Vietin viikon Helsingissä. Muistikirjaan kirjasin nämä huomiot.

1. Suomessa voi vappuna olla lämmintäkin.

2. Vappu on kyllä kiva juhla.

3. Hernesaarenranta on kauniina kevätaamuna aivan upea.

4. Rakastan Forumin Wayne's Coffee -kahvilaa.

5. Kaupunkipyörät ovat kivan keltaisia ja toimivat yhtä kätevästi kuin pariisilaiset serkkunsa.

6. Kirjakaupoissa myydään nykyään myös ompelutarvikkeita.

7.Voisin elää pelkällä graavilohella.

8. Kaupungilla voi aivan yllättäen törmätä keheen tahansa tuttuun viimeisen 35 vuoden ajalta - ole siis valmis mihin vain.

9. Hissi on loistava keksintö.

10. Helsinki-Vantaan lentokenttä on ihana: ilmainen wifi toimii ilman vaikeita kirjautumisia, lapsia on ajateltu vähän joka käänteessä Family Gate -turvatarkastuksesta lainarattaisiin, liikevalikoimasta löytyy myös samppanjabaari ja karkilta tuoksuva Victoria's Secret -putiikki.

Viimeisenä viikon hienoin ja järisyttävin huomio:

11. Palaverissa suomalaiset kuuntelevat toisiaan eikä kukaan keskeytä toisia! Olen Ranskassa tottunut tuntemaan itseni mykäksi idiootiksi nurkassa, kun ranskalaiset kollegat riehuvat palavereissa jauhaen kaikenlaista peetä suu vaahdossa unohtaen täysin, että kokouksessa saattaisi olla muitakin osanottajia. En pitkään aikaan ole tehnyt tiimityötä suomalaisten kanssa, ja kokemus oli hieno: puheenvuorosta ei tarvinnutkaan taistella, vaan jokaisen kommentit kuunneltiin loppuun saakka, puheenvuoroa saatettiin jopa pyytää!

Vive la Finlande, sanon minä.

Kommentit (3)

Näin on näkkileipä
4/3 | 

Ihana kuulla ulkosuomalaisen sanovan jotain hyvää kotimaasta. Pidetään me vaan kiinni omasta, harvasanaisesta kulttuuristamme ja ollaan helkutin ylpeitä puhtaasta, rauhallisesta, turvallisesta ja toimivasta kotimaastamme. On niitä muitakin hyviä paikkoja, mutta me vaan ollaan parhaita ja muut tulee perässä :D

Nuoret sukupolvet ovat oivaltaneet hommat hienosti. Katsokaa vaikka pikku-Leijonia. Eivät ymmärrä nuoret jannut yhtään pelätä voittamista.

Anna
5/3 | 

Vietin samoin melkein 2 viikkoa kotimaassa samoihin aikoihin kanssasi. Aivan samaa mieltä huomioistasi!!! Vieläkin tuntuu koti-Suomen raikas vaikutus enkä vielä ole takaisin tässä ranskalaisten joskus ahdistavassa ja agressiivisessa elämän rytmissä... saas nähdä kauan kestää tällä kertaa ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla