Uuden vuoden voi ottaa vastaan vaika itse keksityllä rituaalilla

Uusi vuosi tuntuu uudelta alulta, vaikka järki sanoisikin sen olevan vain päivä  - ja yö - muiden joukossa. 

Itse olen usein kehittänyt jonkinlaisen oman uuden vuoden rituaalin aatoksi tai uudenvuodenpäiväksi. Sen avulla voi hyvin selvittää itselleen, mistä on tulossa ja mihin menossa. Voi vastata esimerkiksi näihin kysymyksiin:

- Mikä oli vuoden 2014 onnellisin hetki?

- Mikä oli vuoden 2014 kauhein hetki?

- Mitä haluan vuodelta 2015? Tähän kannataa vastata mahdollisimman yksityiskohtaisesti, siis ei esimerkiksi tyyliin: haluan olla onnellinen. Mieti mieluummin, mikä tekee sinut onnelliseksi.

- Kenelle haluat antaa anteeksi ennen uuden vuoden alkua? Tai uuden vuoden aikana?

- Mistä olet valmis luopumaan vuonna 2015? Esimerkiksi: Mikä päässä pyörivä ajatusmalli on jo aikansa elänyt? tai: Mikä ystävyys- työ- tai rakkaussuhde ei enää palvele tarkoitustaan?

- Minkä lempeän uudenvuodenlupauksen haluat itsellesi tehdä? Esimerkiksi: Lupaan käydä useammin elokuvissa. tai: Lupaan kehua itseäni peilin edessä aamuisin. Kivoja vinkkejä lempeämpään, hyvään elämään löytyy muuten esimerkiksi Kylli Kukkin uudesta kirjasta Kyllin hyvä

- Mitä uutta haluat kokeilla vuonna 2015? Tämän ei tarvitse olla mikään maailmaa mullistava laskuvarjohyppykokeilu (vaikka sekin tietenkin käy!), pienetkin jutut toimivat, esimerkiksi: haluan käydä intialaisessa päähieronnassa / siinä uudessa kivassa kahvilassa /haluan tarjota itselleni upean kynttiläillallisen.

Ja niin edelleen... Tärkeintä on tietysti, että kysymykset ja rituaali tuntuvat mielekkäiltä juuri sinusta.

Yksi osa rituaalia voi myös olla paperille kirjoitettujen turhien stressien ja ajatusmallien polttaminen. Tekee hyvää nähdä, miten asiat, joista on valmis luopumaan, haihtuvat konkreettisesti savuna ilmaan.

Säihkyvää, taianomaista uudenvuodenyötä kaikille!

PS. Kuvassa luistelijoita Pariisin kaupungintalon edessä

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla