Pariisin seitsemän kaupunginosa on Eikan eli Eiffelin kaupunginosa. Olen muistaakseni vain kerran käynyt siellä jonkun (onnekkaan ja varakkaan tuttuni) kotona,  mutta museoissa ja Suomen suurlähetystössä siellä tulee kyllä käytyä ihastelemassa fiinin seiskan kimallusta.

Hotellien hinnat ovat täällä korkeat, mutta jos haluaa olla lähellä sitä luksus-Pariisia, jota turisteille usein matkaoppaissa myydään, seiska on hyvä valinta. Täällä on  Eiffelin lisäksi  myös mm. Invalides-kirkko, Rodin-museo, Musée d'Orsay-museo ja upea Pont Alexandre III -silta. Shoppailu sujuu tyylikkäästi kuuluisassa Le Bon Marché -tavaratalossa, jonka ruokaosasto La Grande Epicerie kannattaa ehdottomasti katsastaa.

Le Bon Marché

24, rue de Sèvres, 7ème

Metro: Sèvres-Babylone (10, 12)

http://www.lebonmarche.com/

Tavallisen pariisilaisen (= minun ja ystävieni tulotaso) elämää seitsemäs kaupunginosa ei ehkä heijastele, mutta toisaalta pariisilaisia on hyvin monenlaisia äärimmäisen varakkaista rutiköyhiin. Seiskassa näkee kaupungin rikkaan puolen.

Toisaalta pari vuotta sitten Seinen rantatiet (jotka ovat yksi Unescon maailmanperintökohteista) on seitsemännessä kaupunginosassa muutettu kävelykaduiksi, ja myös tavallisemmat tallaajat ovat päässeet esimerkiksi harrastamaan ulkoliikuntaa Seinen rannalle. Olen itsekin käynyt siellä tanssahtelemassa ilmaisella Zumba-tunnilla. Berges de Seine-rantatielle pääsee hyvin myös rattailla ja pyörätuolilla, ja siellä on myös ravintoloita ja leikkipaikkoja lapsille.

Berges de Seine:

http://en.parisinfo.com/discovering-paris/sustainable-tourism/the-berges-de-seine-in-pictures

Rantatielle pääsee esimerkiksi Pont de l'Alman vierestä, jossa voi samalla ihailla Prinsessa Dianan muistomerkiksi muuttunutta La Flamme de la LIberté -liekkipatsasta (joka siis alunperin on kopio Vapaudenpatsaan soihdusta ja Yhdysvaltojen lahja Ranskalle). Prinsessa Diana kuoli vuonna 1997 juuri Pont de l'Alman ali kulkevassa tunnelissa. Lähin metro on Alma Marceau 9-linjalla.

Parasta on kuitenkin se, että Eiffel voi täällä yhtäkkiä ilmestyä täysin varoittamatta kulman takaa eteen, ja se on kyllä aina yhtä vaikuttavaa.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla