Tässä lisää vinkkejä Pariisin matkalle matkustusajankohdan mukaan. Kuvat ovat viime kesäkuulta.

Kesäkuu: Kesäkuu on Ranskassa vielä ihan tavallinen työkuukausi, koulut eivät ole vielä päättyneet eikä kukaan ole lomalla. Juhannuksen aikoihin 21.6 vietetään Pariisissa La Fête de la Musiquea - eräänlaista musiikkiin keskittyvää taiteiden yötä. Samoin kuin Helsingissä taiteiden yönä, tuolloin kannattaa tutkia illan ja yön ohjelmaa etukäteen, ettei jää jumiin kummalliseen kakofoniaan eri esitysten väliin.

Heinäkuu: Pariisissa on heinäkuussa vielä elämää, sää on helteinen, mutta ei tukahduttava kuin elokuussa. 

Elokuu: Pariisilaiset häipyvät kotikaupungistaan elokuussa, ja jos osaa suunnistaa pois turistialueilta, silloin voi nauttia harvinaisen rauhallisesta Pariisista. Yöpymispaikkaa valitessa kannattaa ottaa selvää ilmastoinnista, ainakaan ylimmän kerroksen kattohuoneistoa ei kannata elokuussa valita, ellei halua viettää öitä hiestä märkänä.

Syys-lokakuu: Syys-lokakuu on mielestäni loistava aika matkustaa Pariisiin: sää on suomalaisittain vielä kesäinen ja turisteja on vähemmän kuin kesäkuukausina (syyslomaviikkoja lukuun ottamatta). Monet ranskalaiset lähtevät itsekin lomalle vasta syyskuussa mm.edullisempien hintojen vuoksi.

Marras-joulukuu: Tykkään myös loppuvuoden kuukausista Pariisissa. Räntää ei sada, eikä pimeyskään ole yhtä painostava kuin Suomessa.Marraskuun lopussa voi maistella uutta Beaujolais-viiniä, ja jouluvalot sytytetään Pariisissa aikaisin (ja sammutetaan vasta tammikuussa), joulufiiliksestä ja esimerkiksi joulutoreista voi siis nauttia ainakin koko joulukuun. Joulun aikaan Ranskassa on ainoastaan yksi pyhäpäivä, 25.12, kaupat ovat lähes normaalisti auki aattona ja sitten taas normaalisti tapaninpäivänä. Monet ranskalaiset eivät esimerkiksi uskonnollisista syistä vietä joulua, ja aattoaterian syöminen ravintolassakin onnnistuu.

Kommentit (1)

Pipsa
2/1 | 

Kiitos mielenkiintoisista jutuista! Lisää tällaista! Vaikka kyllä blogisiasi kaikkinensa on kiva lukea! Hyvää kevään odotusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla