Neljäs kaupunginosa on keskeinen osa Pariisin keskusta. Se on tunnettu  vahasta juutalaiskaupunginosasta rue des Rosiers'n ympäristössä (nykyisin eloisimmat juutalaiskaupunginosat ovat tosin muualla) sekä gay-kaupunginosasta Marais'sta (joka on osittain myös kolmannen kaupunginosan puolella). Neljäs kaupunginosa on turistille ehdoton must-kohde, sen alueella sijaitsevat Notre Damen katedraali, Pariisin upea kaupungintalo, Pompidou-keskus, Place des Vosges-puisto,  ja ennen kaikkea sieltä löytyy paljon kivoja pieniä kauppoja ja viehättäviä kahviloita, ravintoloita ja baareja (kuvassa yksi Pariisin tunnetuimmista tavarataloista BHV - Bazar de l'Hôtel de Ville aivan kaupungintalon vieressä)

Superkalliiden hintojen vuoksi en suosittele hotellin ottamista neljännestä kaupunginosasta, etenkin koska alue on pieni, ja sinne pääsee kätevästi jopa kävellen monesta edullisemmasta kaupunginosasta.

Marais'n aluella asuvat ovat toki onnekkaita, asunnot ovat yleensä superviehättäviä (ja -kalliita).

Oma kahvila / lounasravintolasuosikkini nelosessa on Le loir dans la théière osoitteessa 3, Rue des Rosiers. Kahvila on lähes aina täynnä, ja asiakkaita on jonoksi asti, mutta herkulliset quiche-piirakat ja ennen kaikkea upeat jälkiruokapiirakat ovat odotuksen arvoisia.

Samoilla nurkilla ovat myös Rue des Rosiers'n juutalaisravintolat, joista saa mm. superhyviä falafeleja.

Le loir dans la théière

http://leloirdanslatheiere.com/

3, Rue des Rosiers, 4ème

Metro: Saint Paul (1)

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla