Mitä Ranskassa kannattaa napata välipalaksi kuumuuden keskellä?

Hurjat hellelukemat ovat kiusanneet Ranskaa tänä vuonna jo alkukesästä. Onneksi virkistävää välipalaa löytyy täällä lähikaupasta todella helposti.

Kesähedelmiä ovat Ranskassa ennen kaikkea makeat cantaloupemelonit, joita tarjoillaan niin alku- kuin jälkiruokanakin. Alkuruokana niiden lisukkeena on usein parmankinkkia tai halkaistuun meloniin kaadettu tilkka portviiniä.

Hedelmätoreilla näkee usein ihmisten haistelevan cantaloupemelonien kantaa nähdäkseen, ovatko ne kypsiä ja tarpeeksi makeita. Ranskalainenhan ei sikaa säkissä osta hehe, ei ainakaan mitä hedelmiin ja vihanneksiin tulee.

Toinen suuri suosikki ovat kirsikat, samoin perinteiset persikat ja aprikoosit ovat tietenkin suosittuja myös Ranskassa.

Viilentävä vinkki alkupalaksi on myös espanjalainen kylmä gazpacho-tomaattikeitto, jota kesäisin syödään myös Ranskassa paljon.

Kommentit (0)

Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat