15.elokuuta voi joka vuosi ihmetellä hiljaista Pariisia

Suomessa ollaan nyt jo syystunnelmissa, mutta 15. elokuuta on Ranskassa Marian taivaasenottamisen kirkollinen juhlapäivä ja virallinen pyhäpäivä. Se osuu keskelle tärkeintä lomakuukautta elokuuta ja nekin, jotka eivät muuten pääse lomailemaan, pakenevat silloin usein kaupungista ainakin päiväksi tai pitkäksi viikonlopuksi.

Jos sattuu jäämään kaupunkiin, kokemus voi olla hieno. Suurkaupungissa turistikohteet ovat tietenkin aina täynnä ihmisiä, mutta peruskortteleissa tunnelma on lähes maaseutumaisen rauhallinen ja Pariisin kauneutta voi ihailla ilman siihen yleensä väistämättä liittyvää stressiä. Metrossakin on tilaa!

Nautimme ystävän kanssa rauhallisesta Pariisista tänään lounaalla päivän teemaan sopivan Notre Dame -kirkon liepeillä olevassa La Fourmi ailée -ravintolassa.

Ravintolaa voi suositella jo esimerkiksi keskeisen sijainnin, edullisten hintojen ja hyvän perusranskalaisen ruoan vuoksi.

Itse valitsin lounaaksi helmikanaa provencelaisilla vihanneksilla. 

Ravintolan sisustus on hauska ja kodikas. Seinällä on mm. ainoastaan 20 minuuttia kuninkaana olleen Ludvig XIX:n muotokuva.

La fourmi ailée

8, rue de Fouarre, 5.kaupunginosa, metro: Saint-Michel tai Maubert-Mutualité

http://www.parisresto.com/

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Kira Poutanen, kirjailija ja toimittaja Ranskassa. Kirjoitan elämästä ja ihmisyydestä kotikaupungissani Pariisissa - lapsen kanssa ja muutenkin.

 

Ota yhteyttä:
kira.poutanen@gmail.com

Seuraa minua Bloglovinissa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla