Kirjoitukset avainsanalla hampurilainen

Omenankukkien aikaan
Omenankukkien aikaan

Hellettä

Ytimiä hivelevä lämpö. Harvinaista herkkua koto-Suomessa. Rakastan hellettä. Mitä kuumempi, sen parempi. Ainut haitta on vain, jos joutuu käyttämään aivoja...ne menevät nääs meikäläisellä samantein lepo-asentoon. Ei pelitä ei. Pakolliset hommatkin jotenkin lipuvat horisonttiin ja mielen valtaa "no huomenna sitten" asenne. Ei ihme, että eteläisellä pallonpuoliskolla vallitsee maniana-tyyli. Mukava rento raukeus valtaa kehon. Ja mikä parasta, ei kolota eikä kivistä mistään. Ruoka maistuu vasta illan viiletessä. Päivät sujahtaa vesipullon, vesimelonin ja jätskin virkistäminä. Kuntoiluksi piisaa leppeä venyttely auringossa. 

Eilisestä saakka on ollut erityinen kesto-hymy naamalla. Rakas Edith-tytär palasi kotiin Napolista.

Sitä puheen pulputusta kun perhe oli taas kasassa! Ja sapuskaksi Edith tilasi mahdollisimman ei-italiailaista - vaikka rakastaakin sitä keittiötä. Alkuun täytti neiti massunsa ruisleivällä, meetwurstilla ja oltermannilla. Sitten kallen mätitahnalla ja piimällä. Illalla oli vuorossa hampurilaisia ja ranskalaisia. Omasta grillistä.

Kaikilla mahdollisilla sössöillä. Mukaanlukien guocamole.

Mamma busted...

Tuliais-suklaa oli mitoitukseltaan mukiinmenevä. Otin vain yhden palan...

Nyt olisi syytä ryhtyä pakkaus puuhiin. Aamulla aikainen lähtö kohti Blackpoolia. Lähden katsomaan tanssi-kisoja. Jee! Sinne ei tartte helle-vaatteita pakata...ennuste lupaa sadetta. Mutta tulkoot vaikka akan raatoja, tanssiahan sinne mennäänkin katsomaan!

Nauttikaa helteistä, muistakaa juoda vettä. Ja hei: huomenna kaikki äänestämään!!!

Kommentit (6)

1/6 | 

Minä olen fanisi enkä missään nimessä halua hypätä kestoilkeilijöiden kelkkaan, mutta olisiko mitenkään mahdollista käyttää blogia kirjoittaessasi oikolukua? Eikö sellainen ohjelma löydy jokaisesta tietokoneesta? Laskin ainakin seitsemän yhdyssanavirhettä tässäkin lyhyessä tekstissä... Oman uskottavuutesi takia julkaistujen tekstien kannattaisi olla suurinpiirtein oikein. Lyöntivirheet huomaa kyllä tahattomiksi virheiksi, mutta nuo yhdyssanavirheet!!! Minusta on silti mukava lukea juttujasi ja haluan käydä tätä blogia lukemassa. Olet valloittavan rehellinen ja elät täysillä. Painonpudotuksesta nostan tosiaan hattua ja siitä, että paino on säilynyt alhaalla. Ihanaa kesää sinulle!

2/6 | 

Blogeissa harvoin näkee virheetöntä suomenkieltä, monet kirjoittavat jopa huoletonta puhekieltä. Mun mielestä bloggaajalle ei voi oikein esittää vaatimuksia sisällön tai tyylin suhteen, vaan täytyy hyväksyä hänen tapansa kirjoittaa, ja seurata sitten blogeja, jotka miellyttävät. Itsekin olen huomannut Raxun "ongelman" yhdyssanojen kanssa, mutta mielestäni sillä ei ole niin väliä. Olennainen välittyy kuitenkin :)

Kesäterkuin Lea

 

3/6 | 

Miksi ihmeessä luette jotain, mikä käy noin hermoille? Kateusko toisen onnistumisesta saa jotkut kommentoimaan noin ilkeään sävyyn? Ja sorry, jos tuli kielivirheitä.

4/6 | 

Hauskaa kesää Raxulle ja Raxun laihduttaville eväille; Raxun rinnalla laihtuu...

'Ollaan kuin ellun kanat' kuten joku 5:2 vai 2:5 muotidieetti nyt opettaa.

t. pettynyt Minna

Ps. jatkan omalla tyylilläni, ravinteikkaasti;  hyvää lihaa, salaattia, juustosooseja, ilman vehnästä, ranskalaisia ja muuta moskaa...

 

5/6 | 

Kiitos Raxu! Olet todella positiivinen ja elämänmyönteinen ihminen. Älä pahoita mieltäsi näiden tarpeettomien yhdyssanakirjoitteluiden takia. Blogin pitäjä kirjoittaa omalla tyylillään ja saa sen tehdä. Ne, joita ulkoiset seikat häiritsevät, voivat siirtyä "virheettömille" sivuille. Hyvää kesää sinulle ja perheellesi. Jatkathan kirjoitteluasi edelleenkin, pls :)

6/6 | 

Miten ihmeessä tuo ensimmäinen kommentti yhdyssanoista voidaan tulkita noin negatiivisesti? Tietoinen puhekielen käyttö on myös aivan eri asia kuin tahattomat yhdyssanavirheet. Tottakai blogissa saa käyttää puhekieltä. Sehän on eräs tehokeino, mutta virheet eivät ole... Eikä kai kukaan silti sen takia lopeta hyvän blogin lukemista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Porissa ruokaa odotellessa. Lasissa tyrni-shot. Nam!
Porissa ruokaa odotellessa. Lasissa tyrni-shot. Nam!

Porijazzit käytynä, vanhanaikaisesti

Aijaijai...piskaa...tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

Keskiviikkona oli vuorossa Pori Jazz. Pieni kesälomareissu kaksin puolison kanssa, vähän töitä ja sitten hengailua. Ihanaa ruokaa ja mukavaa höpöttelyä, käppäilyä kaduilla ja tuttuihin törmäilyä.

Paahdettuja jättiravunpyrstöjä ja kasviksia bearnais-kastikkeella. SLURP!

Kaikki sujuikin kuin Strömsössä, kunnes illan hämärtyessä suuntasimme kuuntelemaan kavereiden keikkaa Klubille, törmäsimme taas tuttuihin ja kuinkas ollakaan, shampanja alkoi maistumaan meikäläiselle. Eikä ihan yksi lasi vaan vanhaan malliin koko ilta lipittäen, jutellen ja naurauen. Puolison vankassa käsikynkässä sitten majapaikkaan ja voi ei mikä seuraava aamu. Regressio vanhoista alkoholin käyttötavoista. Ahdisti ja heikotti. Mutta ennenkaikkea harmitti. Miten ei oma säätelyn taju toimi muutaman vuoden minimaalisen kulutksenkaan jälkeen. Noh, tokihan juotu määrä oli aiempiin vuosiin verrattuna vähäinen, mutta en halua sitä oloa enää. Yäk. Vieläkin ahdistaa. 

Kotimatkalla alkoi ikävästi huikomaan. Pysähdyimme hampurilaiselle. Kyllä. Tilasin tuplahampurilais-aterian. Ekan kolmeen vuoteen. Mitenniin regressio...mutta en saanutkaan syötyä kuin muutaman haukun ja muutaman ranskalaisen. Tuli totaalistoppi ja ähky. Maistui  semi-hyvälle, ei ollenkaan niin koukuttavalle, kuin olin joskus muistellut. Sentään lohdullista. 

Nyt nukuttuna sikeä yöuni, kohta jalkaan lenkkarit. Pikku juoksulenkki lämppäriksi ja sitten kuonan-ja ahdistuksen poisto punteilla. Ja viileän sään kunniaksi päiväsauna. Illaksi ystävien mökille lellittäväksi. Kyllä tämä taas tästä. Helppo on näköjään luiskahtaa vanhoihin tapoihin. Mutta enää en tee sitä mokaa, että ajattelisin, että nonni, nyt on kaikki pilalla...ihan sama...lyödään läskiksi, eihän musta ollut taaskaan tähän...tiedän, miten saan taas energisen, oman olon. Nyt siis sitä kohti. 

Ihanaa keskikesän viikonloppua kaikille

Kommentit (9)

Sansu
Liittynyt21.5.2013
1/9 | 

Mä kyllä nautin aina silloin tällöin vähän (tai oikeastaan vähän enemmän) viiniä, nauran ja tanssin estottomasti. :) Seuraavana päivänä ehkä päätä jomottaa ja hampparia haluttaa, mutta toisaalta siinä väsymyksenkin kourissa hymy nousee huulille, kun muistelee edellisen illan humputteluja ja hauskoja juttua. :) Välillä tekee hyvää olla hunnigolla ;)

- Naapuri-bloggaaja Sansu

2/9 | 

Kyllä ehdottomasti tekee hyvä hillua joron jäljillä siipan kanssa viunan, herkkujen ja hyvän elävän musiikin tahdissa kun lapsetkin hoidossa, kun kyse on niin harvinaisista hetkistä! Ruotuunkin palaa sitten entistä ehommalla motivaatiolla :)

3/9 | 

Älä ole niin ankara itsellesi! Blogissasi on usein kuvauksia lipsahduksista ja ankarasta paluusta 'ruotuun'. Jos tavoitteenasi ei edes ole todella kiinteä kroppa, niin kyllä jouston varaa on. 

4/9 | 

ja vaiks tavoitteliskin todella alhaista rasvaprossaa, ei kuukausittainenkaan juhliminen muuta kuin boostaa aineenvaihduntaa ;)

5/9 | 

Joron jäljet....jo sanoinakin jotain ikävää ja negatiivista.

On hyvä juhlia kun on juhlan aika, tällä kertaa se vaati muutaman lasin shampanjaa ja olo oli ansaitusti jälkikäteen kamala...heh...

Tuon jälkeen tekee hyvää huomata, ettei se niin ihanata ollutkaan eikä se hampurilainenkaan maistu enää siltä mitä muistaa... On tottunut uuteen ja vasta näiden kokemusten kautta alkaa uskomaan siihen itsekin.

Ei ole paluuta vanhaan, se olo ei ole enää se mihin haluaisi palata.

Ja muistot vanhasta kumoutuu yksi kerrallaan.

Kun minä palaan vanhaan nykyään herkkuretkiltäni, se on sitä, mitä olen toteuttanut puolitoista vuotta. Terveellistä, monipuolista ja täyttävää ruokaa ja paljon liikuntaa.

Sen vanhempaa ei enää mulla ole.

 

Ihanaa lempeää ja armollista kesän jatkoa sinulle !

t.Katariina

 

6/9 | 

Moi Raxu,

"Elähän huoli, sinäkin olet vain ihminen", näin minäkin lohuttelin itseäni viimekesäisen "ryyppyillan" jälkeen.
Voin luvata, että nyt muistat taas pitkään, että minkälainen olo oli seuraavana aamuna, eikä sulla varmaan "lähe mopo keuliin" ihan heti, olet niin topakka ja tolokku mimmi.
Mukavaa kesän jatkoa ja ihanien elokuun iltojen hämärää toivottaen

Tarja

8/9 | 

Kiitos teille ihanista viesteistä <3

Nautitaan kesän valosta, lämmöstä ja toisistamme <3

T. Raxu

9/9 | 

Kiitos kirjastasi. Minulla jäi raskauksista kiloja n. 15 ja sitkeästi ne ovat istuneet, vaikka lapsetkin ovat jo koulussa. Kesäkuussa jäin kesälomalle, makasin puutarhakeinussa, katselin ohi lipuvia cumuluspilviä ja päästin koko kevään taustalla muhineen ajatuksen esiin "lomalla aloitan".

Aloitin heti. Ensin pieniä siirtoja, kahvipullat puoliksi, kolmen saunasiiderin sijasta yksi, kahden grillimakkaran sijasta yksi jne. Hämmästyksekseni paino lähti nopeasti laskuun, vaikkei minunikäiseni naisen pitänyt laihtua enää millään (varsinkin kun kilot eivät olleet edes tulleet ruoasta...).

Sitten mentiin lasten kanssa ostoskeskukseen ja näin kirjasi. Ostin sen ja luin lähes putkeen. Sain siitä rutkasti lisää potkua hankkeelle. Jostain syystä, vaikka suoraan sanottuna kirja ei sisältänyt mitään, mitä en olisi tiennyt jo ennestäänkin :).

Nyt on viikkoja takana kohta 7 ja tänä aamuna painoin 5,4 kg vähemmän kuin loman ensimmäisenä aamuna. Työkaverit huomasivat heti ja olivat ihmeissään "eihän lomalla voi laihduttaa". Sanoisin tähän, että se on melkein parasta aikaa aloittaa projekti. Arkirumba on seis, on aikaa selkeyttää asiat pään sisällä. Mikä mättää, mitä pitäisi tehdä ja miten sen teen. Tapojahan on monia, kuten kirjassasi kerrot. Esim. minä en voisi kuvitellakaan, että karppaisin.

Kiitos vielä ja oikein hyvää kesänjatkoa!

 

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat