Ehdin ennen Suomeen pyrähtämistä käydä pitkästä aikaa teatterissa Pariisin La Villettessä. Kuten kuvitella saattaa, Pariisin teattereista löytyy jokaiselle jotakin: musiikaaleja ja vaudevillea, kabareeta ja kokeilevaa teatteria sekä perinteisiä peruukkiohjauksia Molièren klassikoista. Itse olen ennen kaikkea kokeilevamman teatterin ystävä, oman teoriani mukaan ns sohva-näytelmät eivät ole minua varten, toisin sanoen, jos lavastuksessa on näyttämön keskellä sohva, voin saman tien kävellä salista ulos hehe. Se kertoo (ihan vain oman käsitykseni mukaan) laiskasta ohjauksesta...

La Villette on Pariisin 19. kaupunginosassa sijaitseva kulttuurikeskus/-alue, jossa on musiikkitalo, parikin konserttisalia (mm. Pariisin Filharmonia), erikokoisia tetterisaleja, sirkusteltta sekä suuri puistoalue, jossa toimii kesäisin mm. maksuton ulkoilmaelokuvateatteri.  

Ystäväni kanssa menimme katsomaan fyysistä teatteria tekevän englantilaisen DV8-ryhmän esityksen John La Villetten suureen saliin, joka sijaitsee entisessä teurastamorakennuksessa.

Sohvasta ei esityksessä ollut jälkeäkään ainakaan keskellä näyttämöä. Näytelmä perustui aidon John-hahmon rajuun elämäntarinaan, joka kerrottiin fyysisen teatterin keinoin hienosti. Lavastus oli rakennettu pyörivän estradin päälle ja näytteljät tekivät vaikutuksen sekä näyttelijäntyöllään että tanssitaidoillaan. Esitys oli tekstitetty ranskaksi.

Tässä ote esityksestä:

La Villette

http://lavillette.com/

211, avenue Jean Jaurès, 19e

Metro: Porte de Pantin (5)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla