Viides kaupunginosa on Pariisin-turistille oiva kohde, se on Pariisin vanhin alue, ja siellä voi käppäillä niin latinalaiskorttelissa kuin ihastuttavan rue Mouffetardin torikadullakin (metro: Place Monge (7) ). Viides kaupunginosa on kallis paikka asua, hotellitkin ovat todennäköisesti kalliimmasta päästä, mutta Sorbonnen yliopistorakennusta ja Jardin des Plantes -puistoa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

Muita suosikkejani ovat Institut du Monde Arabe, jossa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa näyttelyistä keskustelutilaisuuksiin, turistia kiinnostanee ennen kaikkea yläkerran näköalaravintola, jossa tarjoillaan herkullisia libanonilaisen keittiön antimia.

Institut du Monde Arabe

http://www.imarabe.org/

1, rue des Fossés-Saint-Bernard, 5ème

Metro: Jussieu (7)

Arabimaailmaan voi tutustua myös Mosquée de Paris -moskeijan yhteydessä olevassa hammamissa sekä kahvila-ravintolassa, jonka terassilla voi nauttia minttuteestä ja pohjoisafrikkalaisista leivoksista tai poltella shisha-vesipiippua.

La Mosquée de Paris

http://www.restaurantauxportesdelorient.com/index.html

39 rue Saint-Hilare, 5ème

Metro: Place Monge, Censier Daubenton (7)

 

Ykkössuosikkini on kuitenkin ehdottomasti joogasali Rasa.

http://rasa-yogarivegauche.com/en/index.php

21 rue Saint Jacques, 5ème

Metro: Cluny La Sorbonne (10), Saint Michel (4)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla