Pariisin keskustan toinen ja kolmas kaupunginosa ovat hyviä käppäilyalueita: pieniä kahviloita, kauppakujia ja söpöjä puistoja riittää.

Toisen kaupunginosan rue Montorgueil ja rue des Petits Carreaux ovat esimerkiksi täynnä pieniä kauppoja ja mukavaa pariisilaistunnelmaa. Sentierin kortteli (rue du Sentier) kakkosessa on kuuluisa kansainvälisistä tekstiilikaupoistaan, korttelin maine monikulttuurisena, erityisesti juutalaisyhteisön, tekstiilikaupan keskuksena on vahva ja sinne sijoittuu mm. komedialeffasarja La vérité si je mens (1997, 2001, 2012).

Kolmas kaupunginosa on osa neljännen arrondissementin kohdalla esittelemääni Marais'n kaupunginosaa: sieltä löytyy gay-baareja ja -ravintoloita sekä paljon ihastuttavia pieniä kauppoja ja kahviloita. Marais on mielestäni Pariisissa yhtä must-kohde kuin Eiffel-torni. Täällä monet liikkeet ovat auki myös sunnuntaisin, mikä on muualla Pariisissa harvinaista.

Kolmannesta kaupunginosasta löytyy myös le Marché des enfants rouges - tori, joka on yksi kaupungin vanhimmista. Kolmosesta löytyy myös todella mielenkiintoinen Picasso-museo sekä Pariisin historiaan keskittyvä Musée Carnavalet.

Musée Picasso, 

5, rue de Torigny, 3ème

http://www.museepicassoparis.fr/

Metro: Saint Paul (1), Saint Sébastien Froissart (8), Chemin Vert (8)

Yksi kolmosen tunnetuimmista baarikahviloista on La Perle.

La Perle

78, rue Vieille du Temple, 3ème

http://cafelaperle.com/

Metro: Saint- Paul (1), Saint Sébastien Froissart (8)

Toinen suosikki on Pick Clopes, joka on itse asiassa nelosen puolella

Pick Clopes 

16, rue Vieille du Temple, 4ème

Metro: Saint Paul (1)

Hotellit ovat näillä alueilla varmasti kalliita ja kuten aiemmin mainitsin, jos haluaa säästää vähän rahaa, majoitus kannattaa varata hiukan näiden alueiden ulkopuolelta, koska metro ja jalat kulkevat Pariisissa kivasti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla