketieteestä tuttuihin meridiaaneihin ja niiden akupisteisiin sekä länsimaisen psykologian ajatuksiin.

Tekniikassa kirjaimellisesti naputellaan akupisteitä samalla kun toistetaan tiettyjä positiivista minä-kuvaa vahvistavia lauseita. Kuten sanottua, vaikuttaa oudolta...

Mutta pakkohan tekniikkaa oli kokeilla, heh. Sen sanotaan auttavan fyysisiin kipuihin sekä erilaisiin ahdistuksiin ja pelkoihin.

Kokeilimme naputtelua ystäväni kanssa ollessamme molemmat raskaana, kun synnytyksen ajattelu alkoi ahdistaa ja tulevaisuus muutenkin vähän pelottaa. Ideana on ensin valita naputtelun kohde, tässä tapauksessa esimerkiksi synnytykseen liittyvä ahdistus, ja valita sitten siihen liittyvät "voimalauseet", esimerkiksi: "Vaikka synnytys ahdistaakin minua, rakastan ja hyväksyn itseni täydellisesti".

Aika naurettavaksihan siinä itsensä kyllä tuntee, kun naputtelee iloisesti päätään voimalauseita hokien, mutta yllättävää kyllä, ahdistus hellitti session seurauksena selvästi. En tunne akupisteitä tai kiinalaista lääketiedettä sen tarkemmin, mutta sen tiedän, että kun ns. negatiiviset tunteet hyväksyy (tässä tapauksessa siis ahdistuksen), niiden ote hellittää. Ja siihen naputtelutekniikka varmasti osaltaan perustuu.

Naputtelun kohteeksi voi siis valita minkä tahansa pelon tai ahdistuksen, mutta myös fyysisen kivun tai tilan tyyliin: "Vaikka selkäni on kipeä jo kolmatta vuotta, rakastan ja hyväksyn itseni täydellisesti."

Laitan tähän alle The Tapping Solution -kirjan (Hay House, 2013) kirjoittajan Nick Ortnerin videon aiheesta ja jään odottelemaan teidän kokemuksianne naputtelun vaikutuksesta.

Stressitöntä viikkoa kaikille!

Kommentit (4)

5/4 | 

Mielenkiintoinen menetelmä. Napputtelin pari kierrosta kaikkia 9 kohtaa, mutta minulla ei nyt ainakaan ensimmäisellä kerralla auttanut ahdistukseen, mutta täytyy kokeilla toiseen kertaan vielä joskus. Kuinka pitkään yleensä naputtelen yhtä kohtaa? Ja kuinka monta kierrosta teet?

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
6/4 | 

Hei, 

Yleensä yhtä kohtaa naputellaan nimenomaan se lauseen pituinen aika, eli viitisen kertaa kerrallaan. Lauseet kannattaa valita itselle sopiviksi, niillä on tärkeä osa tekniikassa.

Tässä toinen englanninkielinen video, jossa käsitellään nimenomaan ahdistusta:

EFT Anxiety

Ja tässä toinen, jossa käytetään vähän uskonnollista terminologiaa amerikkalaiseen tyyliin, mutta jos se ei pelota, video on minusta selkeä:

EFT Worry

Tärkeää tekniikassa on myös hetken rauhoittuminen ja rauhassa hengittäminen, mikä tietenkin jo sinänsä auttaa ahdistukseen.

Kaikkea hyvää, rentoa oloa sinulle!

Kira

 

 

Ihmejuttu
7/4 | 

Vaikka nämä kommentit on alkuvuodesta niin ajattelin laittaa vähän juttua... Olen itse tehnyt Naputtelua sekä itselleni että asiakkaille - myös eläimille - kohta 9 vuotta. Toimii. se, että Vierailijalle yksi kerta ei toiminut ahdistukseen ei yllätä minua. Tässä on pikku nikseja jotka kannattaa ottaa huomioon hoidettaessa jotain noin isoa asiaa kuin ahdistus tai esim. masennus. Ahdistukselle on varmasti monia syitä ja se on sinällään liian yleinen asia Naputeltavaksi. Naputtelussa on oleellista löytää aina mahdollisimman yksityiskohtainen asia joka "Naputellaan pois". Kuvitellaan, että vaikka nyt Ahdistus on pöytälevy. Siihen vaikuttavat asiat ovat pöydän jalkoja ja niitä voi olla vaikka 20. Kirjoita ranskalaisilla viivoilla kaikenmaailman asioita joiden koet vaikuttavan ahdistukseesi. Anna niille jokaiselle numero 1 - 10 sen mukaan kuinka voimakkaan tunteen juuri se asia herättää. Valitse yksi kerrallaan Naputeltavaksi alkaen voimakkaimmasta. Näitä asioita voivat - ja kannattaa - olla esim. joku tietty tilanne joka aiheuttaa ahdistusta. Tarkista mielessäsi kuinka Naputtelu vaikutti, onko  numero laskenut. Usein käy niin, että kun on Naputellut 3-4 asiaa niin muiden voimakkuudet - numerot - ovat joko laskeneet tai kokonaan  hävinneet. Täytyy muistaa, ettei tämäkään tekniikkaa ole mikään taikatemppu, vaan vaatii itseltä työtä ja viitseliäisyyttä, mutta se todellakin toimii ja Ihmejuttuja on tapahtunut näiden yhdeksän vuoden aikana paljon... Naputtelua voi tehdä myös puhelimitse joten autan mielelläni jos joku apuani tarvitsee. Googlaamalla löytyy ;)

Isoäiti
8/4 | 

Vaikka tämä on jo vuosia sitten julkaistu, tuli se eteeni kun koitan selvitä lentopelostani. Ja monista ahdistuksistani mitä arkielämä ja monet huolet säännöllisesti tuovat elämääni. 

Tuntuu hyvältä! Aion jatkaa. Tehdä tätä niin kauan että ahdistus ja pelot hälvenevät.

t. Isoäiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla