Vaikka edellinen lentomatka nyt jo 1-vuotiaan beben kanssa olikin melkoinen horror-kokemus, löysin tällä viikolla jälleen itseni Finnairin lennolta pieni tyyppi sylissäni. 

Tällä kertaa olin miettinyt matkustusajankohtaa tarkemmin kuin edellisellä kerralla, olin valinnut lennon keskellä viikkoa ja keskellä päivää siten, että kone olisi mahdollisimman tyhjä ja tyttö mahdollisimman hyvässä vireessä. Suunnitelma toimikin hyvin, koska saimme tytön kanssa kokonaiset kaksi tyhjää paikkaa viereemme, mikä helpotti laukun tonkimista ja muuta yleistä sähläystä selvästi.

Ajoitin myös tyylikkäästi välipalahetken hetkeen heti koneen nousun jälkeen ja, kun tyttö söi hyvällä halulla hedelmäsoseet ja jugurtin, aloin jo olla aika tyytyväinen itseeni ja uuteen lentotaktiikkaani. Etenkin kun osasin väsätä lentoemännän lainaamasta huovasta tytölle ja minulle pienen päikkärimajan, jossa saimme molemmat nukuttua melkein 45 minuuttia. Huopa siis vaan oman pään yli ("Le ridicule ne tue pas" niin kuin ranskalaiset sanovat, eli naurettavuus ei onneksi tapa) ja polvien päälle niin että tyttö jää huovan alle "telttaan", koneen kirkkaat valot jäävät kivasti piiloon ja majassa saa paremmin unen päästä kiinni.

Alkulennon jälkeen alkoikin sitten taas tuttu kitinä, mikä ei kuitenkaan ole mitään suoraan huutoon verrattuna (vrt. edellinen soololentoni tytön kanssa). Selailimme Blue Wings lehteä, nauroimme siinä näkyville Muumi-mainoksille ja Stubbin leveälle hymylle, kurkimme välillä penkkien yli muita matkustajia ja kuuntelimme ihmeissämme muiden samalla lennolla itkevien vauvojen ääniä. Vauvojen yhteisessä itkukonsertissa ei yhdellä äänellä ollutkaan niin väliä, eikä kukaan tällä kertaa tuhahdellut paheksuvasti.

Perille saavuttiin kaiken lisäksi 20 minuuttia etuajassa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla