Saan keväisin paljon kirjoihini liittyviä kysymyksiä.

Saan keväisin koululaisilta ja opiskelijoilta paljon kirjoihini ja kirjoittamiseen liittyviä kysymyksiä, ja koska bebe vie tänä keväänä ison osan aikaa ja voimia, ajattelin vastata yleisimpiin kysymyksiin täällä. 

1. Miksi ryhdyit kirjailijaksi? 

Olen aina tykännyt kirjoittaa, ja minua on siihen myös kannustettu. Muutettuani Ranskaan kaipuu suomen kieleen ajoi kirjoittamaan romaanikäsikirjoitusta. Jokaisella taiteellisen ammatin "valinneella" on varmasti myös vahva tarve ilmaista itseään juuri tämän taidemuodon kautta. Miksi? Se on mysteeri...

2. Miksi muutit Ranskaan?

Muutin Ranskaan syksyllä 1997 aluksi vuoden Erasmus-vaihtoon. Vaihtoa on nyt jatkunut 17 vuotta, heh.

3. Mistä keksit kirjoittaa kirjan anoreksiasta?

Kärsin itse anoreksiasta n. 15-vuotiaana, ja myöhemmin halusin puhua siitä kaunokirjallisuuden keinoin.

4. Millaisia arvosteluja tai palkintoja olet saanut kirjoistasi?

Voitin ensimmäisellä romaanillani Ihana meri Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2001. Olen saanut arvosteluja laidasta laitaan suuresta suitsutuksesta halveksivaan ivaan. 

5. Miten ohjeistaisit aloittelevaa kirjailijaa?

Kirjoita ensin vapaasti itsellesi ja muokkaa sitten tekstiäsi kovin ottein. Kaikkia ajatuksia ja ideoita ei tarvitse - tai voikaan - laittaa yhteen käsikirjoitukseen. Kirjoita kirja, jonka itse haluaisit lukea.

 Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille - on aina hienoa kuulla, että omat kirjat kiinnostavat uusia lukijoita! Lisätietoa minusta ja kirjoistani saa nettisivuiltani: www.kirapoutanen.com Sieltä löytyy myös FAQ - usein  kysyttyä -osio, jossa on lisää vastauksia kysymyksiin.

Aurinkoista kevättä kaikille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla