Kommenteissa kysytään silloin tällöin vinkkejä Pariisin-matkalle: mitä kannattaa mihinkin aikaan vuodesta pukea päälle, mikä kaupunginosa on sijainniltaan / hintatasoltaan kätevin, jne,

Ajattelin kirjoittaa matkustusvinkeistä muutaman postauksen, ja tässä ensimmäisessä halusin antaa muutaman vinkin matkustusajankohdan mukaan.

Sää ei Pariisissa vaihtele yhtä hurjasti kuin esimerkiksi Helsingissä, mutta erityisesti keväällä ja syksyllä voi toki olla isojakin heittoja lämpötiloissa ja sademäärässä. 

Tammi-helmikuu:

Pariisin talvi ei suomalaisittain ole kylmä (yleensä lämpötila pysyttelee aina nollan yläpuolella), mutta kostea kylläkin. Ja usein kostea kylmyys voi tuntua jopa ikävämmältä kuin kunnon pakkassää. Harmaita sadepäiviä on paljon, mutta valoa niistä huolimatta enemmän kuin Suomessa samaan aikaan vuodesta. Itse tykkään kovasti Pariisin tammikuusta, joka on Suomessa pimeytensä vuoksi yksi inhokkikuukausistani. Tammikuussa jouluvalot ovat Pariisissa vielä monissa paikoissa täydessä iskussa, ja galette des rois-loppiaiskakkua voi maistella leipomoissa ja kahviloissa. Samoin alennusmyynnit alkavat tammikuussa ja jatkuvat pitkälle helmikuuhun.

Sateenvarjo on ehdoton asuste talvella Pariisiin matkustavalle, samoin hyvät kengät (jotka ovat tietenkin aina turistin ykkösvarustus), kerrospukeutuminen on paras valinta. Tammi-helmikuussa turisteja on Pariisissa vähemmän kuin muulloin (tietenkin hiihtolomaviikkoja lukuunottamatta). Lunta ei maassa yleensä ole - parinkymmenen vuoden aikana olen nähnyt lumen pysyvän maassa vain kerran (kuvassa juuri tuolloin ikuistettu Hôtel de villen edessä oleva luminen karuselli), yhteensä kolmen päivän ajan. Räntää (jota ranskalaiset tietenkin ihastelevat lumena hehe) sataa silloin tällöin, mutta sitäkin vain pari kertaa talvessa.

Maalis-huhtikuu:

Kevät saapuu Pariisiin yllättäen ja suomalaisittain aikaisin. Lämpötila heiluu maalis-huhtikuussa viidentoista asteen molemmin puolin. Sateenvarjoa ei kuitenkaan vieläkään saa unohtaa."Les giboulées de mars" on ranskalainen vastine englannin "april showers"- ilmaisulle, ja tarkoittaa siis sitä, että maaliskuussa Ranskassa sataa, ja paljon. Nämä alkukevään kuukaudet ovat valoisia, ja suomalaista ihastuttaa jo aito kevään tuntu. Pääsiäinen ei ehkä ole paras hetki matkustaa Pariisiin, jos haluaa käydä tutustumassa nähtävyyksiin: turisteja on valtavasti kaikkialla.

Touko-kesäkuu:

Alkukesän kuukaudet ovat Ranskassa virallisesti vielä kevättä  - täällä kevät alkaa ihmisten puheessa aina tarkkaan kevätpäiväntasauksesta ja kesä vasta juhannuksena. Suomalaiselle Pariisin sää on kuitenkin tähän aikaan vuodesta jo ihanan kesäinen. Vappua juhlitaan Pariisissa vain muutamalla työväenmarssilla ja kielokimpuilla - kielo on ranskalaisten vappukukka. Toukokuu on Ranskassa myös täynnä pyhäpäiviä, joiden ansiosta päästään nauttimaan alkavasta kesästä ja lämpimistä (noin +20C) päivistä. Toukokuu on mielestäni yksi parhaista hetkistä matkustaa Pariisiin: sää on useimmiten kaunis, ja turistit vielä kaukana heh.

Lisää vinkkejä seuraavassa postauksessa, mukavaa viikkoa kaikille!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla