Aamunavaus

Olen aina ollut tahmeasti heräävää tyyppiä. Äitiyden myötä on aamuisin vaan ollut pakko tottua nousemaan. Kadehdin mieheni kaltaisia aamuvirkkuja. Riippumatta nukuttujen tuntien määrästä hän ponkaisee pystyyn samalla sekunnilla kuin havahtuu unesta ja on täysin toimintakykyinen ja tarmokas saman tien. Niinpä koira on pissatettu ja aamukahvit jo ajat sitten valmiina kun kampean itseni ylös suurin ponnistuksin. Tähän synnynnäiseen aamu-kankeuteen ei ole auttanut painonpudotus, kunnon kohoaminen, eikä unen määrä.

Reilun vuoden verran olen kuitenkin saanut lisää virtaa aamuihini Aloe Vera-juomasta. Ystäväni laittoi minut kokeilukuurille, kun oli sitä mieltä, että kyseinen uute voisi helpottaa alati vaivaavia migreeneitä. Kasvia on jo vuosituhansia käytetty lääke-sekä kauneudenhoitoon. Se sisältää monia eri vitamiineja, nopeuttaa verenkiertoa sekä uusien solujen muodostusta. Eipä ihme, että siitä on kehkeytynyt suosikkituote niin ihonhoidossa kuin elintarvikkeissa ja apua luvataan yhteen jos toiseenkin vaivaan. Monelle etelänmatkaajalle aloe vera on after-sunina tuttu juttu. Haavojen, hyttystenpuremien ja palovammojen helpottajana kasvi oli itsellenikin tuttu jo vuosien takaa, mutta sisäinen käyttö oli uutta. Maalaisjärki sanoo, että mikäli suolisto voi hyvin, koko ihminen voi paremmin. Ja jos Kleopatrakin vannoi kauneutensa tämän kasvin nimiin, niin ei kai siitä olisi haittaa meikäläisellekään.

Koukutuin raikkaanmakuiseen aamu-shottiin heti. Tuntuu, kuin silmät aukeaisivat paremmin eliksiirin valuessa kurkusta tyhjään vatsaan. Sen jälkeen sitten puolison keittämän aamukahvin kimppuun. Jonkun ajan päästä alan taas kuulla ja nähdä, muistaa oman nimen ja katuosoitteen. Menee kuitenkin vielä pari tuntia, ennen kuin pääsen niin pitkälle, että pyöräytän varsinaisen aamiaisen. Useimmiten omeletin, johon pilkon kaapista kulloinkin löytyviä kasviksia, lorautan kermaa ja päälle lemppariani, mozzarella-emmental-juustoraastetta. Sitten olen valmis päivän toimiin. Aamujumpat ovat itselleni täysin utopistinen käsite. Ehkä sekin päivä vielä koittaa, onhan elämä yllättänyt niin monella muullakin tavalla.

Olenko kokenut hyötyväni Aloe Veran ryypiskelystä? Migreeni on valitettavasti kumppanina edelleen, mutten ole sairastanut ainuttakaan flunssaa käytön aikana, yleisvire on parempi, vatsa voi hyvin ja mikä tärkeintä, aamu alkaa paremmin. Tosin en tiedä, onko perheeni huomannut aamuissa suurtakaan muutosta…sen sijaan nukahdan entistä aiemmin iltaisin. Aloe Vera lupaa parannusta myös unen laatuun. Siitäkö kyse vai kenties rakastamastani Muumilaakson vetovoimasta – siellähän nukutaan nyt talviunta.

Kommentit (5)

Marikki
6/5 | 

Itse olen aiemmin aina myös ajatellut, ettei aamujumpat tai aamun aloitus joogaamalla ole minun juttuni, kun koin olevani niin kankea aamuisin. Virtaa muihin aamutoimiin ja töihin mulla yleensä on aamuisin paremmin kuin illalla. Nyt ajattelen hieman toisin, kun olen vuoden alusta alkaen muuttanut liikuntojani siten, että syyskaudella olleet kuntosalin voimatreeni ja steppijumppa ovat vaihtuneet flow&harmony tuntiin sekä kotona tapahtuvaan säännölliseen venyttelyyn. Joogassa olen käynyt jo pidempään. Kehoon on tullut selvästi notkeutta ja joustavuutta ja mieli on paljon seesteisempi ja rauhallisempi. Monena aamuna, kun herään ennen muita, olen huomannut istuvani olohuoneen pehmeällä matolla jossakin venyttelyasennossa tai pysähdyn hetkeksi seisoen venyttelemään kesken muiden aamutouhujen. Lyhytkin rauhallinen venyttelyhetki virkistää tosi paljon. On tuntunut todella hyvältä tämä muutos ainakin tässä ja nyt elämäntilanteessa.

Laura
7/5 | 

Hei Raakel! Näytät upealta, olet ollut upea aina. Löysin blogisi vasta, toivottavasti jaksat kirjoittaa ja kertoa kuulumisiasi.
Itsekin käytän Aloe Vera-juomaa ja flunssat ovat pysyneet poissa. Kerrothan vaikka seuraavassa blogissa enemmän lehdessä kehumastasi kookosöljystä, kuinka sitä käytät. Kerroit laittavasi sitä iholle ja hiuksiinkin. Mielenkiinto tuohon tuotteeseen heräsi.
Mikä on lempparijumppasi? Lajikirjo on sinulla valtava, onko joku tunti ylitse muiden? Treenimääräsi on myös huomattavan suuri, saat kyllä syödä melkoisesti tuollaisesta huhkimisesta. Itse olen rakastunut combatiin, sen tuomaan mielihyvään. Se kontrasti fiiliksessä, kun "mättää" mielikuvavastustajaa turpaan, mitä seuraa raukean onnellinen väsymys... Aaah!
Mahtavaa, elämäsi upeinta kevättä sinulle!

Marika
8/5 | 

Hei Raakel, Luin mielenkiinnolla läpi koko blogisi. Jossain lehdessä kommentoitiin, että Raakelilla on nyt suurin urakka takana. Itse yli 40 kg laihduttaneena ajattelin huvittuneena, että nythän se on vasta alkamassa :)
Minä ainakin koen, että painonpudotus oli lastenleikkiä siihen verrattuna, mitä tavoitepainon ylläpitäminen vuosia on vaatinut. Laihduttaessa on koko ajan 'maali' näkyvissä ja motivaatio vahva. Sitten vain mennään maalia kohti. Kun tavoite on saavutettu, tulee vähän hämmästynyt olo, että mitäs kohti nyt mennään... siitä alkaa varsinainen työ. Helposti tulee ajan kuluessa ajatuksia, että mitäs nyt seuraavaksi. Minkä vuoksi tässä tehdään joka päivä näin kovasti töitä, onko tämä sen arvoista jne. Vaikka painoa onkin pudonnut reilusti ja on tosi kiva olla hyvännäköinen ja mahtua vaatteisiin, on välillä vaikea muistaa, miksi oikeastaan näkee niin suuren vaivan.
Sen takia olisikin mielenkiintoista lukea ajatuksiasi tästä laihdutuksen henkisestä puolesta, millaisilla ajatuksilla kannustat itseäsi ja mikä on auttanut sinua onnistumaan sopivan ruokavalion lisäksi. Itseäni on auttanut kognitiivinen käyttäytymisterapia, jota ilman en varmasti olisikaan enää näissä mitoissa. Pelkkä ruokavalio kun ei kovin pitkälle kanna, jos on koko elämänsä tottunut käsittelemään hankalia tunteita syömällä liikaa :)
Haluan toivottaa sinulle onnea ja tsemppiä tulevaan koitokseen eli painon ylläpitämiseen. Siinä tulee olemaan todella paljon isompi urakka kuin itse pudotusvaiheessa. Olen itsekin onnistunut siinä, takapakkia tulee toki välillä ja motivaation joutuu kaivamaan välillä kiven alta, mutta mahdollista se on!

raakel lignell
9/5 | 

Marikki, kuulostaa todella hienolta ja ihanalta! Kyllä itsekin vielä taivun aamutreeneihin ja juuri nämä pehmeämmät lajit silloin houkuttelevat!

Laura, voit lukea mun aiemman blogin "Rasvasota", jossa kerron kookosöljyn käytöstäni. Kysymyksesi lempparijumpasta onkin sitten todella vaikea...yhtenä päivänä tuntuu jooga maailman hienoimmalta asialta, toisena taas vannon combatin tai attackin nimeen, kolmantena haluaisin vain tanssia jne. Se lajien vaihtelevuus onkin juuri se ihanin ja motivoivin juttu. Ei pääse sammaloitumaan.Nautitaan keväästä ja auringosta! Ja napataan välilläsitä vastustajaa nokkaan niin, että oksat pois ;-).

Marika, olet niin oikeassa! Nyt vasta todellinen taistelu alkaakin. Pyrin kertomaan blogeissani tuntemuksistani, onnistumisista ja epäonnistumisista. Ihanaa, jos jaksatte jakaa matkan kanssani!

Kiitos teille kaikille zemppi-tuesta! Yhdessä mennään :-)
T. Raxu

Jukka Ylitalo
10/5 | 

Mielenkiintoinen ja helposti lähestyttävä kirjoitus aloe verasta! Hyvä kuulla että tuote toimii myös muilla. Itse olen käyttänäyt aloe veraa vuosikaudet sisäisesti nautittuna ja olen saanut ihoni puhtaaksi kaikesta aknesta. Olokin on ollut paljon parempi kuin aikoja sitten. Löysin aloe veran tämän sivun kautta. http://laihduttaminen.info/aloe-vera/#more-1714

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat