Entinen kotikaupunginosani 13. arrondissementti ei monen turistin tielle osu, mutta jos haluaa tutustua Pariisin aasialaisiin kasvoihin, kannattaa suunnistaa tänne. 13. kaupunginosassa sijaitsee nimittäin Parisiin Chinatown, ja kiinalaisen keittiön ystävät löytävät esimerkiksi isosta Tang Frères -supermarketista kaiken mahdollisen kokkaushetkiinsä.

Tang Frères

https://www.facebook.com/tangofficiel/

48, avenue d'Ivry, 13ème

Metro: Maison Blanche (7) tai Olympiades (14)

Myös aasialaiset ravintolat ovat luonnollisesti täällä korkeatasoisia. Yksi tunnetuimmista on Lao Lane Xang, Paikka on niin suosittu, että sinne joutuu usein jonottamaan, mutta herkullinen ruoka ja ystävällinen palvelu ovat sen arvoisia.

Lao Lane Xang

102, avenue d'Ivry, 13ème

Metro: Tolbiac (7) tai Olympiades (14)

Jos haluaa välttää keskustan ihmisjoukkoja ja silti shoppailla kunnolla, hyvä vinkki on 13:ssa sijaitseva Italie 2 -kauppakeskus Place d'Italie -aukion reunalla. Sieltä löytyy mm. Printemps-tavaratalo, Zara, Sephora ja paljon muita vaate-ja lahjatavaraliikkeitä. Ravintoloita ja kahviloitakin on paljon, ihmisiä paljon vähemmän kuin keksustassa.

13:n "uudella" puolella kohoaa moderni kirjojen muotoon suunniteltu Francois Mitterrand -kirjasto, jonka lähellä on myös MK2 Bibliothèque -elokuvateatteri, joka tunnetaan mm. kahden istuttavista, rakastavaisten penkeistä. Isossa teatterissa on monta salia, ja kaikki elokuvat näytetään alkuperäisversiona ranskaksi tekstitettynä. Teatterin yhteydessä on myös mukava kahvilaravintola ja elokuva-aiheinen lahjatavarakauppa.

MK2 Bibliothèque

http://www.mk2.com/salles/mk2-bibliotheque

128 avenue de France, 13ème

Metro: Bibliothèque (14) tai Quai de la Gare (6)

Iltamenijöille 13. kaupunginosasta löytyy ennen kaikkea Batofar, pieneen laivaan rakennettu baari/klubi. Batofarissa on usein mielenkiintoisia konsertteja, mm. suomalainen 22-pistepirkko on esiintynyt täällä.

Batofar

http://www.batofar.org/

11, Quai Francois Mauriac, 13ème

Metro: Bibliothèque (14)

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla