Tyttö herää ja haluaa nousta seisomaan. Hän seisoskelee hetken vieressäni ja haroo käsillään käytäväpaikalla istuvan miehen korvissa olevia kuulokkeita. Kiellän tyttöä ja kiskon hänet takaisin syliini. Huutoa. Välipala. Kaivan hedelmäsosepurkit ja keksit repusta, isken ruokalapun tytön kaulaan ja aloitan syöttämisen. Kurkistan kelloa ja huomaan, että lentoa on jäljellä enää puolitoista tuntia. Uskomatonta! Tämähän menee hyvin! Tyttö syö hyvällä halulla, ojentaa keksiä vierustoverillemme ja murentaa loput syliini.

Takarivissä riehuva pieni venäläispoika alkaa huutaa suoraa huutoa. Huh, me emme siis enää voi ollla lennon viralliset häiriköt.

Välipalan jälkeen alamme lukea. Käymme läpi Pupen, Chin ja Petit Ours Brunin seikkailut kolmeen kertaan. Tyttö potkii edessä olevaa istuinta. Edessä istuvan naisen vaalea nuttura heiluu potkujen tahdissa. Matkaa on jäljellä tunti viisitoista minuuttia. Miten aika voi kulua näin hitaasti?

Tyttö alkaa kitistä uhkaavasti ja repii oksennuspussin esiin. Tällä kertaa olen kuitenkin varautunut matkan tekoon kovilla aseilla: olen ladannut puhelimeen kasan nallevideoita. Laitan videon pyörimään, tyttö lumoutuu liikkuvasta kuvasta. Minä painan silmät kiinni ja kommentoin välillä sokkona videon tapahtumia: "Joo, kissa, kato, niin on."

Kone alkaa vihdoin laskeutua. Tyttö kitisee, mutta sillä ei enää tässä vaiheessa ole mitään väliä. Ihmiset valuvat koneesta ulos, kerään kassit, kirjat, passit ja nenäliinat mukaan. Ihanaa, vihdoin pääsemme ulos koneesta ja turvavöistä. Lento on 25 minuuttia etuajassa. Matkatavaroiden ilmoitetaan tulevan 7 minuutin kuluttua, mutta ne ilmestyvätkin liukuhihnalle jo minuutin kuluttua  - tämä lienee mahdollista ainoastaan Suomessa.

Huojentuneena saavumme keskelle vappuaattoa juhlivaa Helsinkiä ja istumme isovanhempien illalispöydän ääreen. Vasta, kun olen laittamassa tyttö nukkumaan, huomaan että rakas, tärkeä, ihanalta tuoksuva unilelu on jäänyt koneeseen.

Ihan hyvin tämä matka meni :)

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla