Kirjoitukset avainsanalla rentous

Mönkijä kuskaa emäntää
Mönkijä kuskaa emäntää

Endorfiini

Nyt on pakko hehkuttaa endorfiinin ylivoimaa! 

Lauantaina painuin kotisalille testaamaan Kick-boxingia. Parin kanssa vuoron perään toisella nyrkkeilyhanskat toisella suojukset...mikähän niitten nimi oli...en muista...meno oli jokatapuksessa mahtavaa. Ensin hakattiin hymyssä suin suoria ja koukkuja, pikkuhiljaa irvistys naamalla ja apinanraivo irti. Sama myös potkujen kanssa. Syke oli tapissa ja polte kohillaan. Ohjaaja yllytti painamaan täysillä. Että mä nautin! Varsinkin tunnin jälkeisestä kokovartalo-tärinästä ja autuaasta, rennosta täyttymyksen tunteesta, minkä tiukka endorfiini-paukku sai aikaiseksi. Olin niin kaivannut sitä. Tänään sitten pihahommien jälkeen jatkoin uhoilua Combat - CXWorx - Balance-setillä. Vanha rakas sunnuntai-setti, joka oli ollut tauolla tanssikisan ajan. Rakastan sitä totaali-tyhjennys-fiilistä, mikä valtaa kehon ja mielen triplatunnin loppu-rentoutuksessa. Hymy tulee syvältä! Muistin tänään kerrankin laittaa sykemittarin ranteeseen. 2h 40min, 831kcal poltettuna, keskisyke 112, huippu 163. Hupsan...

Kyllä maistui kotona ruoka ja sauna. 

Taas huomaan, miten vaikeaa on kokea täydellistä rentoutta ilman kovaa fyysistä rääkkiä. Haastetta siis tällä tontilla todellakin piisaa...

Huomenna onkin erilaisen nautinnon vuoro. Aamupäivä treenejä oman huipun tanssi-ope Jani Rasimuksen kanssa. JEE! Ja sitten tanssikeikalle yhdessä. Vielä enemmän JEE!! Eikä minne tahansa... kutsu kävi Kansallisoopperan Teetansseihin. Eli jos huomenna maanantaina olette vailla ohjelmaa Helsingissä, tervetuloa Oopperalle klo 15! Siellä tanssittaa kansaa salonkiorkesteri ja me polkastaan jalalla koreasti siinä välillä :-)

Hyvää viikon aloitusta kaikille!

Roger and Out 

Kommentit (13)

2/13 | 

Maku rakelin blogista mennyt, keltainen neste noussut päähän. Kauanko häille vielä tästä hyvästä maksetaan. 

3/13 | 

Tuntuu, että Raxun elämä on auvoa, ihanuutta ja hehkutusta täynnään ja hienoahan se on :) Mietin vain, että onko painonhallintasi oikeasti sitä nykyään, sillä mitään vaikeutta ei sillä saralla taida enää ollakkaan? Oman painonhallinnankin kannalta kiinnostaisi nimenomaan ne vaikeudet, mieliteot, houkutusten vastustamiset, arjen ruokailutilanteiden järjestäminen kiireen keskellä yms. tilanteet ja millä keinoin niistä selvisit. Kuitenkin hyvinvointiblogihan tämä on ja omaankin hyvään oloon olisi hauskaa saada täältä kenties hyviä vinkkejä. Ollaan samaa ikäluokkaakin :) Kaikilla meillä ei ole mahdollisuutta/halua tietenkään olla koko päivää salilla tai osallistua tanssikisaan vaan itse pidän perheen kanssa aikaa monesti tärkeämpänä. Jumppaatko Raxu ikinä esim. kotona, että saisit olla perheesi parissa siten enemmän?

Tuntuu harmillisesti, että nykyään blogisi jää ulkokultaiseksi eikä oikein kosketa sillä lailla kuin ennen. Ja surukseni olen huomannut, ettet jaksa enää vastata lukijoidesi kysymyksiin :( 

Hyvää jatkoa kuitenkin ja tsemppiä eteenpäinkin painonhallinnassasi! Haluaisin seurata taivaltasi eteenpäinkin ja toivoisin ettet tee tästä blogista kiiltokuvamainosta vaan kertoisit myös niistä arjen pulmista painonhallinnassa ja etenkin selviytymiskeinoista! Ps. Myös ilonhetket ja onnistumiset painonhallinnassa olisi hauska jakaa, muttet kommentoinut mitenkään esim. valtavaa hoikistumista tanssikisassa. Eikö se tuntunut mahtavalta ja ihanalta ilonaiheelta? Olisi ollut ihanaa jakaa nekin onnentunteet kanssasi :) 

4/13 | 

Miksei täällä ole molempiin suuntiin (onko ikinä ollutkaan?) tämä blogin pito, eikö blogisti voisi vastata kommentteihin kun ei niitä sentään kymmeniä tule eikä se arkinen työntekokaan näytä joka hetkeä päivästä täyttävän.

 

Kaipailisin edelleen vihjeitä painonhallintaan NORMAALEIN keinoin, siis kun pitää käydä 40-55h vkossa työssä, ei siis tanssisalilla samoja tuntimääriä. Kuinka siihen parhaiten saisi esim. muutakin liikuntaa mahdutettua kuin hyöty, joka kyllä työmatkoilla 1,5,h/pv on hallinnassa mutta kun voimaharjoitteluakin haluaisin...nyt tuntuu että Raksun elämä poikkeaa suurimman osan meistä lukijoiden vastaavasta niin radikaalisti ettei yhtymäkohtia enää oikein mitenkään löydy.

5/13 | 

Hyvin te valittajat kuitenkin edelleen jaksatte seurata tätä blogia... luulisi olevan tärkeämpää tekemistäkin, eräänlaista masokismia kai tuokin...

6/13 | 

Juu mä ainakin haluaisin jatkaa tämän blogin seuraamista, kun siihen jäi koukkuun ja itsekin sain siitä tsemppiä omaan muutokseen:) Vaikka kritiikkiä tuossa annoinkin. Toivottavasti se tuli rakentavassa mielessä ja siten, että raxu voisit tuoda esille myös sitä puolta, miten selviät vaikeista hetkistä painonhallinnassa. Ei siis vain sellasta kiiltokuvaa ja hattaraa, vaikka sitäkin elämä onneksi välillä on.

Korostan vielä, että minä ainakin haluan kaikkea hyvää taipaleellesi!

8/13 | 

Mihin raxu meitä taviksia enää tarvitsee? Hän kirjoitti ja tanssi itsensä tähtiin. Odotellaan seuraavaa kirjaa....ja hallitaan painoa.

9/13 | 

[quote author="Vierailija" time="10.12.2013 klo 06:42"]

Hyvin te valittajat kuitenkin edelleen jaksatte seurata tätä blogia... luulisi olevan tärkeämpää tekemistäkin, eräänlaista masokismia kai tuokin...

Onkin emmekä valita vaan kritisoimme, kuten sinäkin....

10/13 | 

Hei, Minustakin olisi taas mukavaa jos Raakel vastailisi kysymyksiin mitä tulee, sillä tavalla lukijoiden mielnkiinto pysyy yllä ja arvostuskin, Hannan elämä on ihanaa blogi on esimerkki hyvästä kanssa käymisestä lukijoiden kanssa.

11/13 | 

Rakkaat blogini seuraajat!

Kiitos jokaiselle aktiivisesta kommentoinnista. Parin viimeisen kuukauden aikana en tosiaan ole kaikkiin viesteihin vastannut, osittain poikkeuksellisen kiireisen ajanjakson ja osittain viestien paljouden vuoksi. Pahoittelen sitä! Sen kohdalla kritiikki on varsin ymmärrettävää. Lupaan taas vastailla säännöllisesti! 

Mitä tulee sitten muutamaan arvioon arjesta vieraantumiseen, niin tämä syksyhän oli todella poikkeuksellinen. Tällaista tuskin enää osuu kohdalle. Olisi ollut oikeastaan todella vaikeaa kirjoittaa muusta kuin tanssista ja sen nostamista tuntemuksista. Ja kun kysytte ruokapuolesta sekä mieliteoista ja  niiden voittamisesta niin pakko tunnustaa, että tämän syksyn aikana en ole ehtinyt edes huomata ruokaa...paitsi nopeasti hotkaisten jotain treenitauolla ja illalla kotiin tultua. Ikinä ennen en ole moista kokenut. Siinäkin mielessä siis poikkeus-syksy. Tein jo elokuussa "diilin" perheen kanssa, että tämän syksyn he hoitavat kodin ja ruokapuolen. Tämä oli koko porukan mielestä enemmän kuin kohtuullista. Näin pystyin omistautumaa tanssille sekä toisen kirjan kirjoittamiselle. Muuten olisivat tunnit vuorokaudesta loppuneet. Samoin mamman voimat. Kisan jälkeen olen jakanut ajatuksia arkeen paluusta, treeneistä rakkaalla kotisalilla jne. Toki vietän myös aikaa perheen kanssa. Olen kotona, teemme kotiaskareita yhdessä, kokataan, katsotaan leffoja, ulkoillaan porukalla. Kotona jumppaaminen ei ole mun juttu. Ei vaan tapahdu. 

SItten pyyntö jakaa fiiliksiä tanssin vaikutuksesta kehoon - hoikistumisesta. en ole siitä oikein halunnut kirjoittaa, koska koin itse tanssimisen niin voimakkaasti. Toki on kiva, että uuma kaventui huomattavasti...varmastikin erityyppisen, pitkäkestoisen treenin ansiosta. Se oli itselleni yllätys. Mutta suurin yllätys oli kuitenkin tanssin nostattamat fiilikset kehossa. Tuntui, kuin olisi käynyt läpi syväterapian :-)

BLogini tarkoitus on alusta saakka ollut jakaa kanssanne tuntemuksia ja ajatuksia, jotka liittyvät hyvinvontiin, kehoon ja mieleen. Muut työkuviot eivät siis varsinaisesti tähän liity, siksi en niistä tässä foorumissa puhu. 

Lupaan postailla niin ruoka - kuin liikunta-kokemuksiani jatkossakin. Arjesta ja juhlasta. 

Kiitos kun saan jakaa taipaletta kanssanne!!

<3

Raxu

13/13 | 

Tää on niin mahtava blogi!

Sitten, kun aika  on sopiva niin toivottavasti voti vielä jakaa meidän kanssa nämä uudet kehosi muutokset! =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tätä polttavaa hiekkaa kaipaan varpaiden väliin jo nyt!
Tätä polttavaa hiekkaa kaipaan varpaiden väliin jo nyt!

Tässä lupaamani kanttarellikastikkeen ohje sekä haikeita fiiliksiä mökkikauden lopusta

Kaikella on aikansa, myös arjen alkamisella loman jälkeen. Toki olen saanut nauttia hienosta kesästä, ranta-elämästä, rentoilusta kaikenkattavasti, kirjoista, ystävistä pitkän kaavan mukaan ja usein sekä maailman parhaasta ruoasta, johon kaikki raaka-aineet löytyivät 15 km:n säteeltä. Keho on saanut palautua ja levätä jopa enenmmän kuin olin kaavaillut. Loma-laiskuus kasvoi viikko viikolta enkä liiemmin sitä stressaillut. Halusin nauttia ja tehdä tai olla tekemättä fiiliksen mukaan. Tiesin, että syksystä tulee tiukka, töiden ja liikunnankin suhteen, joten keräsin selkäytimeen relaa. Tosin joka kerta, kun kävin lenkillä tai jumppasin, palkitsi auvoinen olo moninkertaisesti. Perhekin sai aina leveämmän hymyn loppupäiväksi. 

           

Kun lähdön hetki eilen koitti, itkeä pärskin autossa alkumatkan. Näin käy jokaikinen vuosi... 14-v. kuopus silitteli kättä ja lohdutteli, että vuosi menee taas nopeasti...

Viimeisten lomapäivien lenkki, 9km

Aijuu, olettehan kaikki huomanneet, että 11.8. järjestetään Töölönlahdella kävelytapahtuma. Tässä linkki, josta pääsee ilmoittautumaan mun tiimiin, joka sauvoo tai kävelee ihan luomuna 4,5km. Olkaa nopsia, paikkoja rajoitetusti!

https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin677168&SID=815f382a-5a02-40df-bb33-a4d9afbb5d0c&dy=1216497003

            

Haikeana ja itkun kera jätin hyvästit mökille, rannalle ja rakkaalle ulapalle, jota kaipaan koko pitkän talven. Tämä maisema on aina takaraivossa, kun jumppatuntien päätteeksi on hetki aikaa rentoutukselle. Siirrän itseni tänne sekunnissa, hengitän ja voimaannun. Kuvassa perhe purjehtii ulapalla, oma osuuteni tässä lajissa on rannalta ihailu :-)

Yksi lempipuuhistani jäi tosin tänä kesänä minimiin: samoilu metsässä kanttarellien perässä. Pari vaeltelua tein anopin kanssa, mutta saalis oli säälittävä. Kaikkea ei voi saada - aurinkoista ja kuivaa kesää sekä runsasta kanttarelli-satoa.

           

Uusimmassa Hyvä Terveys-lehden kolumnissani lupasin postata teille kanttarelli-kastike reseptini:

Puhdista ja pilko sienet

Pilko sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi

Ruskista pannulla reilu nokare voita, paista sieniä, kunnes ne saavat vähän väriä ja tulevat hieman rapsakoiksi. Lisää sipuli, sekoittele, kunne sipuli vähän pehmenee. Lisää tarvittaessa voita. 

Ripottele lusikallinen vehnäjauhoja paistoksen päälle, ruskista hetki.

Kaada joukkoon kermaa koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Silppua päälle tuoretta ruohosipulia tai persiljaa.

Tämän kesän uusi sovellutus:

Pilko porkkanaa pienenpieneksi silpuksi, kuullota sitä pannulla ensimmäiseksi, jatka sitten saman ohjeen mukaan. Mausta lisäksi sahramilla. Näin kastikkeesta tulee pehmeän makeaa ja sahrami rakastaa niin kermaa, sieniä kuin porkkanaakin!

Kommentit (7)

1/7 | 

Minä myös olin ekaa päivää töissä tänään loman jälkeen, mieli edelleen saaristossa meren äärellä. Samanlaista haikeutta kuin sinulla, olen kirjasi lukenut keväällä kun sen sain hyväterveys tilaajalahjana, ja siihen muuten kuului vielä salaattiottimetkin, joten oli hyvä kauppa. Nyt olen päättänyt kesän kirjalukujen jälkeen ottaa sen seuraavaksi kirjakseni taas. Olet muuten mainio kirjavinkkaaja, seuraan ahkerasti mitä suosittelet ja itse luet ja olen lukenut samoja kesän aikana. Kiitos niistäkin ja ihanasta blogistasi! Ja ihanaa kesän jatkoa vaikkakin kun koulut alkavat, niin tuntuu että kesäkin loppuu :).

terkuin Ella

2/7 | 

Ahkerana blogin lukijana huomasin aiempana kysymyksen joka on tainnut jäädä lukematta:

Kaksi kysymystä: saitko "paikkasi" kiinteytymään eikä yhtään ns. löysää jäänyt? Itse jumppasin  innolla tämän toisen laihdutuksen aikana,mutta silti jäi nahkaa roikkumaan :(

Ja...

Kiinnostaa nuo sauvat,miten ne eroaa ns. tavallisista kävelysauvoista?

3/7 | 

Ella, kiitos ihanasta viestistäsi!

Jatketaan hyvien kirjojen lukemista, vaikka ari tulikin vastaan :-) Itse luen joka ilta unilääkkeeksi. Nautitaan vielä lämmöstä ja valosta! Kiitos kun seurailet blogia!!

Toinen lukija: kiitos kun palasit kysymysten kanssa!

Pump-sauvat antavat topakasti lisätehoa käsivarsille, varsinkin ojentajille. Jokainen taaksetyöntö on vastusta eli pumppua vasten ja näin sauvailu on tehokkaampaa. Tule sunnuntaina kokeilemaan sauvomista niillä Töölönlahdelle klo 11 alkaen :-)

Kysymyksesi kiinteytymisestä: koko painonpudotukseni ajan jumppasin ahkerasti ja söin eirttäin terveellisesti ja riittäväsäti hyviä rasvoja, avocadoja, pähkinöitä jne. Painoni tippui myös tasaisesti 0,5-1kg viikko ja näin ei mitään hetkellisiä muutoksia tapahtunutkaan vaan pitkäjänteistä työtä. Itselleni ei siis jäänyt mitään varsinaista roikkumaan, toki on keski-ikäinen kroppa aikuisen naisen kroppa, eikä nuoruusvuosien kimmoisuutta enää voi saavuttaa. Se, miten ihokudos suostuu pysymään muutoksessa mukana on varmaankin jossain määrin myös yksilöllistä. Jojoilu on varmasti myrkkyä ihokudokselle. Nauti siis nyt saavuttamastasi olosta, napakat alusvaatteet nostavat pienet löllöt. Mikäli ylimääräistä nahkaa on ongelmaksi asti, ole yhteydessä terveydenhoidon ammattilaisiin. Ihanaa loppukesää sinulle!

T. Raxu

4/7 | 

Voi maailma miten teidän ikäisillä ihmisillä voi olla noin upea (lue arvokas ;)) kesäpaikka! Selvästi ammatinvalintani on väärä, hyvä kun pienen omakotitalon lainoista selvittiin tähän nelikymppisyyteen asti, tuollaiseen miljoonamökkiin aavan meren äärellä pystyn vain haaveunissani. ;D

 

Todella upeita kuvia, kesän lämmön, tuoksut ja meren pystyy aistimaan. :)

5/7 | 

Hei! Ihana kesänviettopaikka teillä :)

Kovasti ihailen sitä, että olet laihtunut noin paljon. Ja sitä myös, että ollessasi isompi kannoit kilosi hyvin ja olit upea silloinkin :)

Itsellä myös kuntokuuri edessä ja ruokavalion korjaus. Haluan energisen olon ja jos muutama kilokin lähtisi pois. Vain 5 kg pudotettavaa, mutta olen 160 cm ptkä,lyhyessä varressa kaikki näkyy . odottelen Personal Trainerin viestiä, ostin liikunta- ja ruokavaliovalmennuksen, sähköpostin kautta :)

Ostin irjasi, pidin lukemastani ja kovasti ihailen sinnikkyyttäsi :)

 

6/7 | 

Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi,Raxu! Olen ahmaissut kesäloman aikana kirjasi ja sen myötä löytänyt myös nämä sivut ja nam,tätä herkkua onkin ollut ilo ja lupa nauttia.

Oma painonpudotushistoriani on järkyttävä, vajaan viisikymppisen elämäni aikana olen laihduttanut laskujeni mukaan lähemmäs sata kiloa! Suurin yhtäjaksoinen pudotus oli nelikymppisenä noin 40 kiloa. Sitten on vuosiin mahtunut kymmenittäin muutaman kilon, joskus yli kymmenenkin kilon pudotuksia.Nyt ylipainoa on 25 kg.

Laihduttaa siis osaan, mutta painonhallinta, pysyvä elämäntapamuutos, ei ole koskaan kohdallani onnistunut. Tuon ison kilomäärän pudottamiseen meni noin vuosi ja sen pidin tiukkana ja alkoi jo tuntuakin omalta jutulta ja hallittavalta asialta, mutta (kuulostaa varmaan kummalliselta) vesivahinko rakkaalla salilla oli itselleni niin iso juttu, että sen sulkeutuminen moneksi kuukaudeksi aloitti alamäkeni ja sille tielle jäin, paino alkoi nousta taas. Sali-ihmiset varmasti ymmärtävät tuon surun asiasta, muut salit täällä maalla liian kaukana.

Nyt juuri noiden jojoilusta ja iästä johtuvien roikkuvien nahkojeni kanssa olen taas tilanteessa, jolloin haluaisin tehdä muutoksen. Kokemuksesta viisastuneena en jätä mitään yhden tai kahden kortin varaan, vaan todellakin ruokavalion rinnalle tulisi keksiä vaihtoehtoisia tapoja harrastaa liikuntaa. Nyt sali on onneksi taas entistä ehompi runsaine jumppatarjontoineen.

Tällä hetkellä suunnitelmani on maltillinen pudotus ruokavaliolla ja lihaskuntoharjoittelulla kuntosalilla. Sauvakävely, spinning ja joku tanssitunti voisivat vaihdellen olla siinä monipuolistamassa. Ylipainon ja muutaman yli nelikiloisen lapsen synnyttämisen tuloksena laiskasti hoitamani lantionpohja ei päästä grit-eikä attack-tyyppisille tunneille, harmi. Leikkausta harkitsen, fysioterapiasta ei ole ollut riittävää apua.

Meillä viisikymppisillä on mahtava elämäntilanne perheen puolesta harrastaa, rahaakin liikenee omaan harrastamiseen eri tavalla kuin nuorempana. Elämää on edessä vielä melkeinpä toiset mokomat, tosi paljon on merkitystä sillä, mitä nyt teemme kuntomme ja miksei ulkonäkömmekin eteen.

Huomenna pump-sauvoja hankkimaan! Lauantaikarkkirahat voi laittaa vaikka hyvään lehteen tai kirjaan...

Iltasyöpöttelyyn ja makeannälkään olen itse saanut apua suikaloimalla porkkanoita isolle lautaselle, samoin appelsiini on täyttävä ja vie makeannälkää. Myös erilaiset teet kuumana nautittuna ilman maitoa ja sokeria ovat itselleni uusi löytö makeannälkään erityisesti illalla TV.n ääressä, marjaisat tai hedelmäiset teet tuntuvat ihan täyttävän, voittaa kahvin lipittelyn. Raxun vinkkaama runsas proteiininsaanti auttaa myös nälän tunteeseen, esim ykkösviili tai rahka marjojen kera toimivat itselläni hyvin nälän sammuttajina.

Tulipas paljon "itsehoitoa", sitähän tämä näpyttely asian tiimoilla on, nyt tsemppiä kaikille ja otetaan mallia Raxun kannustavasta tarinasta, muistetaan, että alussa sinäkin Raxu kerroit sisulla ja sinnikkyydellä jatkaneesi esim. jumppaa, vaikka mieli olisi tehnyt lyödä hanskat tiskiin ja palata vanhaan. Ei palata vanhaan, jos tsemppi puuttuu tai muuten jumittaa, yritetään silloin pitää paino paikallaan, ei anneta nousta. Sekin vaatii jo aivan riittävästi. Tavoitteena kuitenkin tuo puoli kiloa viikossa-pudotus.

Voimahaleja kaikille taisteluun ryhtyneille!

Pulla

7/7 | 

Mahtavia zemppaus-tarinoita! 

Pulla, sulle erityis-voimia ja sinnikkyyttä! Onnistut kyllä <3 

Ja olet oikeassa, painonhallinta ison pudotus-huuman jälkeen on se kaikkein haastavin osio...sitö itsekin nyt opettelen, yrityksen ja erehdyksen kautta. Mutta periksi ei anneta...onneksi pääsin taas loman jälkeen takakisin omalle jumppa-salille...heti helpotti :-)

Ihanaa viikonloppua kaikille <3

T. Raxu

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat