Kirjoitukset avainsanalla kirja

Messuhumussa kirja-ständillä
Messuhumussa kirja-ständillä

Messutaan

Kotiuduin juuri I love me - messuilta. Nimessä tärkeä viesti. Nimittäin mielestäni elämän tarkoitus on rakastaa ja palvella,  myös itseään. Eihän se aina ole yksinkertaista eikä helppoa. Itsekin kömmin tänään migreenin jälkimainingeissa liikenteeseen. Kirpeässä säässä rauhallinen kävely koiran kanssa auttoi edes vähän. Sitten vaan meikki naamaan ja kaapista mahdollisimman mukavat vaatteet päälle ja kokkaamaan sekä pitämään luentoa. Ja tapaamaan lukijoita. Hurjasti oli populaa! Ja mikä parasta, sinne jäi viimeiset säryt. Nyt tiedossa ansaittu vapaa ilta! Ilman aamuherätystä! Aah!

Messuilla kaappasin ihanat kanssa-siskot kainaloon. Eija Holmala, jonka kanssa teimme ekan kirjan sekä hurmaava Kylli Kukk. 

Ravitsemustieteilijä Patrick Borgin kanssa juteltiin mikrofonien takana  pysyvän painonhallinnan saloista. Kirjoittelen myöhemmin auki meidän ajatuksia, joihin "Raxun rinnalla"- kirjammekin paneutuu. 

Eilen sain myös mielenkiintoisen vieraan Studio55:een. Keskustelimme Mirva Saukkolan kanssa muuttuneista käytöstavoista. Hän on kirjoittanut uuden Etiketti-kirjan. Hyvän käytöksen kirjan ohjeet vuodelta -61 hieman hymyilyttivät.

Käväisin viikolla Turussa. Laatuaikaa puolison ja sinne opiskelemaan muuttaneen Joelin kanssa. Illallinen Smörissä oli todella herkullinen. Otimme myös viini-menun. Ehkä virhe. Koska vuorokauden päästä alkoi ankara migreeni. Tosin namia oli ja kivaa! 

Nyt voin huokaista helpotuksesta. Pahin ruuhka kalenterissa on selätetty. Edessä pykälää leppoisampaa työtahtia. Aikaa levätä, höpötellä rakkaiden kanssa, kuntoilla ja  katsoa tarkemmin ravintopuoltakin. Pari viikkoa mennyt turhan pitkälti voikkareiden ja rahkapurkin voimin...ja sen huomaan vireystilassa. Siispä oikeaa ruokaa ja paaaljon kasviksia. Unta ja ulkoilmaa. Siinä mun suunnitelma tuleville päiville.

Leppoisaa viikonloppua

Kommentit (9)

1/9 | 

Huomaatko Raksu, kun painoa on jälleen tullut, niin pukeudut taas "telttoihin", onko se itsepuolustusta sille, että haluat piiloutua kiloiltansa?? Näyttää niin tutulta touhulta vuosia sitten...

Voimia ja uskoa itseesi että se on vain väliaikaista!

T. kanssasi kulkija

2/9 | 

Nykyinen Raxu on paljon uskottavampi, elämänmakuiisempii ja todellisempi kuin se joka keikistelijöille vuosi sitten jne. itseään näyttäen tanssiasuissa ja meikeissä jokaisen lehden kannessa. Toivottavasti jatkat nykyisellä linjallasi, lopetat julkisuushakuisuuden. Sillä uskon, että todellisuudessa olet aivan loistava tyyppi, tavallisine arvoineen. Ja se, että omaa hieman väljempiä vaatteita, oli ihminen laihempi tai lihavampia - Söy what

3/9 | 

Teltathan ei sinänsä pue ketään, ei lihavampaa eikä laihempaa. Myös meille isoille tytöille on tarjolla naisellisia, kauniisti istuvia vaatteita. 

4/9 | 

Siis mitä häh?

Pukeudunko telttoihin?? En tietääkseni! Eilinen vaate esim oli tyköistuva hihaton mekko ja päällä kimon-tyylinen jakku, joka on juu väljä, kuten suurin osa tämän syksyn jakuista. Jospa ei ihan väitettäisi mitä sattuu vaan omalla tuntumalla. Ja kilojen tulemisen kommentoinin jätän omaan arvoonsa. Hei hyvät immeiset, keskittykää asioihin, jotka tuo teidän omaan elämään sisältöä! Niin minäkin teen! Ja viime syksyn tansseissa totta vie karisi kiloja, koska treenattiin 6-10h joka päivä. Eihän sellainen ole normaali tila. Siksi lie luontevaa, että kehokin palautuu olotilaan ennen moista rääkkiä. Itse en tee asioita kilot mielessä, vaan sen mukaan, mikä kiinnostaa ja antaa elämään virtaa. Samaa toivon kaikille!

Mahtavaa sunnuntaita! Teltalla tai ilman :-)

 

T. Raxu

5/9 | 

Hyvä Raxu, oikealla asenteella :)

Mitä tulee tuohon julkisuushakuisuuteen, niin eiköhän se loppupelissä ole niin että se media, tv ja mikä milloinkin kutsuu nämä ihmiset ohjelmiinsa.

 

Minäkin toivon kaikille meille

Oikein Ihanaa Lokakuun loppua, sateella tai ilman :)

7/9 | 

Hei Raxu, Valitettavasti et ehkä huomaa, mutta käytit kyllä kivempia ja värikkäämpiä vaatteita ennen, tunnistan itseni myös siitä..... tummat ovat aina niin alakuloisia että sekin vaikuttaa mieleen ja olemukseen. Kiitos kivasta blogista ja värikästä syksyä meille kaikille!
Milli

8/9 | 

Moi Raksu,

mikä viisaus kätkeytyykään tosiaan messujen nimeen "I love me". Vasta kun oppii oikeasti rakastamaan ja huolehtimaan itsestään, voi myös antaa jotain toisille - ilman että itse tyhjenee. Olen huomannut myös, että kun välittää omasta hyvinvoinnistaan, ei anna muiden asioiden viedä elämää enää väärään suuntaan. Näin jaksaa käsitellä vastoinkäymiset ja muut elämän mylleryksetkin paremmin. Hyvällä tuurilla tätä kautta myös lisääntyy ymmärrys elämän monimuotoisuudesta ja edelleen suvaitsevaisuus toisia ihmisiä ja heidän ratkaisujaan kohtaan. Kun on tasapainossa oman itsensä kanssa (sisältää siis myös ne arjen ilot ja surut ja vastoinkäymiset) ja rakastaa itseään, oppii olemaan siis armollisempi muillekin.

Kuinka moni voi sanoa että I love me - minä voin, täydestä sydämestäni!

Ihanaa syksyn aikaa sinulle Raksu ja kaikille blogin lukijoille!

Ystävällisin terveisin, M

9/9 | 

Oi,  ihanasti annoit sanoissasi M  jotain niin helmeilevää viisautta !

 Ja Raakel on tosi ihana!  kiitos tästä  kivasta blogista.  Sä oot niin Wau !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmis eepos kainalossa :-)
Valmis eepos kainalossa :-)

Täyttä elämää

Mikä viikko! Huh! Eniten vei henkistä energiaa kirjan julkkarit. Etukäteen en ollut tajunnutkaan, miten iso rutistus se oli. Kun oli H-hetki, tajusin ensinnäkin jännittäväni ihan hurjasti vastaanottoa ja sen jälkeen oli olo kuin tyhjällä ilmapallolla. Kirjan tiimoilta olen tällä viikolla saanut tavata mahtavia, innokkaita kansalaisia. Ensin tiistaina julkkareissa, sitten lauantaina Sanomatalolla naisten suuressa Sydäntapahtumassa sekä Wanhassa Satamassa Ilon ja Valon messuilla. Koskettavia kohtaamisia! Kiitos jokaiselle! Jakamisen voima on huima! Vaikka iltapäivälehdet välillä revittelevätkin lööppejä kärjistetysti ja hetken on olo, ettei taas kehtaa päätään ulos pistää. Mutta aion jatkossakin uskaltaa olla avoin ja altis. Välillä sattuu, mutta elämä on rikasta ja totta. Tässä muutama kuva julkkari-humusta. 

Kirjan trio: hurmaava kokki Teresa Välimäki ja ravitsemus-kunkku Patrik Borg

Lehdistö-tilaisuuden odottelua. Jännittää...

Sanoman naiset, jotka olivat vankasti mukana kirjan teossa: AD ja tyylinero Leena Majaniemi, Hyvä Terveys-lehden päätoimittaja, kannustaja, innostaja ja rakas ystävä Taina Risto sekä markkinoinnista vastaava Jenni Piela. Selin haastattelut hoitanut luotto-tyyppi Jenni Pääskysaari. Taustavoimiin kuuluu myös liuta muita mahtavia ihmisiä, jotka eivät osuneet kameran taakse. Kiitos jokaiselle!! Ilman teitä ei olisi kirjaa.

Jenni tuoreessa otsatukassaan haastatteli ja loi turvallisen kallion tilaisuuden hengelle. Näin vuosi sitten ekan kirjan julkkareissa ja myös nyt. Eli jo vankka perinne :-)

Pressi sai osansa. Rakkaiden ystävien vuoro, Feeniks-liikuntakeskusken naiset Tutta&Noora kukittivat ja kannustivat "potilastaan".

Julkkareiden nuorin osallistuja. Rakkaan tanssiope Janin ja Sannin kuukauden vanha nuppu oli geimeissä mukana kuin vanha tekijä. Voi elämä

Päivän päätteeksi oli aika hemmotella rakasta perhettä. Valitsimme illallis-paikaksi ravintola Kuu-Kuun Etu-Töölöstä, vanhaa kotiamme vastapäätä. Helsinki-menu oli huikea! Suosittelen!

Lasten nappaama kuva nälkäisistä vanhemmista. Oma rakas puoliso tukena ja turvana. Kiitollisempi en voisi olla

Alkupalat. NAM!

Vielä kerran kiitos, kiitos kiitos! Kaikille kaikesta!! 

Seuraavassa blogissa kerron kaikesta ihanasta uudesta, mitä olen päässyt testailemaan. Esim saunajoogaa ja rolfingia. Olen täpinöissä :-)

Kommentit (9)

1/9 | 

Kivoja kuvia, reipas tunnelma välittyy hyvin! Mutta aivan ihana mekko, mistä se on????? T. Ella

3/9 | 

Ihan mahtavaa,onnea! Kiva nähdä kuva myös Janin perheestä,onnea heillekin! Uusi kirjasi on hyppysissä <3 Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi!

4/9 | 

Onhan se hienoa, että jaksaa olla noin itseensätyytyväinen, vaikka lukemattomat haukkui Iltasanomien kommenteissa.Itse en todella kehtaisi olla esillä joka paikassa jos suurin osa inhois noin.Hienoa, että pystyy ajattelemaan nykytyyliin että sama mitä kirjoitellaa kuhan vain kirjiotellaan ja naama esillä.

6/9 | 

Raxuun tyytymättömän kommentti taitaa kertoa enemmän kirjoittajastaan kuin Raxusta, mutta kuten kirjoitit, sama mitä kirjoittaa, kunhan vaan pääsee esille... Suomalaiset eivät tunnetusti kestä sitä, että joku on tyytyväinen ja onnistunut, kuinka paljon työtä se sitten onkaan vaatinut. Kirja on kaunis, virkistävä, voimaannuttava, mielenkiintoinen :-D.

7/9 | 

Kirja on raikas ja uudenlainen, teos, johon on kiva palata aika ajoin kuten ekaankin kirjaan. Kuvat ovat kauniita ja reseptit oikeasti käyttökelpoisia, joihin aineksetkin löytyvät helposti. Kiitos kirjasta ja mielenkiintoisista aiheista aamutelkussa. Kiitos, Raxu, että annat meidän naisten äänen kuulua aiheissasi, viimeisen parin vuoden aikana voin sanoa löytäneeni monta vastausta itselleni tärkeisiin kysymyksiin sinun kirjoitustesi kautta,  nyt telkussakin. Nivelrikkoaihe oli itselle ajankohtainen ja kokenut lääkäri toi taas jotain uutta tietoa eli antoi luvan liikkua kipeytyneinkin nivelin, mitä itse pelkään kaikesta huolimatta.  Ja kiitos arvostelijoillekin, koska te tuotte vaan lisää draivia tekemiseen! 

Pulla

8/9 | 

Lämpimät onnittelut uunituoreen kirjasi johdosta!! En ole vielä sitä saanut käsiini, mutta on ostoslistalla :) Mites juoksukoulussa "opinnot" sujuu?

Aurinkoista kevättä sulle,

t. Kati

Jaksaajaksaa
Jaksaajaksaa

Huh, mikä viikko!

Tanakka työviikko selätettynä. Ja mahtava treeniviikko! Onnenpuuska!

Selvisin influenssasta oikeastaan yllättävänkin nopeasti. Pääsin siis treenaamaan Fustraa, joka on osoittautunut todella tehokkaaksi. Tunnin treenin jälkeen tutisen enkä missään tapauksessa jaksaisikaan enempää. Keskivartalon pito ei yksinkertaisesti pelittäisi pidempää. Hakusessa on asento, liikeradat, hallinta. Miten voi yhtä vaivaista keppiä hitaasti siirtämällä seinää pitkin saada koko kropan niin liekkeihin, ettei mitään rajaa. Jossain kohti lähtee kädet nykimään holtittomasti ja keho tutajaa syvältä niin, ettei enää saa edes hengitettyä. Huomaan jo nyt parin viikon harjoittelun jälkeen tuloksia. Mietin ryhtiä istuessa, ajaessa, seistessä, kävellessä, jumpatessa. Saan tuntuman "sisuksiini" paremmin. Ja ikuisesti vammainen lonkka antaa jo enemmän periksi. Välillä on jo kivuttomia askeleitakin, ainakin muutama tunti treenin jälkeen. Kyllä tietoisuus omasta kehosta on merkillinen. Kun ohjaaja herkeämättä seuraa liikeratoja ja korjaa virheitä, saattaa millinkin korjaus asennossa tehdä hämmentävän suuren eron liikkeeseen ja liikkuvuuteen. Eikä sitä itse hoksaisi. Oikeanlaisia toistoja "vahdittuna" tarpeeksi niin eiköhän keho ala oppimaan. Vaikka päällä seisten.

Tässä linkki, mikäli Fustra kiinnostaa. Ja hei, toi kepin kanssa kyykkäävä tyyppi harmaassa paidassa on MUN ohjaaja!

http://www.fustrafinland.fi

Sitten viikon jymy-juttu. Siis itselleni. Aloitin juoksukoulun. En osaa juosta. Pelkään sitä. Aika huvittavaa. Olenhan toki jonkin verran hölkötellyt eläissäni, mutta aina jotenkin vaivaisesti. Ei kai juoksun pitäisi olla vaikeaa? Ihminenhän juoksee luontaisesti siitä saakka kun pystyssä pysyy. Elämä vaan on vetänyt asennon kieroon, askelluksen virheelliseksi ja paikat niin tukkoon, ettei luontevaa asentoa oikein enää ole. Nipistelinkin itseäni, että olenko oikeasti nyt sisä-urheiluhallissa juoksuradalla. Olinhan minä. Ryhmän reippaasti vanhimpana...muut kolmenkympin hujakoissa. Noh, päätin, ettei nyt ainakan heti luovuteta. Teimme erilaisia tekniikka- harjoitteita, jotka selvästi edistävät kehon toiminnallisuutta. Eli  ei pelkästään hyötyä juoksuun vaan koko elämään. Olen aika innoissani! Ja yllytyshullu kun olen, ilmoittauduin ryhmän imussa puolimaratonille. Taitaa meikäläistä viirata vähän enemmänkin...nähtäväksi jää, että kestääkö lonkka...jos ei kestä niin sitten ei juosta. Mutta ainakin annan nyt itselleni mahdollisuuden oppia oikeasti juoksemaan. Lajissa houkuttelee sen meditatiivisuus. Ja se, että missä ja milloin tahansa voi lähteä lenkille. Zekataan siis, miten mamman käy :-)

Viikkoon sisältyi myös tv-töiden lisäksi kuvauksia uuden kirjan tiimoilta sekä Hyvä Terveys-lehden kuvioita. Tässä muutama tuokio studiolta :)

      

Eija Holmala ohjeistaa moovseissa, potkun lataus, potku ja kuvaajan alitus :-)

Nyt ajelen hakemaan Kauppahallista tuoretta paistia illan tartar-pihvejä varten. Tiedossa ilta ystävien kanssa! Parhautta!

Samalla haen juuri painosta tulleen tuoreen lämpimäisen - Raxun rinnalla-kirjan. Iik! Jännittää!

 http://www.raxunremppa.fi/-/-/Raxun-rinnalla-Kohti-pysyvaa-painonhallintaa.html?ProductUUID=q.wK7A8gmVMAAAFCyxt_TX1k

Kommentit (29)

1/29 | 

Kiitos Raxu mahtavasta inspiraatiosta, mitä annat näillä teksteilläsi! Olet oikea energiapakkaus ja saat aina hymyn huulille :) Aurinkoista talven jatkoa ja tsemppiä kaikkeen elämään!

2/29 | 

Yhdyn edelliseen! Eksyin tänne vasta äskettäin ja olen lueskellut vanhoja postauksiasi. Aivan upean elämänmuutoksen olet tehnyt.

Ruuasta puheenollen: mua kiinnostaa, että syötkö/syöttekö perheenä todella aina niin hienoja ja moninaisista, hintavista raaka-aineista valmistettuja aterioita, kuten täällä olet kuvaillut? Eikö koskaan mitään tavallista arkiruokaa tyyliin makaroonilaatikko tai makkarakeitto? Taidan tuudittautua siihen, että esitteletkin täällä vain parhaat palat ;)

Minna

3/29 | 

Heippa, näin kirjasi tänään suomalaisessa kirjakaupassa,  mutta se ei sopinut vielä ostoslistalle, muutaman viikon kuluttua sitten. Ihania kuvia ja ihanaa tekstiä noin nopsasti selatessa. Terv. Ella

4/29 | 

Heippa, tuo juoksuharrastus on ihanaa! Minä myös sitä piiitkän tauon jälkeen aloitellut. Tämä nainen kun ei voi yhdistää pienen vauvan hoitoa ja urheilua. Nyt kotona kaksi kahvakuulaa ja uudet, sisäänajetut lenkkarit eteisessä - kotiäiti jatkaa rakasta harrastusta. Vaikka mieluummin ja tehokkaammin treenaisin salilla myös, Mutta pitkän alkupuheen jälkeen kysymys sinulle tsempparini Raxu: mitä kerrotaan juoksukoulussa juoksijan lihaskuntotreenistä? Mitä kannattaa tehä ja mitä ei? Laitahan kommentteja juoksukoulun edetessä ja oikein paljon tsemppiä! Minna

5/29 | 

Huh kuinka hyvältä näytät!

Osaatko sanoa paljonko yli 50 kilon on paino tippunut?

sara

7/29 | 

Minua harmittaa se, että Raxu, joka aloitti remppansa Antti Heikkilän kirjoja luettuaan on siirtynyt noudattamaan virallista linjaa, johon kuuluu mm. leipä ja peruna sekä runsas liikunta...

8/29 | 

Hei ihanat!

Kerron juoksukoulun opeista kun niissä edetään. Jo ekoissa treeneissä teimme  myös lihaskuntotreenejä, hyvin toiminnallisisa sellaisia. Kyykkyjä eteen, sivulle, taakse. Lankkuja jaloilla töpötellen, lonkan avauksia jne. Vahvat lihakset jaksavat paremmin juoksuttaa!

Sitten kysymys kiloista...en ole käynyt puntarilla viime kesän jälkeen. En halua miettiä kiloja. Keskityn mielekkääseen elämään, nautin monenmoisesta liikunnasta ja nautin olosta, joka tulee itselleni sopivista ruoka-ja liikunta-tavoista. Eli missiona on oma hyvän olon paino, joka pysyy ilman suuria ponnisteluja. Ja kilot eivät edes kerro kaikkea. Lihas painaa enemmn kuin läski ja liikunta muokkaa kroppaa, vaikkei puntarin lukemat välttämättä muutukaan. 

Sinä, jota harmittaa, että liikun ja syön sekaruokaa. EIkö mielestäsi ole tärkeintä, että jokainen löytää itselleen sopivimman tavan elää ja voida hyvin? Kaikki kunnia Heikkilän hienoille kirjoille ja elämäntyölle, mutta jokainen toivottavasti löytää oman tapansa elää. Kukaan ei tunne puolestasi paremmin kuin sinä itse! 

Iloa orastavaan kevääseen kaikille!

T. Raxu

 

9/29 | 

Voiko olla naista joka ei käy vaa'alla, siihen  kun pääsisin, mutta ei voi mitään että siellä tulee välillä käytyä, kun rupeaa paino nousemaan , vähennän hiilareita, niistähän ne kilot tulee ja mieliteot alkaa hiippailemaan. Itsekin yli 50 kiloa pudottaneena tiedän etten ikinä voi palata samaan ruokavalioon, eli viralliseen ruokavalio suositukseen, muuten olen muutaman vuoden päästä takaisin samoissa kiloissa. Hiilareille kun alkaa antamaan vallan edes välillä tietää kyllä mihin se johtaa. Tiedän kyllä monta kenelle niin on käynyt että lihotaan takaisin, mutta toivotaan että osalle käy hyvin. Vuosien päästä se vasta nähdään, kun elämänmuutoksesta kuluu aikaa.

Ihanaa kevättä kaikille ja sinulle Raakel voimia muutoksen tiellä ja iloa mieleen :)

11/29 | 

 

Kaikki kunnia Raxulle, hänen sekaruokavaliolle ja huippukuntoilulle. Hienoa, että jaksat, urakkasi on kova.
Kunniaa on pakko tehdä myös tälle vierailijalle ja hänen havaitsemille totuuksille...

 

Vierailija 24.2. klo 10:18

 

”Voiko olla naista joka ei käy vaa'alla, siihen  kun pääsisin, mutta ei voi mitään että siellä tulee välillä käytyä, kun rupeaa paino nousemaan , vähennän hiilareita, niistähän ne kilot tulee ja mieliteot alkaa hiippailemaan. Itsekin yli 50 kiloa pudottaneena tiedän etten ikinä voi palata samaan ruokavalioon, eli viralliseen ruokavalio suositukseen, muuten olen muutaman vuoden päästä takaisin samoissa kiloissa. Hiilareille kun alkaa antamaan vallan edes välillä tietää kyllä mihin se johtaa. Tiedän kyllä monta kenelle niin on käynyt että lihotaan takaisin, mutta toivotaan että osalle käy hyvin. Vuosien päästä se vasta nähdään, kun elämänmuutoksesta kuluu aikaa...

 

12/29 | 

Joo nää totuuden torvet on kyllä huippuja! Tulee mieleen, että oiskohan monenkin elämä ihan oikeasti helpompaa ja onnellisempaa, jos Raxu olisi vaan pysynyt lestissään...?

13/29 | 

 

Minäpä olen niin itsenäinen pullukka, ettei minua Raxun syömiset harmita lainkaan. Syököön vaikka rautanauloja, kunhan niistä ei mediassa tehdä virallista, terveellistä eikä suositeltavaa. Se vie meidät kaikki ’pullukat’ sekavalle harhapolulle.
Jokainen pullukka, entinen ja nykyinen, tietää, mistä ne makkarat vyötärölle ja muualle kehoon  kertyvät; perunasta, leivästä, pastasta, pullasta, jne. Siis tärkkelyksestä, sokerista, gluteenista jne.
Hyvä terveys!, tarjotkaa vähemmän liikuntaa ja enemmän korvaavia vaihtoehtoja meille harmaille  taviksille.

 

T. ex-pullukka ja totuuven torvi

 

14/29 | 

Niinpä, se on vaan niin monelle se että luullaan että hallitaan nykyinen uusi elämä ja palataan pikku hiljaa entiseen....ei muisteta että mistä kilot tulivat alunperin. Eihän se ole se liikunta vaan mitä laittaa suuhunsa.

15/29 | 

Hyvät immeiset!

Kyse on oman tasapainon löytämisestä. Jokaiselle sopivasti liikuntaa ja sopivasti hyvää, ravitsevaa ruokaa. Monipuolisesti. Jokainen omien tuntemustensa kautta löytää kyllä sopivimman tavan. Itse olin tiukasti viljaton ja sokeriton reilut kaksi vuotta. Sen jälkeen en halunnut enää pudottaa painoa, vaan nauttia uusista elintavoista. Koska rakastan liikuntaa, koen kaipaavani ajoittain myös enemmän hyvälaatuisia hiilihydraatteja. Jos on suvantokausi treeneissä, en niitä kaipaakaan. Jokatapauksessa pidän huolen, että saan riittävästi kasviksia, marjoja, hehdelmiä, proteiinia joka aterialla sekä hyviä rasvoja. Täysjyvä on sitten boostaamassa treenejä. Ja saanen huomauttaa, ettei itselläni ole paino karannut minnekään, vaikka olen "seka-ravinnolla". Jopa herkut mahtuvat mukaan kun on juhla. Rohkaisenkin jokaista kokeilemaan, miten erityyppinen ruoka vaikuttaa omaan vointiin ja luottamaan sitten omiin tuntemuksiin. Kun itse on kokeillut, ehkä välillä erehtynyt ja sitten taas löytänyt hyvän tavan, on todennäköisesti suvaitsevaisempi myös lähimmäisten tavoille olla ja elää. Kukin omalla tavallaan.  

Nautitaan siis arjesta ja juhlasta, hyvästä monipuolisesta ravinnosta ja liikunnasta. Ja ennenkaikkea toisistamme!

T. Raxu

16/29 | 

Kun itse on kokeillut, ehkä välillä erehtynyt ja sitten taas löytänyt hyvän tavan, on todennäköisesti suvaitsevaisempi myös lähimmäisten tavoille olla ja elää. Kukin omalla tavallaan.  

Nautitaan siis arjesta ja juhlasta, hyvästä monipuolisesta ravinnosta ja liikunnasta. Ja ennenkaikkea toisistamme!


Juuri näin! Niin monta tietä ja tapaa on eteenpäin kuin on kulkijaakin!

Erilaisuus kunniaan ja suvaitaan toistemme tapoja elää ja olla.

Toinen itse tietää ja tuntee omat tapansa ja tottumuksensa paremmin kuin me neuvojat.

Hyvää ja ihanaa valoisaa kevätpäivää kaikille!

 

18/29 | 

Syödään mitä syödään, liikutaan mitä liikutaan mutta silti ollaan IHANAISIA KAIKKI. Ihanaa kevättä kaikille!

19/29 | 

"Itse olin tiukasti viljaton ja sokeriton reilut kaksi vuotta."


Hyvä Raxu. Viljan proteiinin eli gluteenin haitoista onkin kirjoitettu paljon. mm. James & Ron Braly & Hogganin teos Vaaralliset viljat.

20/29 | 

Kiitos virailijalle ja kiitos muistutuksesta. Ton kirjan jälkeen ei enää edes "terveellisiksi tehdyt" täysjyvät maistu.

22/29 | 

Hahhahhaa :D Vaikka Raxun vointi on selvästi erinomainen, niin silti kaikenmaailman "asiantuntijat" kuvittelee tietävänsä paremmin, mikä hänelle sopii! Olen saanut monet naurut lukiessani näitä kommentteja. Huvittavimpia ovat ehkä kuitenkin he, jotka sättivät Raxua siitä, että hän kirjoittaa aina itsestään. Mitä muuta blogit suurimmaksi osaksi käsittelee kuin kirjoittajaa itseään? Mielestäni on hienoa, että monet saa omiin elämäntapamuutoksiin inspiraatiota Raxulta. Ja,hei, ei kai meidän kaikkien tarvitse syödä samallalailla? :)

23/29 | 

Jotekin täältä taas kumpuaa KATEUS! Se vie halot uunista ja tuhkatkin pesästä. Olemmeko niin pirun kateellisia, kun joku onnistuu, että alamme kyseenalaistaa toisen elämäntapoja? Joku on tyytyväinen itseensä sellaisenaan, toinen halajaa muutosta, joku onnistuu joku ei. Parasta että keskitymme siihen, miten itse voimme hyvin. Siskot pysykää lujana!

Kiitos Raxulle kivasta palstasta.

Vierailija kirjoitti: Syödään mitä syödään, liikutaan mitä liikutaan mutta silti ollaan IHANAISIA KAIKKI. Ihanaa kevättä kaikille!

Hyvin sanottu!

24/29 | 

Hei Raxu,

kiitos kivasta blogista, aina jaksan näitä lukea hymy huulilla! 

Osaatko sanoa, milloin uusi kirjasi postitetaan? Olen sen siis tilannut Hyvää terveyttä -sivun kautta ja kovasti sitä jo odottelen :)

Aurinkoista ja pirteää kevättä!

t: Emma

26/29 | 

Hei Raakel, olisin kiinnostunut siitä että käsitteleekö uusin kirjasi ainoastaan dieetin jälkeistä elämää vai sopiiko se myös vielä pahasti vaiheessa oleville :) ? Minttu

27/29 | 

Emma, en osaa arkalleen sanoa, koska kirja tupsahtaa postista, mutta uskoakseni ihan lähipäivinä!Kerrothan sitten kun olet saanut ja lukenut <3

Vierailija, uusi kirjani tuo varmasti apua myös juurikin siihen "vaiheeseen". Zemppiä kovasti sinulle!!

T. raxu

28/29 | 

Juuri tänään saapui postin mukana :) Odottaa tuolla yöpöydällä, ensin vaan ruokaa pöytään, iltakävely ja sitten pääseen kirjaan käsiksi! t: Emma

29/29 | 

Kävin juuri Fustran näytetunnilla. 40-vuotta ahkerasti liikkunut sai todeta käyttäneensä vääriä lihaksia ja lihastasapaino oli pielessä. Jäi kuitenkin tunnit mielestä, hinta 79 €/tunti on aivan liikaa!

Huomenta Suomen ja Studio 55:n pressi-tilaisuudessa Helsingin kattojen päällä. Maisema kohdillaan!
Huomenta Suomen ja Studio 55:n pressi-tilaisuudessa Helsingin kattojen päällä. Maisema kohdillaan!

Kiiru viikko...ehtiikö joulu-askareita hoitaa ollenkaan...

Taas vierähti yksi viikko. Vanhenin vuodella. 47 linssissä. Ekaa kertaa iski paniikki. En halua tulla vanhaksi. Toisaalta en haluaisi olla päivääkään nuorempikaan. Elämässä onneksi kaikki tapahtuu ajallaan ja siis hyvin ja oikein. Vaikka kirpaiseekin välillä. Kun katselin synttäri-aamiaisella rakasta perhettäni - puolisoa ja kuin varkain aikuiseksi kasvaneita lapsia, oli sydän pakahtua. Vuodet vierivät, tarpeet, huomionkohteet ja kipupisteet muuttuvat, mutta vahva side säilyy. Nostalginen olo siis... toki on hienoa siirtyä elämässä uusiin vaiheisiin, mutta lievä sentimentaalisuus sallittakoon...

Viikko oli vähän jänskättävä. Uusi juonto-työ MTV:n Huomenta Suomen ja Studio 55:n joukoissa julkistettiin perjantaina. Sinä aamuna juonsin jo ensimmäisen Studio 55:n puolikkaan. Aivan mahtava Pirjo Haapoja jää eläkkeelle ja luovutti juonto-kapulan vauhdissa kesken lähetyksen. Eipä ehtinyt jännitellä :-) Kunniakkaat ja suuret on saappaat täytettäviksi! Oikeasti ohjelma palaa ruutuun 27.1.-14 alkaen. Nyt alkaa sisältösuunnittelu ja uuden opettelu. Ja on aika polleaa saada tehdä töitä legendaaristen Markku Veijalaisen sekä Lauri Karhuvaaran rinnalla. Tässä Laten kanssa pressissä :-)

                                     

Mutta ensin joulu. Kunhan saisi sen tehtyä kotiin...tänään olen siivoillut ja alkanut kaivella rakkaita joulukoristeita kätköistä. Kummasti se tunnelma alkaa ilmaantumaan niiden myötä. Eikä mikään tuo yhtä hyvin adventti-tunnelmaa kuin pihamaa täynnä lyhtyjä! 

Tässä yksi lemppari-jutuistani. Höyhen-kruunu, jonka värkkään joka joulu. Aina vähän vaihtelevin koristein. Tänä vuonna aika maltillisesti.

                                    

Huomenna on lähtö kukonlaulun aikaan uuden kirjan kansikuvauksiin. Eilen kävin Sanomatalon Kulmassa tapaamssa lukijoita sekä signeeraamassa kirjoja yhdessä kustantajan muiden kirjailijoiden kanssa. Oli hauska rupatella Jaakko Selinin kanssa. Matkustelusta, ruoasta, viinistä, kuntoilusta. Illalla luin Jaakon kirjasta yli puolet kertavetäisyllä. Tänään menee loputkin. Ihania tuokioita tutuista ja tuntemattomsta matkakohteista! 

               

Nyt on jumpat jääneet väliin muutamana päivänä. Ei ole vuorokauden tunnit oikein piisanneet. Tai tänään vaan valitisn toisin. Kodin ja jouluvalmistelut. Ja kipeän kuopuksen rapsuttelun. 

Antoisaa Adventtia! Ei tapeta itseämme joulu-stressillä... hoen itselleni, että vähempikin riittää... lupaankin siis olla liikoja ressaamatta...katsotaan miten onnistun ;-)

Kommentit (12)

1/12 | 

Paljon onnea :) ja mukavaa joulun odotusta. Kovasti jo odottelen kirjan jatko-osaa!  Terkuin Riisi

2/12 | 

Hei onnea tuosta juontopestistä oikein roppakaupalla!

Ja mukavaa joulunalusaikaa niin sinulle Raxu kuin kaikille lukijoille myös!

Nautitaan. Vähemmän on enemmän...

 

4/12 | 

Raxu, olet upea ja juuri oikean ikäinen ;) Odotan uutta kirjaasi tosi paljon, tulee tarpeeseen omassa tilanteessani. Sinua on kiva katsoa kun näytät henkisesti ja fyysisesti niin hyvinvoivalta. Inspiroit!

Tunnelmallista joulun aikaa <3
Terkuin Henna

5/12 | 

Hei Raakel,

 

odottelen edelleen (vai sisältyykö nämä uuteen kirjaasi?)  sinulta kertomuksia siitä kuinka kokonaan uudenlaisen kropan kanssa tuntuu elää? Siis tarkoitan naiseuden kannalta. Miltä tuntuu kun ääriviivat ovat metrikaupalla pienentyneet, oletko humaltunut siitä että olet muuttunut viehättäväksi ensimmäistä kertaa elämässäsi, perinteisellä tavalla? (Onhan toki niitä ihmisiä joita lihavat viehättää mutta nyt puhun valtavirrasta) Tällaisia päihtymisen kokemuksia olen kuullut ja olisi hirmu mielenkiintoista kuulla oma näkemyksesi. Rehellinen sellainen. Että onko ollut houkutusta testata markkina-arvoa vai oletko päinvastoin ajatellut kuten eräs josta kuulin että haistatteli ne lähentelijät koska ei pyöreänä ollut kelvannut, joten sanoi että ei huolisi niitä tyyppejä mistään hinnasta nyt hoikempanakaan? ;-D

 

Myös se kiinnostaa, miltä sinusta tuntuu kun ei enää ole samalla tavalla näkymätön tai vähän yksinkertaisemmaksi leimattu, tätäkin saavat lihavat paljon kokea. Eihän älykkyys mihinkään tietenkään ole läskien häviämisen myötä kasvanut mutta myös tällaista saa kuulla.

6/12 | 

Rakel, palaako blokisiBlogisi pariin. Olen hylännyt blogisi täysin syksyn aikana. En yksinkertaisesti jaksanut sitä tanssilätinaa ja tietynlaista omakuvasi pinnallistumsita ja itsestäsi paasaamista. Muutuit aika pinnalliseksi, itsekkääksi. nyt pitkästä aikaa luin blogisi, seuraan innolla kaikkia hyvä terveys blogeja ja tekstisi oli - inhimillinen, lämmin. Jatkuva jumppa, tanssi, liikunta sitä ja tätä on pakonomaista ja turhaa. riippuvuudesta toiseen, viini, ruoka, liikunta, sitä tätä tuota... Annetaan tilaa sen sijaan. Rakkaus, lämpö, välittäminen ja terveys. Elämän prioriteetit paikalleen, kaikkea kohtuudella. ihanaa että tulit pois kuplastasi. Rauhallista ja nautinnollista joulua!!

7/12 | 

 

Mitä mieltä olette tästä, erään Raxunkin arvostaman lääkärin tokaisusta: "Uusin tutkimustieto osoittaa, että liiallinen aerobinen harjoittelu voi tuhota terveyden" ?

 

8/12 | 

Katsokaapa tämä linkki:

http://www.studio55.fi/irtiarjesta/article/lauri-karhuvaara-liittyy-studio55-fi-juontajakaartiin/2443038

Jos Pirjo on eläkeiässä ja oikeesti minkä ikäinen? siis 60 ja risat, vai, kuten oikea eläkeikäinen? mutta Pirjo näyttää yhä hyvin rasvatulta ja sileältä, kun taas Raxu, joka täytti juuri vain 47 on aika kuiva ja ryppyinen. Ehkä se liiallinen aerobinen harjoittelu tekee naisesta lopulta rusinan....???

9/12 | 

Hyvää ja Rauhallista Joulua huikean kiireisen syksyn jälkeen!

Olet kaunis ja upea keski-ikäinen nainen.

Onnea pestistä juontohommiin, ei ole kuin taivas rajana.

Katariina

10/12 | 

Kummasti sitä kertyy kaikkea toimintaa vielä näin joulunalusviikollekin. Tuntuu tosiaan, että vuosi vuodelta on vähemmän aikaa rauhoittumiseen ja joulun odotukseen. Eikä edes mitään merkillisiä tilaisuuksia meikäläisellä. On vaan työkuviot, lasten koulu ja harrastukset. Itse en koe ehtiväni vieläkään harrastamaan.

Itse korjaan jo adventtina levittelemääni krääsää kaappeihin ja jouluna esillä on vain valoja, kuusi, kukkia ja tyylikkäitä kynttilöitä. Tontut, lasten askartelut, sekalaiset tuikkukipot sun muu sälä saa väistyä oikean Joulun tieltä.

Uutta kirjaasi odotellen ja omaa projektiani jatkaen kohti vuodenvaihdetta.

Raxulle+perheelle sekä blogin seuraajille oiken hyvää Joulua ja antoisaa Uutta vuotta 2014!

Kikka

11/12 | 

Hei Raxu!

Oikein mukavaa Joulun aikaa sinulle ja perheellesi! Ja kaikille kilojen kanssa kamppaileville kanssasiskoille!

Joko vuosi 2014 olisi meidän muidenkin onnistumisen vuosi? Joko nyt ymmärrystä ja itsearvostusta olisi niin paljon, että jaksaisimme aloittaa sodan läskejä vastaan? Omia läskejä, ei toisten, sillä jokaisen on kohdattava omat ongelmansa itse ja siihen eivät toisten irvailut tai pahat sanat auta. Voimia ja iloa kaikille!

t. Tarja Savosta

12/12 | 

Hei kaikille kanssamatkaajille <3

Kiitos onnitteluista!

Sinulle, joka haluaisi kuulla muutoksen herättämistä tuntemuksista naisena, voin sanoa, että hieman sitäkin sivutaan kirjassa, mutta itselleni on ulkoiset mitat aina olleet toisarvoisia. Se, miltä tuntuu on se mielettömin juttu. Lupaan kirjoittaa tästä blogin heti alkuvuodesta!

Kiitos teille ihanille, kun olette kulkeneet rinnalla tämän huikean vuoden! Nyt on Joulun, levon ja läheisten aika! Nautitaan!

Parasta Joulua <3

Raxu

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat