Diaconesses-synnytyssairaala Pariisissa
Diaconesses-synnytyssairaala Pariisissa

Pariiissa ei paljon ehdi positiivista raskaustestitikkua tuijotella, kun pitää jo ryhtyä tositoimiin ja valita synnytyssairaala kymmenistä kaupungin alueella olevista vaihtoehdoista.

Ranskassa terveydenhoidon taso voi vaihdella loistavasta täysin surkeaan, joten valinta kannattaa tehdä huolella. Netistä ja muualta mediasta löytää erilaisia top kymmenen -listoja eri sairaaloista ja niiden palveluista. Kaikki sairaalat eivät ota vastaan kaikenlaisia raskauksia - esimerkiksi minun valintaani rajoitti ikäni.Valintaan vaikuttavat myös taloudelliset näkökohdat, on valittava julkisen ja yksityisen synnytyssairaalan välillä.

Parhaat vinkit ja neuvot tulevat kuitenkin kavereilta, ja lopulta päädyinkin samaan ratkaisuun kuin moni kaverini ja valitsin Les Diaconesses -synnytyssairaalan Pariisin 12.kaupunginosassa. Sattumalta se on myös kotimme lähin synnäri, kätevää!

Sairaalan pihalla on ihanan rauhallista.

Synnytyssairaala on perustettu vuonna 1926 ja vastaanotossa näkyy kuvia vauvoista vuosien varrelta.

Ranskassa tupakointi on edelleen yleistä ja se näkyy esitteissä, joissa tulevia äitejä kannustetaan lopettamaan  - tai edes vähentämään (!) -  polttamista raskauden aikana.

Kommentit (3)

4/3 | 

Olen samanikäinen, myös Ranskassa asuva suomalainen äiti. Tosin minulla on jo neljä lasta, vanhin on jo yläasteella. Olen aivan samaa mieltä siitä, että Ranskassa laitosten välillä on valtavia eroja! Olen joutunut vaihtamaan paikkakuntaakin usein, joten olen valitettavasti saanut kokea nahoissani millaista on niissä vähemmän tasokkaissa paikoissa. Onnittelut onnistuneesta valinnasta -Diaconnesses on pohjoismaisille naisille varma valinta, siellä mentaliteetti on hyvin vauva- ja äitimyönteinen. Se ei Ranskassa ole todellakaan itsestäänselvyys! Useimmiten äitiyskulttuuri on hyvin vanhanaikaista, tyyli on komenteleva, ja koko homma tapahtuu vähän niinkuin Suomessa ehkä joskus 30-40 vuotta sitten. Monet ovat Ranskassa vielä sillä tasolla, että eivät pidä odottavaa äitä edes naisena, mikä tietysti oikeuttaa ties minkälaisen kohtelun. Toivottavasti Diaconesses on maineensa arvoinen laitos! Ainakin kätilön neuvot akupunktiosta viittaavat siihen, että olet hyvissä käsissä :)

käyttäjä-3385
Liittynyt4.6.2014
5/3 | 

Kiitos kommenteistasi - minulla oli tosiaan myös aika negatiivinen kuva Ranskan sairaalojen meiningistä omien ja muiden kokemusten perusteella, mutta toistaiseksi Diaconnesses on ollut todella positiivinen yllätys. Toivottavasti sama meininki jatkuu!

Kaikkea hyvää sinulle!

<3 Kira

6/3 | 

 

 

Omituisia kokemuksia 30 tai 40 vuotta sitten. Sanoisin, että Ranskassa hoidetaan tänään hienosti ja ilmaiseksi tuhansien eritaustaisten naisten raskaudet ja synnytykset.Tutkimus on huippuluokkaa. Yliostolliset keskussairaalat sopivat turvallisuutta kaipaavalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla