Kahdeksannella raskauskuukaudella alkaa vauhti vauvavalmisteluissa kiihtyä.

Olen saanut rakkailta suomalaisilta ystäviltä ja sukulaisilta tulevalle bebelle upeita lahjoja ja kierrätystuotteita (kiitos

Ranskassa ei nimittäin minkäänlaista äitiyspakkausta tunnetakaan, Sairaalasta iskettiin vain käteen pitkä lista synnytykseen mukaan otettavista tavaroista. Mediassa ihasteltiin kyllä jokin aika sitten Suomen supertoimivaa systeemiä - ja etenkin pahvilaatikoissa nukkuvia vauvoja, heh.

Synnytysvalmennustunteja on Diaconnesses-sairaalassa yhteensä seitsemän, joista olen nyt osallistunut kahteen. Syyskuun aikana tahti kuitenkin kiihtyy, ja pääsemme mieheni kanssa istumaan vauvanukkien ja jännittyneiden pariskuntien keskelle ainakin neljä kertaa.

Muutenkin uuden ihmisen saapuminen muuttuu koko ajan konkreettisemmaksi, kun vatsaa potkii sisältä päin pieni alien ja makuuhuone alkaa täyttyä tavaroista, joita en koskaan osannut kuvitellakaan tarvitsevani - pari viikkoa sitten minulla ei ollut esimerkiksi hajuakaan, että niistäjä-nimistä laitetta on olemassa...

Huomenna on edessä kuitenkin ehkä jännittävin hetki ennen itse synttäripäivää, kun pääsemme moikkaamaan bebeä viimeiseen ultraääneen!

Kommentit (4)

5/4 | 

Minulla on kuitenkin se kuva että Ranskassa on hyvä sosiaaliturva, äitiyspakkausta ei tosiaan ole, mutta eikö siellä saa (ainakin ensimmäisestä) syntyvästä lapsesta jonkin rahallisen korvauksen varusteiden hankintaa varten? Joku ranskalainen minulle tästä kerran puhui ja vielä ihmetteli vähän, miksi Suomessa kaikki tyytyvät samaan (!). Se olikin ihan uusi näkökulma... Ei minusta vauvatarvikkeissa valikoimat edes ole suuren suuret.... ja nehän ovat käytössä rajallisen ajan! Minusta siinä "kaikilla samat"-jutussa on jotain ihanan demokraattista ja rauhoittavaa. Pienen hetken, edes pienen, vauvat ovat tasa-arvoisia. Ei ole paremman väen kampoja ja huonomman väen kynsisaksia, paremman väen makuupusseja ja huonomman väen makuupusseja, paremman väen potkuhousuja ja huonomman väen potkuhousuja.

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
6/4 | 

Kyllä tosiaan Ranskan sosiaaliturva on paremmasta päästä, jos koko maailmaa ja Eurooppaakin katsotaan - rahallista tukea saa jonkun verran, mutta äitiyspakkaus on kyllä ihan ylivertainen, koska siinä on mukana kaikki tarvittava, mitä ei välttämättä osaa edes ajatella ostavansa. Ja minunkin mielestäni on kiva, että kaikilla on samat, hyvätasoiset tuotteet - jos haluaa hienompaa kamaa, voi sitten itse ostaa ne erikseen. :)

7/4 | 

Hei,

Kiva lukea postejasi. Itse olen asunut kymmenen vuotta Brysselissä ja nyt seitsemännellä kuulla vauvaa odotellaan. 

Onhan näissä näiden maiden sosiaaliturva-asioissa jonkin verran ihmettelemistä, äitiysloma on kolme kuukautta ja vanhempianlomaa saa siihen neljä kuukautta päälle. Itse aion sen jälkeen ottaa myös vuorotteluvapaata, koska tuntuisi kurjalta laittaa ihan pikkuinen hoitoon. joka sekin maksaisi 400-500 euroa kuukaudessa.

Hyvää vointia sinulle! :) 

 

 

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
8/4 | 

Hei, 

Kiitos! Kiva kuulla, miten homma toimii Belgiassa - ilmeisesti ainakin vanhempainvapaat on joustavampia: minä saan freelancerina täällä äitiyslomaa yhteensä vain 74 päivää... Toisaalta kunnallinen seimihoito on lähes ilmaista.

Mukavaa odotusta ja kaikkea hyvää sinne! :)

Kira

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat