Kirjoitukset avainsanalla loma

Paratiisissa
Paratiisissa

Hyvää alkanutta vuotta!

Joulupyhät ja Uusi Vuosi vaihtuivat lomaillessa kaukana kotoa, Thaimaan pienellä saarella. Seurana omat rakkaat sekä ystäväperhe. Paljon unta, aurinkoa, lämpöä ja merta. Ihanaa, edullista ruokaa ja erilaisia hoitoja. Leppoisaa yhdessäoloa. Naurua ja keskusteluja.  

Vaikka vuorokauden kestänyt kotimatka verottikin vähän voimia, koen olevani kuin uusi ihminen. Levon, lämmön, perheen ja ystävien vahvistamina jaksaa taas suhtautua arkeen ja elämän haasteisiin levollisin mielin.

Toivotankin teille jokaiselle Antoisaa Uutta Vuotta! Uskalletaan tehdä siitä omanlaisemme!

Kommentit (3)

1/3 | 

Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle ja perheellesi Raxu!

Joo, se olisi taas se otollinen hetki aloittaa kaikki mahdolliset kuurit ja elämäntaparemontit. Samaan aikaan pitäisi kuluttaa kaloreita ja säästää euroja, vähentää rasvaa ja lisätä proteiinia, keventää ja kaventaa...

Jokainen tammikuu alkaa samalla ajatuksella: tämä on nyt se vuosi, jolloin minä saan painon putoamaan ja parannan elämänlaatua kaikilla osa-alueilla. Mutta... ehkä se tosiaan on tämä vuosi :)

Iloa ja valoa elämäänne olittepa nuoria tai vanhoja, sinkkuja tai suhteessa, lihavia tai laihoja, elämän nautiskelijoita tai tiukkapipoja, sairaita tai terveitä, seksuaaliselta suuntautumiselta mitä vaan, laiskoja tai tekotouhuajia, töissä tai työttömiä, lapsellisia tai lapsettomia, mököttäjiä tai ilopillereitä, whar ever :)

Kaikkea hyvää kaikille tänä alkaneena vuonna 2015!

t. Tarja Savosta

2/3 | 

Hyvää tätä vuotta sinullekin, Raxu.

Mietin, kun usein korostat postauksissasi pitkään nukkumista ja paljon unen merkitystä itsellesi, että onko sinulla sitten yleensä univaikeuksia? Itse olen  viime aikoina huomannut - täytän pian 45 - ajoittaisen aamuöisen heräilyn, joka ei kuitenkaan vielä onneksi stressaa tai aiheuta päivisin väsynyttä oloa. Toivottavasti ohimenevää 

- Pirjo

 

 

3/3 | 

Tarja, ihanaa vuotta sinullekin! Tee siitä juuris sellainen kuin haluat!

 

Pirjo, mun haaste une suhteen on se, että 2-3 aamua viikossa olen Huomenta SUomessa ja herätys niinä aamuina viimeistään klo 5. Nukkumaan en kuitenkaan osaa käydä ennen puolta yötä. Univaje on siis kuukausien karttuessa sitten melkoinen. Toki välillä normi-öinäkin heräilen. Silloin napsautan lukulampun päälle ja luen kirjaa, kunnes uni taas tulee. Ihania unentäyteisi öitä sinulle ja meille kaikille! Lupaan parnataa tapani ja mennä aikaisin nukkumaan, mikäli seuraava aamu on aikainen!

Parhain terkuin,

Raxu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Remppareiska
Remppareiska

Loman loppu

6 viikkoa mökkielämää. Luulisi, että riittää. Mutta sinne se sielu jäi. Loma humpsahti nukkuen, remppaillen nuorisolle kesähuoneita lisää, lukien ja taas nukkuen. Välillä savukalaa, salaattia ja mansikoita, sitten saunaa ja taas unta. Välillä pulahdus mereen. Alkukesä villasukat jalassa, loppu sitten kaikki tuulettimet täysillä. Kuntoilukerrat taitaa mahtua sormiin. Ei jaksanut eikä varsinkan huvittanut. Nyt alkaa jo tekemään mieli tuttujen jumppien sykkeeseen. Vaikka totuuden nimissä on sanottava, että jatkaisin kevyesti lomailua toiset 6 viikkoa... kai tästä taas käynnistyy pikkuhiljaa. Ihana kesä onneksi jatkuu, vaikka tietyt velvollisuudet jo kutsuvatkin.

I left my heart in Padva...

Huomenna on lähtö kohti Mosambikia. Sain kunnian lähteä Unicefin matkalle. Kuvaamme inserttejä myöhemmin syksyllä nähtävään tv-ohjelmaan. Edessä takuulla koskettava ja mahdollisesti rankkakin reissu. Kerran aiemmin siellä käyneenä tiedän jo vähän, mitä odottaa. Köyhyyttä ja hätää, mutta myös hurja annos toiveikkuutta, vilpittömiä katseita ja suuria hymyjä. Kehoon pumpattu lavantauti, kolera - sekä malarialääkkeet. Iholle vielä vahvaa hyönteis-karkoitetta iltaisin. Luomuillaan sitten taas kotona... Nauttikaa te Suomen suvesta! Eiköhän meikäläinenkin ehdi saada siitä vielä pienen annoksen palattuani 4.8.

Ainiin, vielä ehtii mukaan Nordic Walkiin, joka järjestetään 10.8. Tervetuloa!! Tässä linkki: 

Nordic Walk Raxun tiimiin

Kommentit (5)

1/5 | 

 

 

Raksu, ymmärrän täysin. Me ollaan oltu mökillä ja merellä 5 viikkoa ja tuntuu, että vielä voisi jatkaa. Mutta kohta arki ja jumpat ja valmennukset alkavat. - upeaa matkaa sinulle! Tiina R

2/5 | 

Tuskin maltan odottaa Mosambik-postausta! Tee siitä tavallista pitempi :)

Hyvää matkaa!

Hensku

3/5 | 

Ihana, aito Raxu! Sanot niinkuin asiat on: ei jaksanut eikä varsinkaan huvittanut. Sama juttu täällä, eikä haittaa mitään. Tästä noustaan taas ;)

t. Elina

4/5 | 

Hei,ihanaa kun palasit lomalta ja jatkat blogisi kirjoittamista :)

Olen lukenut kaikki kirjoitukset alusta alkaen jo toiseen kertaan,että saan hyvän tsempin päälle ruokavalioon ja urheiluun.Oot ollut mulle esikuvana siitä,että kaikki on mahdollista jos vaan siihen itse uskoo.Mainitsinkin siitä joskus aikasemmassa kirjoituksessani,että silloin kun laiskuus nostaa päätä ja käsi hamuaa karkkipussia,niin luen blogiasi tai nyt jo kirjaasi,niin motivaatio lähtee taas nousuun

Ihanaa loppukesää ja turvallista matkaa :)

 

T.Sina(pitkästä aikaa)

5/5 | 

Kiitos uudesta kirjasta  odotti aamulla postilaatikossa ja kun illalla lähdin töihin klo 20.30 oli kirja luettu  Sitä yö sulatellessa  ja kolmatta kirjaa odotellessa  Oot kyllä ihan huippu fiiliksen antaja omassa kuntorempassa  

t. Saara

Mökkikokki
Mökkikokki

On loman aika

Ensimmäiset pävät mökkielämää takana. Paljon sikeää unta. Kesäkodin laittamista kuntoon. Saunontaa. Ihanaa ruokaa. Pikkuhiljaa väsymyksen aste alkaa paljastumaan. Kulunut vuosi on ollut huikea ja intensiivinen. Kaikin mahdollisin tavoin. Nyt on kuitenkin sulattelun ja levon vuoro. Aikaa itselle ja rakkaimmille. Antaa ajatusten vaeltaa tai olla vaeltamatta. Treenata juuri silloin ja sillä tavalla kuin hyvältä tuntuu. Tai vaan olla.  Laittaa ravitsevaa ruokaa kauden antimista, joita naapurustosta saa. Lukea, lukea ja lukea. Tuijottaa merta. Virttyneimmät mahdolliset verkkarit jalassa. No make-up. Juurikasvu hiuksissa. Who cares? 

Lounas kesätorin antimista

Gretan kylmäsavulohi-avocadomajoneesi-kumina-näkkärit

Mansikoita, mustikoita, rahkaa + kaakaohalvaa

On kiitoksen aika. Teille jokaiselle rakkaalle lukijalle ja kanssa-matkaajalle. Päätin kuunnella itseäni ja jaksamiseni rajoja ja uskaltauduin pyytämään kesälomaa myös blogini kirjoittamisesta. 2,5 vuotta on vierähtänyt yhdessä, ilman ainuttakaan taukoa. Nyt koen, että voidakseni taas jakaa ja antaa, on saatava hetki hengähtää. Kuunnella omaa sydäntä. Löytää taas kosketus omaan ytimeen. Jottei vain erehtyisi suorittamaan toisten odotuksia. Kaikki lähti omasta tarpeestani tehdä muutoksia itseni hyväksi. En halua hukata sitä tietä. Siksi huilaan kaikesta tämän kesän. Kuullakseni taas herkemmin, nähdäkseni kirkkaammin ja kokeakseni taas elämäni, kehoni ja mieleni omikseni. 

Nautinnolista kesää kaikille!

Tavataan taas viiden viikon päästä. 26.7.

KIITOS

Kommentit (19)

1/19 | 

Hyvää Kesää myös  Sinulle Raxu ja läheisillesi!

On suurta Viisautta pitää todellakin taukoa kaikesta mahdollisesta!

Nautitaan Suomen suvesta ja päivistä!

Annikki

4/19 | 

Ihanaa, rentouttavaa kesää Raxu! Sinua tulee ikävä: blogisi lukeminen on aina kuin annos luovuutta, tsemppiä, elämästä nauttimista ja hyviä ideoita. Siis voimaannuttavaa ja ihanaa! Kiitos kaikista kirjoituksistasi ja siitä että olet sellainen kuin olet:)

6/19 | 

Voi ihanaa kesää. Jään silti kaipaamaan sun lukuvinkkejä, joista olen aina seuraavt kirjani bongannut.
t. ella

7/19 | 

Kuulostaapa hyvältä suunnitelmalta! Ihanat lounasherkut teidän pöydässä. Hyvää Juhannusviikkoa ja iloista mieltä koko kesälomalle!

t.Kati

8/19 | 

Ihanaa kesää sinulle Raxu. Viisaan päätöksen olet tehnyt ja rohkean vedon loman suhteen. Nostan sinulle hattua ja antaisin halin jos voisin. Ammenna voimia sieltä perheestä, sillä he kantavat sinua jatkossakin. Oikein nautinnollisia lomaviikkoja sinulle ja perheellesi. t. Anki

9/19 | 

Nautinnollista lomaa ja kesää - toivottavasti ilmat lämpenevät!!! Ihania ruokia kuvissa...todellista makujen sinfoniaa!!!!

 

Terv. Maarit

10/19 | 

Et varmaankaan lue tauolla tätä kommenttiboksiakaan, mutta halusin minäkin toivottaa sulle voimaannuttavaa, ihanaa kesälomaa! Teit fiksun ratkaisun; ei aina tarvitse olla "saatavilla". 

Annukka

12/19 | 

Hyvää Kesää Raksu ja ihanaa,että jatkat blogin pitoasi syksyllä,se antaa minulle voimaa valtavasti.t kirsi

14/19 | 

Mukavaa kesää Raxulle ja perheelle.

Tuli vaan mieleen noi mainitsemasi tyvikasvut ja tukan värjäykset sekä niissä käytettävät kemikaalit ja migreenit - onko yhteyttä - toivottavasti ei...

16/19 | 

Tässäpä luettavaa hiusväreistä ja niiden vaikutuksista. Teksti on pitkä, suosittelen silti lukemaan! Teksti on

Pupuleipomon blogista

Pupuleipomo

 

 
 
 
 
 
 
torstai 10. huhtikuuta 2014
Hidasta myrkkyä

 

 

 

 

 

Jostain syystä tämä hiusteema tässä blogissa ei ota päättyäkseen. Jatketaan siis sillä mikä suorastaan haluaa tulla kirjoitetuksi.

Olen aina ihaillut punaisia hiuksia. Kaikensävyisiä punaisia hiuksia. Sitä en tiedä mistä tämä fiksauma on alkanut mutta näin se on. Ehkä kaikki alkoi Pienen merenneidon Arielista mutta kuka tietää eikä sillä ole niin väliäkään. Omissa hiuksissani on ilokseni aavistus punaista, parhaiten se näkyy auringonpaisteessa mutta joskus myös sähkövaloissa pienenä oranssina hehkuna tämän maantienvärin joukossa mutta tarpeeksi sitä ei punaisenhimooni ole. Värjäsinkin hiuksiani ensimmäisen kerran 12-vuotiaana kevytvärillä joka oli aivan upeaa, ensimmäisen kerran näytin siltä millainen tunsin henkisesti olevani. Punahiuksinen!

 
 
 

 

 

 

Kauaa ei kevytsävy kelvannut vaan otin askeleen kohti kestovärejä, mitä tummempaa kuparia ja verenpunaa, sen parempi. Lähes parikymppiseksi saakka jaksoin kuukausi tolkulla lääppiä päähäni punaista lientä saavuttaakseni ihanat Ariel-kutrit mutta aivan auvoa kaikki ei ollut. Ongelmakseni

 

nousi ikuinen juurikasvu ja sen värjäys. Vaaleaa hiusta tuli esiin jo runsaan viikon päästä edellisestä värjäyksestä, punainen väri haalistui myös nopeasti eikä väri ollut enää hetki värjäyksen jälkeen yhtä kaunis. Minuun iski myös tunne siitä että tahdoin olla vuosikausien jälkeen täysin luonnollinen ja elää mahdollisimman luonnollisesti. Hylkäsin hiusten värjäyksen, meikin, lopetin alkoholinkin käytön muutamiksi vuosiksi (vaikka en muutenkaan pahemmin juonut) ja elin luomuelämää.

Hiustenvärjäykseni oli päättynyt mutta kaiho punaisia hiuksia kohtaan jäi elämään. Vuodet kuluivat ja aloin hyväksyä että kaikkea (tummanpunaisia hiuksia) en voi saada mutta lopullinen kuolinisku värjäyskaipuulle tuli muuan musiikkitapahtumassa.

 
 

Kyse oli Vantaan Ankkarockista jonne lähdimme pyörähtämään ystäväni kanssa. Kyse oli ihan muutaman tunnin piipahduksesta ja siellä otin halvan hennatatuoinnin solisluuni päälle. Hennatatskat olivat minulle tuttuja, olinhan tehnyt niitä kotona itselleni useasti sekoittamalla hennakasvijauhetta sitruunamehuun ja levittämällä massaa kuvioiksi iholle. Iholle jää muutamaksi viikoksi oranssihko kuvio joka aikanaan haalistuu pois.

Muistan että festarikojun ulkopuolella oli hyvin pitkä jono ja jonossa oli paljon nuoria ja lapsia. Kojussa puuhaava pariskunta pursotti hennaa pokemonien ja delfiinien muotoihin ja uusia asiakkaita tuli jatkuvasti entisten tilalle. Siellä minäkin sain kiemurani.

Festarikäyntiä seuraavana päivänä kaunis hennatatuointini alkoi oireilla tosi oudosti.

Iho hennauksen ympäriltä muuttui kirkkaanpunaiseksi. Kun festarireissusta oli kaksi päivää, nousi ihoni hennatatuoinnin päältä kuplille kuin hapon tai kiehuvan veden jäljiltä. Kolmantena päivänä hennatatuointia ei enää näkynyt. Sen tilalla oli mätivä, kupliva ja mustaa rupea ja verta puskeva leveä avohaava harmaata limaa reunoillaan. Kivut olivat valtavat. (Seuraavat kuvat eivät ole omasta hennatatuoinnistani mutta aivan vastaavista tapauksista.)

Asia lähti selviämään melko pian. Muistan miten järkyttynyt olin oman yleistietoni huonoudesta.

Selvisi että oli melko yleistä tietoa että hennatatuointeja markkinoilla ja tapahtumissa käyttävät yritykset käyttävät tuotteissaan poikkeuksetta ns. "mustaa hennaa" joka ei ole hennaa ollenkaan vaan PPD:tä sisältävää myrkyllistä kemikaaliseosta. Markkinamiehet käyttävät PPD:tä hennatatuoiden teossa sillä luonnonhenna ei jätä yhtä nopeaa ja voimakasta tulosta kuin kemikaali"henna" eikä heitä kiinnosta että tällaisen tilapäistatuoinnin ottaja altistuu loppuelämäkseen ppd:tä sisältäville tuotteille eivätkä he enää koskaan elämässään voi värjätä hiuksiaan riskeeraamatta henkeään.

PPD:n käyttö ihokosketuksessa olevien tuotteiden kanssa on kiellettyä mutta valvonta on vaikeaa ja väärinkäytöksiä tapahtuu jatkuvasti.

Olen onnekas että ajan kanssa kemikaalitatuointini parani eikä jättänyt jälkeensä edes arpea.

 Sen sijaan kannan nyt ikuisesti sisälläni kemikaalialtistusta. Minä joka olen ollut niin tyytyväinen siitä etten ole millekään allerginen.

Jos nyt värjäisin hiukseni, alkaisi päänahkani kuplia ja rupeutua samoin kuin hennatatuointini aikanaan ja näin kävisi jos olisin onnekas, pahimmassa tapauksessa kurkkuni turpoaisi umpeen ja kuolisin.

Miten tämä liittyy sitten moniin teihinkin jotka ettte ole haksahtaneet ottamaan vääränlaista hennatatuointia ja miten tämä liittyy mitenkään hiusten värjäämiseen? Kohta kerron sillä huomasin että suomeksi löytyy aiheesta melko puutteellisesti tietoa vaikka kyse on todella tärkeästä asiasta.

Hennatatuointini myrkyllinen aine PPD on koko nimeltään parafenyleenidiamiini. Sitä käytetään hiusväreissä kiinnitysaineena. Juuri PPD on kemikaali joka saa värin kiinnittymään hiukseen, se on halpa ja tehokas valmiste ja erittäin voimakas karsinogeeni. Suomessa PPD oli kielletty ennen eu:ta kuten olivat myös atsovärit ja moni muu haitallinen aine jotka ovat kiemurrelleet takaisin koloistaan ihmisten terveyttä tuhoamaan.

PPD on siis myrkky.

Mitä tummempi on käyttämäsi hiusväri, sen enemmän siinä on mukana PPD:tä. Musta on ihmiselle haitallisin väri, tummanruskea, tummanpunainen ja niin edespäin käytännössä yhtä haitallisia.

Yksi värjäyskerta PPD:tä sisältävällä hiusvärillä tuskin aiheuttaa terveysongelmia, Eikä kaksikaan. Käyttöä saa kestää vuosia. Joka värjäyskerralla käyttäjä altistuu PPD:lle aivan hieman, hieman enemmän kuin edellisellä kerralla. Kerta toisensa jälkeen altistus jatkuu. Sitten eräänä värjäyskertana päänahka kirvelee, polttaa, nousee vesikelloille ja silloin henkilö tietää, lopullinen altistus on syntynyt. Hiuksia ei enää koskaan voi värjätä.

Armollista asiassa on se että hiusvärien kanssa tämä prosessi vie vuosia eikä se ole yhtä välitön kuin niinsanotun mustan hennan kanssa. Se silti tapahtuu, jossain vaiheessa lievempänä tai suurempana jokaiselle joka on käyttänyt ppd:tä sisältäviä aineita tarpeeksi kauan. Jos olet parikymppinen, tämä ehkä tapahtuu sinulle vasta kun olet 70-vuotias harmaita hiuksia värjäävä eläkeläinen tai sitten se tapahtuu huomenna. Mutta se tapahtuu yhtä kaikki ja sen jälkeen seuraa ikuinen nollatoleranssi kaikkea sellaista kohtaan joka sisältää PPD:tä ja niiden tuotteiden kirjo on laaja.

PPD:n toksisen vaikutuksen täystehoon siis todellakin saattaa mennä toiselta viisi, toiselta neljäkymmentä vuotta mutta jossain vaiheessa oireet alkavat ja jos oireet alkavat lievinä on onnekas.

Toisinkin voi käydä kuten kävi näille naisille. He kuolivat.

Lievemmistä kokemuksista hiusvärien kanssa voit lukeä tästä, tästä, tästä, vielä tästäkin, ja tästä...

Tässä artikkelissa todetaan miten allergia- ja astmayhdistys saa vuosittain puolisen tuhatta puhelua pelkästään koskien hiusväriallergiareaktioita.

Näiden lisäksi suosittelen lämpimasti lukemaan Bonnien kertomuksen. Myös sympaattinen Hupsistarallaa-blogisti joutui leikkaamaan
hiuksensa pois mahdollisen PPD:n aiheuttaman hiusväriallergian vuoksi.

Miten sitten voi olla mahdollista että
kaikkein tunnetuimmat hiusvärivalmistajat
käyttävät selvää myrkkyä tuotteissaan ja
miten voi olla mahdollista etteivät he joudu vastuuseen myymistään tuotteista jotka
altistavat jokaisen käyttäjänsä haitalliselle, karsinogeeniselle kemikaalille?

He eivät joudu asiasta vastuuseen yksinkertaisesti siksi että he vapauttavat itsensä vastuusta painamalla pakkausten pohjiin pienen präntin varoituskolmion ja tuoteselosteisiin ohjeen allergiatestin suorittamiseen.

Allergiatestissä ohjeistetaan käyttäjää laittamaan iholle tipan verran tuotetta ja odottamaan hetken, ellei reaktiota synny on tuote "turvallinen." Allergiatesti vain on yhtä tyhjän kanssa sillä altistus syntyy vuosien tai vuosikymmenten aikana, ei kertakäytöstä eikä kertaluonteinen allergiatesti hyödytä ketään.

Ihotautilääkärit itseasiassa neuvovat ettei kukaan tekisi tätä kotitestiä sillä testissä tietentahtoen altistetaan henkilö aineelle joka vain lisää alttiutta saada reaktio väriaineesta seuraavalla värjäyskerralla.

Kun kunnollinen altistus on syntynyt, ei enää riitä että välttelee hiusvärejä. PPD kun on kemikaali jota käytetään hiusvärien lisäksi myös monissa muissa tuotteissa. Altistuksen jälkeen saat olla lopun ikääsi varuillasi mm. mustien vaatteiden, paperin musteen ja kumituotteiden kanssa.
 
PPD:tä sisältävät kauneudenhoitotuotteet siis ovat hyvin ongelmallinen asia. Tässä on tuote joka on tutkitusti ihmiskeholle erittäin haitallinen ja joka on kuitenkin nykyään eu:ssa sallittu. PPD-tuotteiden ympärillä pyörii miljoonien bisnes sillä mitään yhtä tehokasta ja korvaavaa ainetta ei ole vielä kehitelty. Asiaa koetetaan kierrellä toteamalla että PPD:n määriä hiusväreissä on vähennetty ja korvaavia tuotteita etsitään. Sen riskit ovat siis selvästi tiedossa mutta kuten eräs äsken lukemani kosmetiikkablogisti PPD:tä puolusteli toteamalla että nykymaailmassa nyt vaan on totuttava kemikaalialtistukseen koska kaikki muukin on myrkyllistä ja kaikesta muustakin voi tulla syöpä. Aivan hullu ajatus.

Tässä siis on tuote jonka tiedetään aiheuttavan pahimmassa tapauksessa kuolemaan päättyvän reaktion joka pitäisi hyväksyä koska moni muukin asia aiheuttaa kuolemaa. Olenko ainoa joka näkee tällaisen ajattelutavan älyttömyyden? Mieleeni nousevat keskiajan hienostonaiset jotka käyttivät puuterina lyijyvalkoista. Lyijyvalkoinen teki aatelisrouvien kasvot kauniiksi mutta nimensä mukaisesti lyijyä sisältävänä tuotteena se kerääntyi ihmiselimistöön PPD:n tyyliin kunnes ihminen lopulta sairastui peruuttamattomasti.

PPD:n tiedetään myös aiheuttavan neljää eri syöpää. Neljää - eri - syöpää.

Ja mieti; jos hiusväri on päässä 45 minuuttia joka kuukausi merkitsee se lähes kymmenen tunnin vuosittaista altistusta. Keho ei välitä tuleeko tuo altistus yhtenä kertana vai kuukausittaisina tippoina.

Viiden vuoden harmaiden hiusten peittäminen hiusvärillä merkitsee 50 tunnin altistusta, kymmenen vuoden värjäys sadan tunnin altistusta ja niin edelleen... Kehomme ovat nykymaailman kemikaalikuormituksessa todella kovilla. Onko ihme että jossain vaiheessa meistä jokainen tuppaa sairastumaan? Eikä tuota riskiä kannattaisi toimillaan ennemmin pyrkiä pienentämään eikä lisäämään?

Haluan myös korostaa sitä ettei kannata tuudittautua ajattelemaan etten minä varmaankaan allergisoidu sillä en ole allergisoituvaa tyyppiä. En minäkään ole, kyse ei olekaan mistään tavallisesta allergisoitumisesta vaan siitä että keho imee itseensä myrkkyä. Oikeaa, ehtaa myrkkyä. Olemme biologisia olentoja, lihaa ja verta. On rajansa miten paljon kehomme sietää myrkytystä. Rajat tulevat vastaan jokaisen kohdalla.

Tämä on kovaa puhetta kaikkien kampaajien elinkeinoja vastaan. Ensin liputan pitkien hiusten puolesta ja nyt vielä kovistelen värjäämisestäkin, olen todella pahoillani!

 

Hiusten pituusmieltymykselleni en mitään mahda mutta onhan onneksi edelleen vaihtoehtoisia hiustenvärjäysmenetelmiä. Kaikki hiusten värjäys ei vaadi PPD-värejä. Punaiset ja tummahkot hiukset voi saavuttaa luonnonhennalla joka on myrkytön kasviväri. On olemassa myös suoravärejä ja vaaleissa hiusväreissä jotka perustuvat vetyperoksidiin, PPD:tä ei ole. Värjääjät, toivoa ei siis ole menetetty.

 

Välittömään hysteriaan ei ole aihetta.
 Jos värjäät hiuksiasi tummalla värillä (joka siis sisältää aina PPD:tä) etkä ole saanut mitään reaktioita tähän saakka, tuskin olet eräs niistä joille lopullinen reaktio käy kohtalokkaaksi.

Mutta tiedä että jonain päivänä kun värjätessä tunnet kirvelyä tai polttelua, ei edessäsi ole enää loputtomia hiustenvärjäysvuosia vaan elimistö se vain ilmoittelee että PPD:tä on kertynyt kehoon riittämiin ja hommalle olisi aika laittaa piste

Levittäkää myös sanaa tuntemillenne nuorille ja vanhemmillekin etteivät ikinä koskaan milloinkaan ottaisi minkäänlaista mustaa hennatatuointia. Musta hennatatuointi tuo aina isoja ongelmia ja ikuisen altistuksen.

Mustia hennatatuointeja tarjotaan laajasti erilaisilla kesätapahtumilla tai ulkomaiden lomakohteissa. Niitä ei saa ottaa! On olemassa myös vaarattomia luonnonhennatatuointeja mutta niistä iholle jäävä jälki on oranssi tai punainen ei milloinkaan musta. On paras vältellä kaikenlaisia tilapäistatuointeja sillä kertakokeilulla hankkii itselleen elinikäisen haitan ja monesti myös kosmeettisia vaurioita. Vaikka allergiareaktiota ihon
vaurioineen ei tulisi, on altistus silti syntynyt. Ja miettikää että noita tatuointeja tehdään lapsille!

Suosittelen vahvasti että jos tulevana kesänä törmäätte jossakin tapahtumassa kojuun jossa käytetään mustaa hennaa, teette siitä ilmoituksen. Mustan hennan käyttö iholle laitettavissa aineissa on ehdottoman kiellettyä (hiusvärit ovat kiintoisa poikkeus) ja aiheuttavat sen pysyvän haitan.

Nuokin lapset jotka ottivat pokemontatuointinsa samaan aikaan kun minä spiraalikuvioni, altistuivat PPD:lle ikuisiksi ajoiksi. Kun joku noista lapsista sitten värjää ensimmäisen kerran hiuksiaan, lähteekin päänahka kuoriutumaan pois ja pahimmassa tapauksessa jotain vielä pahempaa. Lisäksi lapsen iho on noin 16-vuotiaaksi saakka aikuisen ihoa huomattavasti ohuempi ja herkempi joten altistuksen määrä on vielä massiivisempi. Levittäkää sanaa mustasta hennasta.

PPD:n löydätte hiusväripakkauksista sanoilla "phenylenediamine" ja "toluene- 2,5-diamine." Nuo sanat eivät välttämättä ole omina itseinään vaan löytyvät usein sanojen sisältä. Mutta mikäli jonkin sanan sisällä siis ovat nuo kirjainyhdistelmät, ne ovat PPD:tä. (Suosittelen välttelemään myös aminophenoleita.)

Haluan kuitenkin painostaa että JOS tapaatte asiantuntevan, luotettavan yrittäjän joka tekee AITOhennaisia hennatatuointeja joiden jälki iholla on oranssi tai punainen, on tuote täysin turvallinen. Tässä blogissa näette esimerkkejä aidoista ja täysin turvallisista hennatatuoinneista.

 

Aivan lopuksi suosittelen tämän linkkipommituksen päätteeksi kemiantekniikan diplomi-insinöörin ja blogistin Anja Nystenin kirjoitusta PPD:stä jonka voit lukea tästä.

Toivottelen varovaisia hetkiä kauneudenhoitonne parissa.

17/19 | 

Juu nuo hennavärit on eriasia. Harvoin niillä juurikasvuja värjätään, eikä kukaan tämän päivän tiedoilla enää katso niihin päinkään. Vetyperoksidissähän ei ole mitään PPD:tä ja muutenkin vetyperoksidi on luonnollinen tuote ja sillä on hoidettu onnistuneesti lukuisia vaivoja ja sairauksia.
Ihanaa kesää kaikille kun lämpökin palasi meille jälleen!!

18/19 | 

Miksi joidenkin ihmisten pitää nähdä se vaiva, että kommentoi jotain p*****. Jos toisen blogi/elämä ei kiinnosta niin jätä hyvä ystävä se välistä.

Raksu ja perhe toivottavasti teillä on ollut rentouttava ja akkuja lataava loma :) Itse ainakin olen saanut mielettömästi ideoita ruoanlaittoon, liikkumiseen ja painonhallintaan kirjoituksistasi, ISO kiitos siitä :) 

t. K 

19/19 | 

Ei voi välttyä kun joka paikassa lukee Raxu sitä tai tätä. Minä myös toivon piitkää lomaa.

 

Levänneenä jakssa taas
Levänneenä jakssa taas

Taas alusta

Ihana loma vietettynä Napolissa! Kaupunki vei sydämen täysin. Mielikuvani sotkuisesta, suttuisesta, rauhattomasta mafia-pesäkkeestä ei olisi voinut olla enemmän väärä. Kaunista, siistiä - ainakin ne alueet, joissa liikuimme. Rentoja ihmisiä, sopivasti tyylikkäitä. Ihania kauppoja. Hintataso kohtuullinen.

Meri.

Aukiot ja torit.

 Rakas oma ihana tytär tyytyväisenä omaan oloonsa kaupungissa. Oli muutes Edithin eka kerta yksin meidän vanhempien kanssa ilman kaksossiskoa. Siinäkin milessä jännä reissu.

 

Säät hellivät meitä, aurinko porotti ja kirsikkapuut kukkivat. Nukuttiin pitkiä yöunia ja käveltiin päivät. Juoksemaan en suureksi pettymyksekseni kyennyt. Lenkkarit jäivät matkalaukkuun. Sen verran oli sitkeä räkätauti ja tunsin kehon väsyneeksi. Otin siis rennosti ja lepäsin. Ja tällä reissulla söin myös pastaa ja pizzan. Ihme ja kumma, vatsa ei reagoinut millään tavalla. Vaikka kotinurkilla valkeasta jauhosta turpoaa vatsa välittömästi. 

Kauaa ei tarvinnut lomafiiliksiä potea. Heti alkoi arkinen aherrus. Ensimmäisenä oli vuorossa haaste: Kalle Palander haastoi leuanvetoon. En ole koskaan saanut ainuttakaan vetoa. Nyt olisi tarkoitus saada yksi ennen juhannusta... Kalle sai nyt 4, juhannuksena kuulemma vetää 10. Kuinka moni löhtee tähän mukaan? Laittakaapa omia leauanveto-kuvia tulemaan!!

Sitkeän flunssan vuoksi oli siis kahden viikon treenitauko. Kun menin ekalle Fustra-tunnille tuon jälkeen, meinasi kuolo kolkata. Ihan kuin ei ikinä olisi mitään tehnyt. Tutisevana ja itkua niellen hoipertelin kotiin. Tämän aamuinen treeni sujui jo pykälää paremmin. Rankalta toki tuntui edelleen, mutta saahan se treeni tuntuakin. Juoksemista kokeilen huomenna ekaa kertaa tauon jälkeen. Vähän hirvittää, miten hapenottokyky on ottanut siipeensä. Noh, pikkuhiljaa täältä taas noustaan. Mutta kyllä on ärsyttävää, miten nopeasti terä tylsyy...silti uskon, että luovat tauot tekevät pelkästään hyvää. Turhat maneerit karsiutuvat ja levännyt keho omaksuu taas paremmin uutta. Ja sitähän tämä elämä on. Uudelleen aloittamista. Alusta tai jostain väliltä. Italialinen sanoo Da Capo. 

Kommentit (8)

1/8 | 

Aikuinen nainen, lopeta hyvä ihminen noi stailatut ja meikatut kuvat itsestäsi ja kaikenmaailman pinnalliset kuvat palanderin kanssa. Olet naurettava. Tunnista itsesi ja aitoutesi. Italian kuvat ja teksti oli ihania. Loppu olikin taas ääripäästä toiseen. Olet pian viittäkymppiä lähestyvä ihminen, anna luonnon ja elämän hoitaa ja ei sinun tarvi poseerata noiden jumppatrikoittesi ja meikkisi kanssa kuin seiskapäivää lehteen konsanaan. Siitä mistä blogisi alkoi on ollut valitettavaa nähdä mihin suuntaan olet mennyt. Luonnollisuus, aitous ja rehellinen elämä.  - Camilla

Raxu
Liittynyt21.5.2013
2/8 | 

Camilla,

Mikäli kuvittelet, että meikkaan blogin kuvia varten, niin oikaisen käsityksesi. Kuvat ovat aina aidoista työtilanteista. Ehkä tiedät, että esiintymisiin - niin televisio-ohjelmiin kuin muillekin keikoille meikataan. Se ei mitenkään ole este aitoudelle, ajatuksen juoksulle tai askeleen nopeudelle. Mitä stailaukseen tulee, niin blogissani näkyvissä kuvissa olen aina omissa vaatteissani. Joku poikkeus ehkä voi joskus olla. Ja mikä vika stailaajan kädenjäljessä mielestäsi olisi jos sitä joku käyttäisi?

Blogini sisältö on tarkoitus olla sitä, mitä kullonkin käyn läpi ja koen. SIksi on tarkoituskin, että se muuttuu elämäntilanteiden mukaan. Työtilanteeni on nyt varsin toinen kuin blogia aloittaessani. Kummallista olisi, jos se ei täällä heijastuisi. Olen onnellinen ja kiitollinen, mitä kaikkea olen saanut tehdä ja kokea. Siitä jaan ajatuksia täällä. En toki kaikesta. Palasia sieltä täältä, jotka liittyvät omaan hyvinvoinnin ylläpitooni - kuntoiluun, ravintoon ja välillä myös henkiseenkin puoleen. Ja mikäli pidät kuvaa Palanderin kanssa pinnallisena poseeraamisena, niin korjaan senkin. Olimme Kisahallilla treenaamassa leuanvetoa hänen personal trainerinsa kanssa. Teen Huomenta Suomelle viikoittain inserttejä, tämä oli yksi niistä. Eli aito, rehellinen, oikea työtilanne. Ja treenatessa ihmisillä on yleensä päällä jumppavaatteet. Ja televisiossa kaikilla on jonkinmoinen meikki, halusipa tai ei. Ihanaa sunnuntaita SInulle Camilla! Meikillä tai ilman.Lenkkareissa tai korkkareissa. Sohvalla tai lenkkipolulla. Kaikki käy, kunhan pysyy itseleen uskollisena!

T. Raxu

3/8 | 

Kiitos taas kivoista kirjoituksista ja lomatunnelmista! Pakko kommentoida tuota leuanvetojuttua: lapseni oli alakouluiässä kovasti ylipainoinen. Ostimme hänelle ovenpieliin kiinnitettävän leuanvetotangon ja siitä alkoi ihme: löimme vedon, että joulusta hiihtolomaan mennessä menisi viisi leukaa. Poika alkoi innokkaana harjoitella, vaikka alussa tosiaan sitä ensimmäistäkään ei saanut vedettyä. 

Joku ihme tapahtui, hän innostui treenaamisesta muutenkin ja alkoi kiinnittää huomiota syömiseen -  aivan vanhempien huomaamatta ja asiaan puuttumatta. Olin ihmeissäni ja onnellinen ja leukoja alkoi nousta. Tänä päivänä leukoja nousee 30-40 "päivän kunnosta" riippuen!

Haluan jakaa tämän jutun kannustavana esimerkkinä, koska selkeästi tuo joulupukin tuoma tanko oli käännekohta, joka sai pojan sisuuntumaan. Lapsen ylipaino on vaikea juttu etenkin murkkujen kohdalla, kuten monet meistä tietävät.

Pulla

4/8 | 

Näytät niin freesiltä noissa lomakuvissa, et ollenkaan flunssaiselta :) Sinusta lukemani perusteella on välittynyt kuva onnellisesta ja harmonisesta perheestä. Olet niin onnekas.

(Toi on muutes munkin suosikkipizza, vaikka Rosson versio varmasti kalpeneekin aidon napolilaisen rinnalla..)

 

 

Tsemppiä taas arkeen!

-Maisa-

5/8 | 

Moi,

parhaillaan itse hämmästelen oman, kohtuullisen hyvän kuntoni täydellistä katoamista muutaman tunnin kivuliaan sairaskohtauksen jäljltä. Ei puhettakaan edes kävelemisestä, vaaka-asento kutsuu vielä ainakin huomisen päivän. Ärsyttää, hämmästyttää ja vähän itkettääkin. Vaikka ymmärrän, että kyse on toki enemmän voimien loppumisesta - ei peruskunnon katoamisesta - niin en millään haluaisi hyväksyä tätä. Istuminenkin käy nyt voimille ja pumppu ottaa ylimääräisiä kierroksia, joten takaisin sohvan pohjalle. Huokaus.

Terveisin, M

6/8 | 

Moikka,

Kiva lukea ja seurata blogiasi, olet hyvä esimerkki meille keski-ikäsille naisille toki  muillekin, jatka samaan mallin :)

ps on muuten mehukkaannäköinen pizza kuvassa

 

7/8 | 

Raxulla ja meillä kaikilla on oikeus ja velvollisuus henkisyyteen fyysisyyden ohella. Se miten henkisyys itsekulla toteutuu vai toteutuuko lainkaan, on vain 'toteuttajan' tiedossa; koroilla tai meikeillä ei ole merkitystä...

Fyysisyyden voi välittää kuviensa avulla, henkisyyttä ei.

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat