Kauniita unia
Kauniita unia

Oikein täytyy kuullostella, että eikö oikeasti kolota mistään

Kevään mittaan olin kehittänyt kehoon jos jonninmoiset jumit. Normi lonkka-säryn lisäksi oli myös koko rangan seutu särkyinen ja jähmeä. Treenasi tai oli treenaamatta. Tällä viikolla sain viimein aikaiseksi tehdä asialle jotain. Varasin ajan luotto-kiropraktikolle. Edellisestä käynnistä olikin jo aivan liian monta kuukautta. Mikä siinä on, ettei muista huoltaa itseään ennenkuin on niin kipeä, ettei meinaa pystyä olemaan. 

Eilinen alkoi muutenkin mainiosti. Treenasin uuden Fustra-ohjaaja Elisan kanssa ekaa kertaa. Myönnän, että vähän jännitti. Mutta turhaan hermoilin. Yhteys löytyi samantein. Ja tuore silmäpari taas huomasi kehosta uusia juttuja. Alkuun kävimme läpi vähän tilannetta ja tavoitteita. Sekin teki hyvää. Kirkasti taas missiota, mitä olen tekemässä: kropan - varsinkin lonkan kivut minimiin, liikkuvuutta ja hallintaa lisää, voimaa keskivartaloon. Asennon tasapainottamista. Eli siis toimintakyvyn parantamista. Jotta saisin helpotusta niin arkeen kuin muihin treeneihin. Oma lähtökohtani ei ole sinänsä kropan muokkaus tai senttien vahtiminen. Toki positiivinen muutos on tervetullutta. Yksi konkreettinen toive kyllä löytyy: vatsalihaksiin tuntuma navan ympärillä. Muutoin saan mielestäni tuntuman niin syviin kuin pinnallisiinkin lihaksiin, mutta navanseutu on dead spot. Sitä kohti siis :-)

Fustrasta suuntasin kuvaamaan inserttiä Saunajoogasta. Mikä autuas laji! Käsittämättömän tehokkaasti aukesi 50-asteisessa saunassa lapojen tiukkuudet, samoin kiukutteleva lonkka antoi periksi muutaman sentin. Tätä aion aikuisten oikeesti harrastaa mökillä, missä on aikaa ja rauhaa. Tässä kiuaskinkut ihanan treenin jälkeen. Tomaatti Gurujen seurassa. Saunajoogan luoja Tiina Vainio sekä saunajooga-ohjaaja Pekka Nikumatti. KIITOS! Ehkä osuvampi nimi olisi Nukkumatti...niin raukea olo tästä tuli.

Sopivan relana ajelin kiropraktikon kynsiin. Pampam ja nixnax. Useasta kohdasta ja suunnasta. Mikä helpotus! Taas pystyy hengittämään ilman piikkiä lapojen välissä. Ja autoa ajaessa on kuin huuhkaja...pää kääntyy melkein akselinsa ympäri...no ei nyt ihan...

Tästä kaikesta siunaantui syvä yöuni. 9 tuntia. Luksusta! Ja tähän aamuun osui kuin kirsikka kakun päälle kuukausittainen fyssarin hoito. Taitavan Genen jäljiltä siis myös lonkka ja koko lantionseutu rela ja kivuton. Hetken. Ja nilkatkin pyörivät taas. 

Tänään olenkin oikein kuullostellut oloa. Ei kipua, ei kolotusta. Tällaistako oli lapsena? Kipu vie huomaamatta energiaa valtavasti. Päätinkin hyvästellä yhden "tuskailu-rypyn" kulmakarvojn seudulta. Mitäs tässä turhia kurtistelemaan. 

Ja taas kerran lupaan itselleni harrastaa kehonhuoltoa enemmän!

Tässä alla linkissä muutes teemasta keskustelu oman fyssari-guruni kanssa: mielenkiintoista faktaa mm.venyttelystä!

Kehonhuoltoa

Levollista perjantai-iltaa kaikille! 

Kommentit (7)

8/7 | 

Kuulostaa upealta Raakel! Mut on myös puoliväkisin viety saunajoogatunnille ja täytyy sanoa,että hurjasta ennakkoepäröinnistä huolimatta se oli loistava kokemus. Taivaallinen pehmeä, löllerö ja venynyt olotila ja pitkät ja rauhalliset unet. Tällä viikolla jäi väliin ja tunnen ,kuinka lihasjännityksiä on enemmän. Fustra olis varmasti myös mahtavaa,mutta sit kun rikastun ja lakkaan köyhtymästä, aloitan sen heti ;)

Nauti!

t.susu

9/7 | 

Kyllä kuullostaa ihanalta kaikki fustrat, fyssarit, joogat yms. ja vielä samalle päivälle. Hitsi kun kerkiäsi puoliinkaan mukaan, mihin Raxu kerkiää. Mut jonkun on tehtävä ihan oikiaa duuniakin 7-4, että saa osteltua edes ne rahkat, pähkinät ja banaanit. Mutta kiva Raxu kun kerrot, niin pysyy sellanen pikku kademieli ja käsitys mihin kaikkeen yhden päivän aikana voi venyä.

Tää oli nyt vaan tällanen viikon hommista väsyneen keski-ikäisen naisen kateellinen kirjotus, oikiasti tykkään lukia sun palstaa :).

10/7 | 

Kauheeta, kun pitää maksaa niin paljon kaikista treeneistä ja treenata ittensä pikeeksi.

Olisko mitään lempeämpää keinoa olemassa?

T. Taru

12/7 | 

 

Siis mitä ihmettä?!? Mitä epäasiallista missään yo. kommenteissa oli?? Pilke silmäkulmassa kirjoitettuja, olisko huumori kätevä väline siellä toimituksessakin... :/

 

 

Toimitus

 

 

Haluamme taas muistuttaa, että keskustelun tulee olla asiallista eikä ketään saa loukata tahallisesti. Keskustelualueen säännöissä neuvotaan mm. olemaan menemättä henkilökohtaisuuksiin ja muistamaan hyvä maku. Säännöt on luettavissa täältä:

http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/uutta/keskustelualueen_saannot

 

Rakentavin blogiterveisin

Toimitus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla