Pariisin 12. kaupunginosa ei ehkä tarjoa turistille erityisen kiinnostavia nähtävyyksiä, mutta esimerkiksi keskustaa edullisempi hotelli täältä voi löytyä. Hotelli 12. kaupunginosassa on kätevä lähinnä siksi, että sinne ajavat kaksi nopeaa, keskustaan ja tärkeimpiin nähtävyyksiin vievää metrolinjaa: 1 6 ja 14. Myös RER-linja A ajaa 12. arrondissementin Nation-aukiolle, suoraan kaupungin toisella puolella olevalta Charles de Gaullen aukiolta ja Riemukaarelta. Lisäksi 12 on rauhallinen kaupunginosa, josta löytyy mm. ihan tavallisia ruokakauppoja, joista voi napata eväitä hotellihuoneeseen.

12 ei tosiaan ole mikään nähtävyysalue, vaikka 11. kaupunginosan rajalla sijaitseva Bastillean aukio ja sen reunalla sijaitseva Bastillen Ooppera ovatkin osa tätä kaupunginosaa.

Harva turisti tuntee 12:n kaupunginosan BercyVillagen, jossa on paljon mukavia ravintoloita, iso elokuvateatteri (jossa kaikki englanninkieliset elokuvat tekstitettyinä, ei dubattuina, versioina) ja kivoja liikkeitä: esim. kosmetiikkaketju Sephoran kauppa, ihastuttava Natures et Découvertes -liike, joka myy kaikkea luontoon ja luonnonmukaisuuteen liittyvää ja oliivituotteisiin keskittyvä Oliviers&Co. Monet liikkeistä ovat avoinna myös sunnuntaisin, mikä Pariisissa on siis edelleen melko harvinaista. Hyvä illanviettoidea on lähteä Bercy Villagen UGC-teatteriin leffaan ja jäädä sen jälkeen johonkin lähiravintolaan syömään. Elokuvaa ennen ehtii tsekata pari kauppaakin.

Bercy Village

http://www.bercyvillage.com/bercyVillage/fr

Metro: Cour Saint Emilion (14)

 

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

Hei, ja kiitos aivan ihanasta blogeista ja erityisesti Pariisin matkailuvinkeistä! Olen mieheni kanssa varannut Pariisin matkan pääsiäiseksi ja saanut paljon hyviä suosituksia nähtävyyksien ja ravintoloiden suhteen, kiitos! Nyt kannan huolta enää vain turvallisuustilanteesta, miten näet tämän päivän tilanteen sieltä Pariisista käsin? Miten viime marraskuisten tapahtumien ja Belgian tilanteen varjo näkyy siellä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla