Pariisissakin harrastetaan baseballia

Kuten jo aiemmin kävikin ilmi mieheni pelaa baseballia mestaruussarjatasolla. Moni sunnuntai kuluukin siis kentän laidalla PUC - Paris Université Club -joukkuetta kannustamassa. Bebekin tykkää luonnon siimeksessä istuskelusta, otteluiden ympärillä on aina kiva tunnelma erityisesti kauniina kesäpäivinä, kun pelaajien perheet tulevat mummoa ja vauvaa myöten tsemppaamaan suosikkejaan.

Tällä viikolla Pariisissa järjestettiin Euroopan parhaiden joukkueiden Eurooppa Cup, jonka finaali pelattiin tänään. Pariisin joukkue sijoittui vähän ikävästi kuudesta joukkueesta viidenneksi, mutta tämänpäiväistä finaalia Bolognan Fortitudan ja Amsterdam Piratesien välillä oli silti hauska katsoa. Baseball on sekä Italiassa että Alankomaissa suosittu laji, ja siellä pelata voi jopa ammattikseen.

Suomalaisen ei ole vaikea ymmärtää baseballin sääntöjä oman pesäpallomme ansiosta, mutta vaikka Ranskassa alkaa baseballin harrastajia olla yhä enemmän (nykyään jo n. 11 000 ) suurin osa ranskalaisista ei kyllä tajua baseballin kuvioista paljon mitään.

Finaali päättyi lopulta Bolognan voittoon 2-1, ja matsin jälkeen heitimme pienen kävelykierroksen Bois de Vincennes-metsäalueella, jonka keskellä pesäpallokenttä sijaitsee.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla