Helpottaa
Helpottaa

Uskottava se on, liiat hiilarit väsyttää

Flunssan, hitaan toipumisen ja sitkeän väsyn kyllästyttämänä päätin taas elää ilman viljoja sekä sokeria. Lomareissun ja yhden jos toisenkin poikkeustilan sekä kiireen johdosta olin vähän luisunut takaisin voikkari-elämään. Eli liian nälkäisenä kotiin - ei loinasta, ei välipalaa....jaksaajaksaa pitkän työpäivän ja sitten heikottaa jo niin, ettei jaksa edes ajatella mitään. Äkkiä ruisleipää, päälle ihan järkeviä juttuja, kuten kalkkunaa ja kasviksia ja sitten toinen ja kolmas samanlainen. Huh, helpotus. Mutta kohta väsähdys. Ja sen verran täysi vatsa, ettei viitsi enää ruokaa laittaa. Siispä illan mittaan, varsinkin treenien jälkeen sitten sitä sun tätä. Vähän hedelmiä, porkkanaa, pähkinää. Piimää. Tomaatti. Muutama turkinpippuri. Hups, proteiinit jääneet olemattomiin...söisköhän vähän raejuustoa.... Ja aamu taas tahmea, energiatasot saatava ylös kahvilla ja banaanilla. Päivä silti jotenkin puolinaisissa fiiliksissä. Treenit takkuaa.

Mutta kuulkaa, nyt viides päivä ilman viljoja ja sokereita ja alkaa taas lyyti kirjottaa. En siis välttele niitä jonkin dieetin tai suosituksen vuoksi vaan yksinkertaisesti kuuntelen kehoani. Paaaaljon kasviksia, reilusti proteiineja, sopivasti neitsytöljyjä, lisäksi pähkinöitä, siemeniä ja marjoja. Olo kylläinen ja mieli virkeämpi. Ehkä jonkun ajan päästä taas kaipaan täysjyvää ja sitten sitä syön, mutta nyt pakko myöntää, että ravinnon koostumus vaikuttaa itseeni järjettömän paljon. Rohkaisenkin jokaista kokeilemaan vähän erilaisia ravitsemuksen koostumuksia ja sitten noudattamaan sitä, mikä itselle parhaiten pelittää!

 

Treenikin alkaa kulkea. Kehohan on joka päivä vähän erilainen. Yhtenä jäykkä yläselästä, toisena lonkasta. Nyt kuitenkin huomaan jaksavani, innostuvani ja saavani otteen tekemisestä. Polte ja kirvely maistuu taas! Vaikka eilisillan astanga-jooga-tunnilla tunsinkin itseni rautakangeksi. Tosiasia kuitenkin on, että olen silti huomattavasti liikuvampi kuin esim. vielä vuosi sitten. Ja aamun fustra-treenissä oli mahtavaa huomata, että vihoitteleva lonkanseutu suostuu jo antamaan periksi. Pääsin yhden jalan kyykyssä alemmas kuin miesmuistiin. Näin sitä mennään, pienin askelin taas eteenpäin. Takapakitkin kuuluvat kehitykseen. 

Nyt alkaa laskeutuminen Pääsiäisen viettoon. Unta. Kirja. Mökille pyörähtämään. Terveellistä ruokaa. Ja taas unta! Nautitaan ja pidetään huolta rakkaistamme!

Alla meidän perheen pääsiäis-puput: jo omillaan asuvan esikoisen hauva-vauva tekee itseään tykö meidän Vera-prinsessalle...ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa...ei kai toi oikeesti jää tänne...

Kommentit (13)

14/13 | 

Heräsitkö 'unesta'?

"päätin taas elää ilman viljoja sekä sokeria"

Onnitteluni ja kiva huomata, miten oivallus välittyy tekstistäsi...lentää, lentää....

T. Sofia

15/13 | 

Hei Raxu<3

Tässä Hansku (Koistisen), paluumuuttajana jo tovin synnyinseudulla Mikkelin kupeessa:) Rasmus-poikani kanssa. Vooooooi miten hyvältä tuntui "löytää" Sinut täältä raikkaine löytöinesi. Mår bra Du! Hyvää pääsiäistä!

"vuosien takaa"(Kerro terveisiä yhteisille tutuille:)

16/13 | 

Peukut pystyyn Raxun rohkeudelle.

Iloitsen Raxun puolesta ja rohkeudesta sanoa EI viljoille ja sokerille.

Odotan innolla kuulumisia salilta, miten treenit sujuvat ilman viljaa ja sokeria...

Kerrothan Raxu lisää.

T. Marja

17/13 | 

Mahtavaa lukea tekstiä kuin omasta elämästä;)! Olen "taistellut"itseni kanssa viimisen vuoden,että mitäs pirua mun kannattaa syödä ja nyt tullut siihen tulokseen että ihan sitä mitä MINUN OMA KROPPANI KESTÄÄ/HALUAA RAVINNOKSEEN VOIDAKSEEN KANSSANI HYVIN! ELI EI VILJAA EI SOKERIA;)

Minulla ihan samanlaista väsymystä,kankeutta,mieli kireänä.....

On tämä aikamoista rallia välillä ollut kun yleiset ravinsuositukset toitottaa toista ja media toista jne....mutta piru kyllä ihan itseää kannattaa kuunnella ja tälläinen ihana blogi vielä kun sen kirjoittaja pystyy ja haluaa kertoa rehelliseti asioista niin ei ole sitten tämä lukijakaan yksin asioittensa kanssa!

 

Kiitos Raxu tästä ja oikein ihanaa Pääsiäistä;)

T.Heli

19/13 | 

Oletko Raxu täysin varma että se ruisleipä tekee sulle kaiken tuon "tuhon"? Ehkäpä kannattaa pohdiskella tätä sun Raksun remppaa uudelleen, kun edelleen menet laidasta laitaan! Eikö tasapaino millään löydy? Tuolla menolla ajat itsesi loppuun...

Voimien keräystä ja leppoista pääsiäistä!!

23/13 | 

Kaikille tosiaan taitaa sopia vähän eri asiat. Itse olen kokeillut olla ilman viljoja ja sokeria, olin SILLOIN enemmän nuutunut . Nyt syön kaikkea kohtuudella, aamut aloitan juurikin ruisleivällä ja kahvikupilla.

24/13 | 

Olin pudottaa tämän tabletin käsistäni, kun tätä luin. Olen nimittäin muutama pöivä sitten huomannut itse aivan saman asian. 

Tosin enemmän valkoisen jauhon/pastan muodossa. Olen itse pudottanut nyt hissukseen 10kg, vielä toinen mokoma jäljellä. Syön liki kaikkea (karkit&herkut pois), vähähiilarisella, annoskokoja pienentämällä.

Liikunta on kuulunutkin elämääni aina, 3-4 kertaa viikossa plus arkiliikunta. 

Välillä iskee notkahdus, jonka jälkeen ymmärtää taas, miksi tässä projektissa on. Itsensä ja hyvinvoinnin takia :) 

Kaikkea hyvää, tosi hyvä blogi. Kiitos :)

 

tintti 

25/13 | 

Esikoinen on tehnyt hyvän valinnan. Ranskis tuo koko suvulle roppakaupalla iloa ja haasteitakin. Ihana rotu! Meilläkin yksi tuhisee kotona. 

26/13 | 

Raxu hyvä, sinulla on ihana Verahauveli, mutta voisitko kiltti laittaa myös hänen ruokavalionsa kuntoon, koska sen huomaa silmien valumisesta = ruskeat silmän aluset.

Se ei ole rotuominaisuus, kuten monet koiraihmiset ja myös suuri osa eläinlääkäreistä väittävät.

Seuraan ilolla blogiasi ja onnistumisiasi yrittäen tehdä samaa perässä välillä siinä onnistuen välillä taas mennen ryminällä metsään sortuen kaikkeen ah niin ihanaan ja sokeriiseen mössöön. Tätähän se elämä on ylä ja alamäkeä.

Kevättä!!! ja toivon mukaan punkit pysyvät niin pienestä kuin Verastakin kaukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla