Pariisissa on vauvan kanssa ihan omat haasteensa.

Sain huippuvieraita Suomesta synttäriviikonlopun kunniaksi, lähdimme turistikävelemään Pariisin kaduille beben ja vaunujen kanssa.

Pariisissa en pahemmin vauvoihin törmää, ellen sitten liiku ihan omassa hipsterikorttelissani luomukahviloiden ja tiedostavien bobo-vanhempien keskellä. Ja sen kyllä ymmärtää. Vaikka kaupunki on mitä mahtavin kävelykaupunki ja vaikka leveitäkin bulevardeja rittää, kapeimmille kaduille ei mahdu edes kahta jalankulkijaa rinnakkain. Jos kadulle on vielä jokaisen oven eteen isketty talon oma roskalaatikko, on vaunukävely usein varsinaista slalomia.

Kahvilan ja lounaspaikan valitseminen on myös vaunujen kanssa pieni haaste. Onneksi terassilla voi täällä istua jo maaliskuussa, ja jos nappaa pöydän sivusta, kaukaa tupakoitsijoista, lähes mikä tahansa kahvila käy. Vaipanvaihto voikin sitten olla eri juttu, klassisesta pariisilaiskahvilasta on turha hoitopöytää etsiä.

Paras vaihtoehto ovatkin vauvan kanssa amerikkalaistyyliset kahvilat, Starbucksit ja vastaavat, joita kyllä nykyään myös Pariisissa riittää. Niissä on mukavan leveät sohvat, jonkin verran enemmän tilaa pöytien ympärillä ja ennen kaikkea usein myös hoitopöytä vessan yhteydessä. Niissä voisi myös kuvitella pyytävänsä henkilökuntaa esimerkiksi lämmittämään vauvanruoan tai tuttipullon tarvittaessa.

Imettäviä äitejä ei myöskään pahemmin Pariisissa näy, mutta en toisaalta usko, että heitä ajettaisiin kahviloista poiskaan. Kuten jo aiemmin on tullutkin ilmi, imetys vain on Ranskassa selvästi harvinaisempaa kuin Suomessa.

Pariisikin on kuitenkin pikkuhiljaa muuttumassa. Yksi hienoimmista lapsiperheitä koskevista uutuuksista ovat ns. perhekahvilat. Tunnetuin niistä on Happy Families, jossa lapsensa voi jättää huoletta pätevän lastenhoitajan hoidettavaksi, kun itse istuu esimerkiksi kampaajan- tai kosmetologintuoliin hoidettavaksi tai nappaa maukkaan lounaan kavereiden kanssa. Lisää tietoa Happy Families -keskuksesta löytyy täältä .

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla