Mitä Pariisissa tehdään uutenavuotena?

Pitkään uudenvuodenaaton juhliminen on ollut Pariisissa yllättävän vaisua; esimerkiksi ilotulituksia ei täällä ole harrastettu lainkaan vaan ne on yleensä varattu heinäkuun kansallispäivää varten.

Uusi kaupunginjohtaja, vasemmistopuolue PS:n Anne Hidalgo on kuitenkin laittanut tänä vuonna kaupungissa tuulemaan ja järjestänyt Champs-Elyséesille kadun maineen veroisen uudenvuodenjuhlan.

Useimmiten minun lähipiirissäni uutta vuotta juhlitaan kavereiden kesken joko hyvällä illallisella tai kotibileissä ystävien luona, baareihin tai klubeille suunnistetaan harvemmin niiden korkeiden sisäänpääsymaksujen takia. Perusklubinkin pääsymaksu voi uudenvuodenyönä olla viitisenkymmentä euroa. Ravintoloissa tarjoillaan erityinen uudenvuodenmenu, jonka hinta pyörii usein sadan euron paikkeilla, pöytä on varattava hyvissä ajoin.

Tinaa ei Ranskassa valeta eikä oikein muitakaan uudenvuodenperinteitä taida olla. Lupauksia kyllä tehdää ja rikotaan ihan yhtä innokkaasti kuin Suomessakin...

Meidän uudenvuodenjuhlamme oli tänä vuonna aika iisi, istuimme kotona kolmisin hyvän ruoan ääressä ja skoolasimme samppanjalla (vauvalle sitä ei tosin vielä edes Pariisissa suostuta tarjoilemaan). Bebe ei herännyt edes keskiyöllä, kun Pariisin PSG-fudisjoukkueen kannattajat heittivät kotikadullamme ilmaan hätäraketin  ja esittivät koko korttelille kokoelman uusimpia kannatuslaulujaan. Pidän sitä hyvänä enteenä uudelle vuodelle...

Parasta vuotta 2015 sinullekin!

T

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla