Kirjoitukset avainsanalla tunteet

Kuvauksissa
Kuvauksissa

Hieno haikeus

Puhun usein bloggari-siskoni Hannan kanssa puhelimessa. Elämästä, iloista, suruista, treeneistä, ärsytyksistä. Mutta myös vanhenemisen haasteista. Juteltiin myös tänään.  Hanna kirjoittikin teemasta Elämä on ihanaa - blogiinsa. Rinnakkain sisko kuljetaan. Ikääntymiseen liittyy niin paljon luopumista. Tai siltä tuntuu tänään. Toisaalta, eletty elämä antaa perspektiiviä ja syvyyttä. Ja vapautta. Ihailen kokemusta. Miksi en siis arvostaisi ja kunnioittasi myös omaani? Täytyyhän ne jossain näkyäkin ne elämän jäljet. Hannan kehoituksesta katsoin juuri  "Vain elämää"-tv-sarjan ekan jakson. Itkin alusta loppuun. "Tämä elomme riemu ja rikkaus, sekä rinnassa riehuva rakkaus ja pettymys tuo totta tosiaan, väliaikaista kaikki on vaan." 

Nyt painunkin pihamaalle kyynelten kirkastamin silmin poimimaan omppuja. Ihana syyspäivä, vielä lempeä lämpö sekä valo. Nuorio aikoo kokata kuulemma lohturuokaa - perunamuusia ja jauhelihakastiketta. Jälkkäriksi uuniomenoita. Tulee mieleen oman rakkaan mummin murkinat. 

Illalla combat-treenien jälkeen tänttään sitten peffani sohvalle. Uusi Tanssii Tähtien kanssa-tuotantokausi pyörähtää käyntiin. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei ole haikea olo. On aika paljonkin. Niin mieluusti treenaisin tanssia päivät pitkät...tosin sunnuntain suorien lähetysten paniikkia en ikävöi...että siinä mielessä helpottunut olo. Tosin olihan ne suoran lähetyksen vedot loppujen lopuksi aina kirsikka kakun päällä. Mutta nyt on seuraavien vuoro käydä koko vuoristorata läpi. Ihanuuksineen ja kauhuineen. Viestikapula on annettu eteenpäin. Väliaikaista kaikki on vaan... Itse seuraan ohjelmaa tänä vuonna sivusta suurella mielenkiinnolla. Kirjoitan tansseista joka viikko Iltalehteen. Arvioini ovat sitten luettavissa maanantain lehdestä ja netistä. Ja lienee sanomattakin selvää, että katson uusia tähtioppilaita suurella kunniotuksella ja rakkaudella. Tiedän, minkä tajuttoman mankelin jokainen käy läpi. Siksi on helppo löytää kehuttavaa jokaisesta.

Tehtiin lehteen kuvia mun tanssi-palstaa varten. En ole iltapuku-ihminen. Olen saanut siitä sortista yliannostuksen viulisti - vuosina, kun joka viikko piti olla sinfoiaorkesterin konserteissa iltapuku-tällingeissä. Mutta joskus voi joustaa :-) Hiukset, meikki ja stailaus Katja Teinilä

Kommentit (10)

1/10 | 

Kiitos Raakel tästä. Nuo elettyjen vuosien määrä välillä mietityttää. Kuitenkin, samoin kuin sinä, sain itse merkitystä ikävuosiin ja kokemuksiin Vain elämää -jaksosta. Ensin Paula Koivuniemen tulkinta Lapin kesästä sekä Vesa-Matti Loirin ja Paula Koivuniemen yhteinen loppuduetto samasta kappaleesta teki vaikutuksen. Katsoin dueton Nelosen ohjelman kotisivuilta kokonaan. Siinä kaksi konkaria laulaa yhdessä toisiaan arvostaen ja toisilleen tilaa antaen. Aivan mahtavaa. Kävin ohjelman aikana melkoisen tunneskaalan läpi. Ihanaa, kun on elämää.

Terveisin Hilkka Poutanen

2/10 | 

Kiitos tästä kirjoituksestasi. Itse olen 40+ ja ihan samoja kiitollisia ja haikeita tunteita, vahvaa iloa ja pelkoa olen käynyt läpi jo pitkään. 

Tämän kauden Vain elämää  hehkutettiin etukäteen ihan kyllästymiseen saakka - ajattelin jo etten katso koko ohjelmaa, mut katsoinpa sittenkin. Huh huh.

4/10 | 

Olet kyllä upea ilmestys, kerta kaikkiaan!! Ja ajattelinkin, et sinut olisi nähnyt katsomossa, mutta ehkä joku muut kerta. Vain elämää on vähintäänkin ttk:n kaltainen tunteita herättävä ohjelma, vaikka Paula Koivuniemen esitys olikin minusta pliisu, toisin kuin Vartiaisen tai nuoremman Paulan :) 

5/10 | 

Hei! Onnea upeasta uudesta elämästä. Eilen juuri luin loppuun kirjasi, jonka kirjoitit Borgin kanssa. Jäin miettimään, että kun noin upean kilomäärän olet kadottanut, mitä tapahtui kehon iholle. Onko se ylimääräinen poistettu vai minne se on piilotettu. En ole blogiasi seurannut, joten olet asiasta saattanut täällä mainita, mutta noissa kirjoissasi aiheesta ei ole kerrottu. Utelias kun olen, olisi tietysti kiinnostavaa tietää, mistä kilomäärästä tuo pudotus on. Ihan vaan siksi, että tietäisin, voinko itsekin siihen joskus yltää.

Kaikkea hyvää eläämäsi toivon.

6/10 | 

Kysmys ihosta toistuu säännöllisesti. Iholleni ei olla tehty mitään. Pudotin painoa 0,5-1Kg:n viikkovauhdilla samalla kuntoille tosi paljon. Eli iho ehti muutoksessa mukaan. Enhän toki ole enää teini-ikäinen iholtani enkä muutenkaan. Mutta en  joudu ihoa minnekkään piilottelemaan. Menossa siis mukana ja luomuna :-)

 

Terkuin Raxu

7/10 | 

Vähän asian vierestä nyt, mutta kun tv-ohjelmista tuli puhe: itse olen lopen kyllästynyt TTK:hon. Pieni tuomariuudistus vähän piristi, mutta myös Jukka ja Jorma joutaisivat jo vaihtoon (ei voi tämän maan tanssiasiantuntijat olla niin vähissä?!) ja samoin juontajat tympii. Mitään äänestystuloksia ei kerrota tarkemmin, joten ihan ennalta päätettyä leikkiä taitaa olla.. Enkä nyt tarkoita, ettetkö Raakel voittoasi ansainnut oltuasi niin hyvä, mutta olihan sekin aika erikoinen kuvio kaikkinensa. Kai se niin on, että ohjelmilla on tietynlainen elinkaari, ja minustakin kyllä TTK alkaa olla loppusuoralla. Aikansa kutakin.

9/10 | 

Heippa Raakel!

Olenkohan nähnyt unta vai oletko oikeasti huomenna keskiviikkona luennoimassa Helsingin Pääpostitalon ravintolassa? Muistelin eilen lukeneeni mainoksen tästä tilaisuudesta, mutta nyt en löydä siitä mistään tietoa... olisin tullut kuuntelemaan, mutta kun en löydä tilaisuudesta lisätietoa netistä googlettemalla... osaisitko kertoa esim kellonajan ... :)

 

Kiitos! :)

 

Terkuin, Marzu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Finaaliin valmistauduttiin monella tapaa, sunnuntaina selviää tämäkin säätö :-)
Finaaliin valmistauduttiin monella tapaa, sunnuntaina selviää tämäkin säätö :-)

Viimeiset hetket

Hurja tunnevyöry ja vielä hurjempi viesti-aalto seurasi viime sunnuntain tanssikisasta putoamista ja sitten ihmeen kaupalla avautunutta jatko-paikkaa. Ei meinaa pieni pää pysyä perässä. Koko viikko ollaankin treenattu pitkiä päiviä, on nimittäin kolme tanssia tanssittavana huomenna. Jokainen päivä on konkretisoinut tosiasiaa, että kohta tämä oikeasti loppuu. Kun sunnuntai-iltana oli pakko aloittaa luopumis-prosessi, on se jatkunut onnellisissa ja työntäyteisissä merkeissä koko viikon. Bittersweetiä... keho alkaa olla jo melko väsy kolmen kuukauden non-stop-setistä. Mieli ei vielä tosin väsymystä myönnä... Nyt nautitaan täysillä joka hetkestä! Kilpailua en osaa enää edes oikein ajatella kilpailuna. Nyt on jo voitettu enemmän kuin villeimmissä unissanikaan olisin uskaltanut haaveilla. Huomisessa finaalissa siis liidän Janin käsivarsilla enkä murehdi sen enempää kinttuja kuin muitakaan teknisiä puutteita. Annan palaa sielun kyllyydestä!

.

Tänään ehdimme hetken hengähtää perheen kanssa ja juhlia kuopuksen 15-v synttäreitä pitkän aamiaisen äärellä. 

Iltapäivällä kävin Messukeskuksessa Farmasia-messuilla Lysi-omega-öljyn ständillä. Olipa mahtavia, iloisia kohtaamisia! 

Ensi viikolla on sitten aika sielun aloittaa varovainen laskeutuminen arkeen. Kotiin. Perhe saa ottaa mammasta kopin.

Tiedossa on haikeutta, itkua ja onnellista väsymystä. Ja päällimmäisenä suuri kiitollisuus kaikesta koetusta! Tämän sisäistämisessä meneekin sitten ehkä loppu elämä... :-)

Kiitos teille mahtavasta kannustuksesta, kiitoksista ja niistä kriittisistäkin äänistä!

Olemme onnellisisa Janin kanssa, jos jaksatte kannustaa vielä loppuun saakka! 

Vikat treenit nautittuina, on aika antaa mennä ja lentää...

KIITOS

Kommentit (36)

1/36 | 

Tsemppitoivotukset vielä viimeiselle kisapäivälle. Tanssikaa ja nauttikaa finaalissa, ja antakaa sen näkyä yleisölle, kuten olette tähänkin asti tehneet.Kiitos hienoista elämyksistä tähän asti.

T. M-anne

2/36 | 

Hyvä Raxu ja Jani!!!! tsemppiä illan koitokseen. Varattuna lasi viiniä ja Fazerin sinistä <3 Hengessä mukana <3

3/36 | 

Hyvä Raxu ja Jani!!!! tsemppiä illan koitokseen. Varattuna lasi viiniä ja Fazerin sinistä <3 Hengessä mukana <3

4/36 | 

Toivon teille koko sydämestäni onnea finaaliin, olette ihan parhaita! Olet mahtava tsempitär, älä ikinä muutu <3 Kiitos!!

6/36 | 

Vielä yksi ihana ilta seurata teidän matkaanne! Nauttikaa täysillä, enempää ei tarvitse yrittää! Voitto tai ei, kuten sanottu sillä ei ole merkitystä. Olitte kuitenkin niin lukemattomien ihmisten Se ainoa oikea voittopari. Teistä välittyvässä lämmössä on ollut kotisohvillakin mukava paistatella! ;)

 

7/36 | 

Ihanaa iltaa! Nauttikaa! Mukavia päiviä sitten myös perheen parissa, jahka ne mammastaan kopin ottavat! On ollut niin monen muun tavoin mukava seurata matkaasi ja tätä tanssisyksyä. Kotisohva on varattu minulle taas täksi illaksi ja muu perhe saa meillä pärjätä ilman mammaa vielä tämän illan. ( Mies totesi: onneksi se sitten loppuu, mamma saadaan takaisin sunnuntai-iltoihin).

Olet Raxu ihana ja ai, että niin upea, myös ulkoisesti. Kohta alkaa jännittämään!

8/36 | 

Huh kuinka kaunis tuossa mustassa mekossa!!! Paljonko on kiloja lähtenyt tanssin myötä? Taidat olla jo ihan ns. normaalipainoinen.

Lotta

9/36 | 

Tsemppiä finaali-iltaan, äänestetty on ja toivottu että voitto menee oikeaan osoitteeseen! Iloa ja voimaa on tarttunut itsellekin Raxun blogia, elämäntapamuutosta ja tanssimatkaa seuratessa. Kiitos <3

11/36 | 

Mahtavat onnettelut voittajalle!! Olit paras Raxu alusta loppuun.Kerrankin meni niikuin piti.Nyt voit näyttää sinua kiusanneille ja pilkanneille ääliöille,että siitäpäs saitte.Oikeus tapahtui sittenkin!!!!

13/36 | 

YES!!!! Näytit niille kaikille! ONNEA!!!!! Olet tämän ansainnut, ja niin myös kaikki katkerat ilkiöt jotka tänne ovat kehdanneet kirjoitella...siitäs saitte!

 

t:A

14/36 | 

Oikein Paljon Onnea Raakel & Jani! :) Olitte paras pari ja ansaitsitte voiton! Raakel, olet valtavan taitava tanssija ja sinua oli aina ilo katsella! Olette upeita yhdessä! Nauttikaa voitosta! Toivottavasti teitä nähdään tanssimassa jatkossakin! <3

15/36 | 

Onnea! Nyt äänestäjätkin osasivat arvostaa tanssitaitoa eikä mitään hyvä-tyyppi -juttua. Vaikka olette te myös hyviä tyyppejä. T. Jaana

16/36 | 

Onnea teille molemmille. Janille mahtavasta opetuksesta ja sinulle Raakel, olet ihan paras tsemppari kunnon kohotukseen!

Voi että kuinka sydämeni pohjasta nautin teidän tansseista, ne olivat sekä teknisesti että ilmaisullisesti ihan huippuja jokainen.

t. Maritta

17/36 | 

Onnea Raxu ja Jani Hienosta Suorituksesta. Äänestin teitä  - ja samalla äänestin kaikkea sitä hyvää, mitä   olet viimeisen parin - kolmen vuoden aikana itse aikaansaanut omalle kunnollesi ja kropallesi. Tanssiasi katsoessa sain itsekin toivoa tehdä Raxut - jos ei sentään ihan TTK-voittajaksi! 

 

t. Maria, 60 v. ja 100 kg

18/36 | 

Olet Raakel aivan häikäisevän kaunis!! STUNNING. Lisäksi vaikutat aivan ihanalta ihmiseltä,siis todella. Onnea hirmuisesti voitosta! <3 

 

Terveisin Henna

19/36 | 

Raakel olet super kaunis! Tuossa mustassa mekossa täysin tyrmäävä. <3 sopisit suoraan sanottuna vaikka Stockmannin kuvastoon. :)

 

Terveisin mallintöitä tehnyt nainen 47 v

20/36 | 

Olitte kyllä niin huikeita, että olisi ollut ihan huutava vääryys, jos toistamiseen olisitte jääneet toiseksi. Onneksi ei!

Ja olet kyllä niin mielettömän upea ilmestys!  Siis kertakaikkiaan. Tuo messukuva kertoo kaiken, olet saavuttanut sen, mistä me sohvaperunat vaan haaveillaan. Onnittelut ja halaus, sen näkee sinusta, että elät elämäsi parasta aikaa <3

21/36 | 

Raakel, hurja nainen sinä olet, ihan mahtava! Onnea sylin täydeltä! Huikea suoritus!

Onnea vielä kerran!!

22/36 | 

Sydämellisesti Onnitellen TTK:n voitosta teille erittäin taitaville ja tanssille omistautuneelle parille. Teidän keskinäinen kemia ja se jokin sielujen yhteys tuli kotisohvalle asti ja kiidätti meidät Nautinnolliselle retkelle Teidän kanssanne monena sunnuntaina, joten Kiitos siitäkin että olitte niin aitoja.

Toivon Teille kaikkea hyvää, tulevien tanssiesitysten muodossa ja muutoinkin elämässä, perheidenne parissa.

♥Nita

23/36 | 

ONNEA! :D

 

Mutta hei tuo Jani.............grrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!

 

Miten mä vasta nyt huomasin että mieshän on uskomattoman SEXY!!

 

Katselin häntä näissä viimeisissä numeroissani alavatsa roihuten. :D (Enkä ole mikään puuma, saman ikäinen Janin kanssa. :DDD )

25/36 | 

Onnea Raxu! Olen saanut paljon tsemppiä sinulta muuttaa elintapojani. Olet niin säteilevä ja ihana. Itse olen nelikymppinen vaimo ja äiti joka on vihdoin löytänyt uskon itseensä ja avimen onneen:) Kiitos!

26/36 | 

Onnea ansaitusta voitosta <3. Olette upea pari, teknisesti ja tunteella tehtyä tanssia!!!

27/36 | 

Onnittelut! Kisan ylivoimaisesti paras pari!

Upeaa, että olet päässyt maistamaan kilpatanssin upeaa huumetta. Itse olen hurahtanut kilpatanssiin 4-kymppisenä reilu viisi vuotta sitten. Upea laji, jonka voi aloittaa kuka tahansa minkä ikäisenä tahansa ja joka vie täysin mukanaa :-)

28/36 | 

Onnea ansaitusta voitosta! Olitte upea pari ja suosikkini alusta saakka ja myös äänestin teitä. Tanssinne oli upeaa katsottavaa.

29/36 | 

Onnea voittajaparille! Olitte aivan mahtavia alusta asti ja suosikkiparini. Niin ansaitsitte sen voiton. Teidän tanssistanne vällittyi ilo ja riemu tänne kotisohvalle asti. Raakel olet tosi upea, oikea rotunainen!

31/36 | 

Lämpimät onnittelut! Huikeaa taitotasoa ja tekemisen riemua!

Ja aamuteeveessä olitte myös omia, ihania, aitoja itseänne, Kiinnitin huomiota upeisiin nilkkureihisi, vinkkaatko merkin?

Pulla

34/36 | 

Mitä teatteri onkaan menettänyt kun et ole alkanut näyttelijäksi? Näyttelet erittäin uskottavasti aina iloista, sympaattista, ja aitoa naista! Toivottavasti kuitenkin muistat miksi saat nyt juhlia??? Janille peukut..

 

35/36 | 

Lämpimät onnittelut! Oli kyllä sunnuntai-iltojen kohokohta koko ohjelma ja mikäs tässä on ollessa kun vielä suosikkipari voitti :)

t. Kati

Treenien pyörteissä
Treenien pyörteissä

Tunteet pinnassa

Viikko taas hurahtanut. Liian nopeasti! Tanssitreenit ovat täyttäneet päivän tunnit, mutta varsinkin sielun. On vaikeaa keskittyä mihinkään muuhun. Imu tanssi-salille on hurja. Oivalluksen riemua, huoletonta höpötystä treenien lomassa, kuin onnen kupla, joka leijuu irrallaan maailmasta. Vaikka on välillä päiviä, ettei mikään suju. Yksinkertaisinkaan kuvio. Mieli jotenkin pistää vastaan ja keho on ihmeissään kun uuden tanssilajin myötä löytyy taas uusia kohtia käyttöön, joita ei ole ennen tiennyt olevan olemassakaan. Tämä varmaan myös syynä siihen, että tunteet ovat koko ajan niin pinnassa. Tuntuu, että kropasta alkaa purkautumaan elämän mittaisia patoumia. Tanssipari joutuu ottamaan vastaan koko paketin, yhteys ei jää pelkkään askelkuvioiden harjoitteluun. Välillä nolottaa ja ujostuttaa kun pitää uskaltaa olla huono ja niin paljaana uuden ihmisen edessä.

Perjantai meni itselläni nyyhkiessä. Vanha, tuttuakin tutumpi huolenaihe esikoisesta putkahti taas pintaan ja en saanut itkua poikki en niin millään. Siinä sitten tepastelin jalat ihan puurossa Janin käsivarsilla ja raivosin itselleni kun ei mikään toiminut. Mutta kyllä se itku myös helpotti ja puhdisti. Ihana pilates-ohjaajani, josta jo kehkeytynyt myös ystävä, tarjoutui hellimään itkupilliä ja sain nauttia Trager-rentoutushoidosta, jossa keinutellaan, hytkytellään ja painellaan koko keho läpi. Olo oli kui kehdossa. Ja uni pesi loputkin alakulot pois.

Eilen sain rykäistyä odottamassa olleen kirjoitus-homman maaliin. Ja tanssitreenitkin sujuivat taas oikeaan suuntaan. Illan päätteeksi kävin vielä tekemässä oman mantrani: Ajoin rakkaalle Feeniks-salille, nuuhkin tuttuja nurkkia, menin tyhjään jumppasaliin, laitoin tanssikengät jalkaan ja kävelin tämän päivän kuviot vielä pariin kertaan läpi. Loin turvapiirin. Ja uskalsin jopa tunnustaa tämän Jani-opelle, joka oli määrännyt illaksi pelkkää lepoa ;-)

Tänään liihotetaan ja rakastetaan, sielu paljaana! Teille kaikille!

Kommentit (2)

1/2 | 

Hei,olitte illan paras pari!!! Niin minustakin. Tykkäsin myös sarin tanssista - kypsät kaunottaret,yes!!!

Tanssi on aika kokonaisvaltaista,se vie sielun ja ruumiin uusiin sfääreihin <3 Nauti joka hetkestä!!!

2/2 | 

Olit eilen(kin) aivan upea! Sinusta todella näkyy tanssin ilo. Jatkakaahan Janin kanssa samaan malliin :)

Seuraa 

Olen Raakel Lignell, kulttuurin sekatyöläinen ja täysin hurahtanut elämäntaparemonttiini. Bloggaan kilojen karisemisesta, ravitsemuksesta, liikuntavimmastani ja kaikesta, mitä uusi elämäni on tuonut tullessaan.

 

Seuraa minua Bloglovinissa.

 

Katso Raakel Lignellin ja Patrik Borgin keskusteluvideot:

Onnen tavoittelu laihduttaa

Liian kiltti ei laihdu

Miksi tummaa suklaata voi syödä vain palan

Jumppahulluus pisti kehon koville

 

Kampanjasivut
Tilaa kirja Raxun rinnalla - kohti pysyvää painonhallintaa.

Teemat

Blogiarkisto

2013
2011
Joulukuu

Kategoriat