Äiti on nyt vähän väsynyt

Lauantai 25.10.2014 klo 13

Makaan sairaalasängyssä vanhemman herrasmiehen naapurissa kaukana synnytysosastolta ja pienestä prinsessastani. Tippaa tippuu jos jonkinlaista, ja liikkuminen vaatii yli-inhimillisiä ponnisteluja. Kaksi nukutusta kahden päivän sisään saa myös olon aika sekavaksi.

Leikkaus on kuulemma mennyt hyvin, verenvuoto on tyrehdytetty, kohtu on paikoillaan ja minulle on annettu viisi pussia verta. Nyt pitäisi vain toipua, jotta pääsisin mahdollisimman pian kiinni uuteen äidin rooliin.

Kätilöt kuskaavat tyttäreni minua moikkaamaan, ja koko osaston hoitohenkilökunta kyynelehtii edessämme. Minua ei vaihteeksi itketä yhtään, olen vain onnellinen, että saan nähdä tytön.

Onneksi isä ja isovanhemmat ovat paikalla hoitamassa pientä terästyttöä sillä aikaa kun minä makaan kanveesissa ruma yöpaita päällä. Synnytyssairaalan kätilöt ja lääkärit ovat myös aivan loistavia. En koskaan ole kokenut yhtä lämmintä tunnelmaa terveydenhoidon yhteydessä. Olo on kaikesta huolimatta turvallinen ja luottavainen.

Maanantaina pääsen vihdoin palaamaan synnytyssairaalan puolelle ja saan tyttäreni viereeni.

Saan käydä tapahtunutta sairaalan psykologin ja minut leikanneen kirurgin kanssa läpi. Se helpottaa, vaikka baby bluesin vahvistamia itkukohtauksia tuleekin vielä usein.

Kun selviän ensimmäisestä yöstä kahdestaan tytön kanssa kunnialla läpi (isät eivät saa yöpyä synnytyssairaalassa), näen jo selvästi valoa tunnelin päässä.

Ehkä tästäkin vielä noustaan.

Kommentit (4)

5/4 | 

Onpa teillä ollut rankka alku, voi sentään! Kaikesta huolimatta, valoa näkyy jo. Olen iloinen puolestasi. Tavallisestakin synnytyksestä kestää aikansa toipua, joten envoi kuin kuvitella, miten väsyttävää sinulla on ollut henkisesti ja fyysisesti. Niinpä nyt toivotan rutkasti onnea, Kira, sinulle ja perheellesi! Ja pikaista paranemista!

6/4 | 

Voi Kira, mikä hurja synnytys. Ihan kuin elämä itsekin, niin täpärällä joskus kaikki. Voimallinen halaus sinulle ja teille. Tammikuussa tulemme teitä Pariisiin katsomaan! Terveisin se lastenhoitajasi e

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla