Onko 40 viikon raskausajalla joku elämää suurempi merkitys?

Usein tuntuu siltä, että samat tilanteet ja haasteet toistuvat elämässä kerta toisensa jälkeen. Samantyyppiset hahmot marssivat elämän näyttämölle heittämään samoja repliikkejä yhä uudestaan, ja samat pulmat pyörivät päässä vuodesta toiseen.

Vähän niin kuin elämä antaisi aina uuden mahdollisuuden vastata haasteeseen fiksummalla tavalla; jos olet mokannut viimeiset 88 kertaa, voit nyt 89. kierroksella kokeilla ehkä jotain uuta reagointitapaa. 

Ja yllättäen olen ainakin omassa elämässä huomannut, että ylitsepääsemättömiltäkin tuntuneet haasteet voivat yhtäkkiä kadota kokonaan, kun tuttuun stressitilanteeseen uskaltaa reagoida  uudella tavalla.

Minulle on elämä usein pyrkinyt näyttämään, että kaikkea ei voi hallita, että joskus pitää vain osata rentoutua keskeneräisessäkin tilanteessa, ja raskaus on tuntunut varsinaiselta loppukokeelta tästä aiheesta.

Fyysisten rajoitusten takia olen melkein koko raskausajan joutunut turvautumaan muiden apuun ja hyväksymään sen, ettei valmista tule heti eikä ehkä koskaan, kaiken turhan taustalla on ollut pakko keskittyä siihen olennaisimpaan: omaan ja vauvan terveyteen juuri nyt.

Alla olevassa videossa Oprah Winfrey puhuu hienosti elämän kuiskauksista. Kun elämä haluaa saada huomiosi kiinnittymään johonkin, se aloittaa kuiskauksin, ja jos et suostu kuuntelemaan, se jatkaa yhä voimakkaammin, kunnes käsillä on kriisi, johon on pakko reagoida.

 Kun nyt makaan voimattomana täällä sohvalla keskellä täydessä kaaoksessa olevaa olohuonetta, lupaan itselleni, että kuulen nyt vihdoin elämän minulle lähettämän viestin. Se menee jotenkin näin:

RELAX ! 

Rentoa oloa sinnekin! 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla